Τούρκογλου: «Αν θέλει η FIBA να πλησιάσει την Ευρωλίγκα, ας ξεκινήσει από τους διαιτητές»

Στα πολλά λάθη των διαιτητών στο Ευρωμπάσκετ αλλά και στο παιχνίδι της Τουρκίας με την Ισπανία, αναφέρθηκε ο Χιντάιετ Τούρκογλου, που φρόντισε πάντως να σταθεί υπέρ των παικτών μετά την ήττα από τη «ρόχα» στη φάση των 16.

Στα πολλά λάθη των διαιτητών στο Ευρωμπάσκετ αλλά και στο παιχνίδι της Τουρκίας με την Ισπανία, αναφέρθηκε ο Χιντάιετ Τούρκογλου, που φρόντισε πάντως να σταθεί υπέρ των παικτών μετά την ήττα από τη «ρόχα» στη φάση των 16.
“Παρότι δεν πήραμε τα αποτελέσματα που θέλαμε, οι παίκτες μας κέρδισαν το μεγαλύτερο βραβείο, μπαίνοντας στην καρδιά των Τούρκων φιλάθλων, που τους φώναξαν πως είναι περήφανοι γι’ αυτούς. Ως παλιός παίκτης και πλέον πρόεδρος, είμαι περήφανος για τους παίκτες μας. Είχαμε την ευκαιρία να δούμε το τουρκικό μπάσκετ σε αυτό το Ευρωμπάσκετ, που είναι οι νεαροί παίκτες που θα κουβαλήσουν το φορτίο σε εθνική ομάδα και συλλόγους” ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας μπάσκετ ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε σε κάποιους που θέλησαν να βλάψουν την εθνική Τουρκίας:
«Οσο είμαι εδώ, δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να βλάψει την εθνική ομάδα. Δεν θα το επιτρέψω ως πρόεδρος. Επίσης γίναμε μάρτυρες κάποιων ανεπιθύμητων παρεμβάσεων σε αυτή τη διαδικασία. Υπήρχαν κάποιοι που ήθελαν να βλάψουν την ομάδα. Ξέρω πολύ καλά ποιοι είναι. Δεν θέλω να μιλήσω εν θερμώ, όμως ως πρόεδρος, μετά το τέλος της διοργάνωσης, να μην υπάρχει αμφιβολία ότι θα δώσω τις απαραίτητες εξηγήσεις. Ως πρόεδρος, είμαστε εδώ για να κάνουμε καλή δουλειά με την ομάδα. Αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον μας, τους εμπιστευόμαστε. Ως ομοσπονδία είμαστε πάντα μαζί τους. Ο στόχος είναι να φέρουμε το τουρκικό μπάσκετ στο καλύτερο επίπεδο, σε εθνική ομάδα και συλλόγους”.

Για τη διαιτησία του Ευρωμπάσκετ, είπε: “Δεν είμαι άνθρωπος που επικαλούμαι τους διαιτητές. Ομως μερικές φορές δεν μπορώ να κρατηθώ. Αν η FIBA θέλει να είναι στο ίδιο επίπεδο με την Ευρωλίγκα, πρέπει να αρχίσει με τους διαιτητές. Οι καλύτερες ομάδες είναι εδώ και προσπαθούν να αποδώσουν. Δεν θέλουμε να επηρεάζουν την απόδοσή τους. Δεν θέλουμε να κρυφτούμε πίσω από τα λάθη των διαιτητών, όμως ξέρουμε ότι όλοι βλέπουν τι γίνεται. Θεωρώ ότι η FIBA πρέπει να κάνει αυτοκριτική για τους διαιτητές μετά το τέλος του τουρνουά. Εγιναν πράγματα που μας έβλαψαν ως οικοδέσποινα”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.