Ξανθόπουλος: «Γρήγορες ομάδες οι ισπανικές»

Η ταχύτητα είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των ισπανικών ομάδων, όπως υπογράμμισε ο Βασίλης Ξανθόπουλος.

Η ταχύτητα είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των ισπανικών ομάδων, όπως υπογράμμισε ο Βασίλης Ξανθόπουλος. Ο Έλληνας γκαρντ της Ομπραντόιρο αναφέρθηκε στις Ουνικάχα Μάλαγα και Μπαρτσελόνα, εν όψει των αναμετρήσεών τους με τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αντίστοιχα.

Αρχικά, ο Έλληνας γκαρντ τόνισε για τη Μάλαγα: «Οι ομάδες του κόουτς Πλάθα παίζουν ωραίο και γρήγορο μπάσκετ. Η Μάλαγα στηρίζεται πολύ στο βασικό της 4άρι, τον Κέινερ-Μέντλεϊ που είναι και το βαρόμετρό της. Επίσης, σημαντικοί παίκτες είναι οι Κουζμίνσκας, Σαμπόνις που τους εμπιστεύεται το τεχνικό τιμ, ενώ η Μάλαγα έχει προβλήματα στα 5άρια. Επίσης, θεωρώ ότι η απουσία του Κάλογουεϊ είναι σημαντική, καθώς είναι το μοναδικό καθαρό πλέι μέικερ της ομάδας και είναι χρήσιμο να πιέσει ο Ολυμπιακός παίκτες όπως ο Γκρέιντζερ, ο Ντράγκιτς και ο σκόρερ Τούλσον που είναι περισσότερο σούτινγκ γκαρντ. Ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα, αγωνίζεται και στην έδρα του».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «ΟΜουν θα βοηθήσει πολύ τον Ολυμπιακό καθώς διαθέτει ενέργεια και καλό σουτ.  Πέτγουεϊ είναι ένας παίκτης που μπορεί να το κάνει πράξη με την ενέργεια που διαθέτει, ενώ μπορεί και ο Πρίντεζης προσπαθώντας να του φορτώσει φάουλ. Φυσικά δεν είναι μόνο αυτός, αλλά και ο Βάσκεθ» ενώ συμπλήρωσε πως «έχουμε συνηθίσει τον Ολυμπιακό να κερδίζει παίζοντας σε υψηλό τέμπο, αλλά η ομαδική άμυνα είναι πάντα αναγκαία ειδικά στον μαραθώνιο του Tοp 16».

Σχετικά με τη Μπαρτσελόνα, υπογράμμισε: «Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο μήνα, η Μπαρτσελόνα έχει ανεβάσει ρυθμό ύστερα από τις επιστροφές των Λόρμπεκ-Όλεσον. Ειδικά ο δεύτερος έχει συμβάλλει αρκετά στην αναμόρφωση της αντιπάλου του Παναθηναϊκού, ενώ οι νέοι παίκτες όπως ο Παπανικολάου κι ο Ντόρσεϊ έχουν μάθει τα… κατατόπια καθώς το στυλ παιχνιδιού είναι διαφορετικό. Επίσης, ο Ναβάρο παρουσιάζεται αρκετά ανεβασμένος και παρά το γεγονός ότι σε μερικά ματς της ACB, ξεκουράζεται όταν πατάει στο παρκέ σκοράρει. Κοντολογίς πιστεύω ότι από τη στιγμή που άνοιξε το ροτέισον, ο κόουτς Πασκουάλ έχει περισσότερες λύσεις, άρα και την άνεση για να ξεκουράζει και παίκτες του. Ωστόσο τονίζω ότι η παρουσία του Όλεσον είναι πολύ σημαντική».

Επίσης, ο Ξανθόπουλος αναφέρθηκε και στην εικόνα των «πράσινων»: «Ο Παναθηναϊκός έχει ανεβάσει την ψυχολογία του και παίζει εξαιρετικό μπάσκετ ενώ δεν έχει και τραυματισμούς, με τον Διαμαντίδη να είναι ολοένα και καλύτερος. Το ματς θα είναι μια παρτίδα σκάκι καθώς και οι δύο ομάδες θα είναι διαβασμένες, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει το πλεονέκτημα για να νικήσει. Επίσης, πιστεύω ότι το ματς θα κριθεί στην άμυνα, αλλά και στα μεγάλα σουτ που θα μπουν. Ο Παναθηναϊκός έχει δύο ψηλούς (σ.σ.: Λάσμε, Γκιστ) που έχουν γρήγορα πόδια και μπορούν να παίξουν άμυνα από τον άσο μέχρι τον σέντερ».

Τέλος, υπογράμμισε και για την έως τώρα παρουσία του στην Ομπραντόιρο: «Η ομάδα είναι πολύ οργανωμένη και το γήπεδο είναι πάντα γεμάτο, με πολλές οικογένειες να έρχονται στους αγώνες και να μας υποστηρίζουν κι αυτές οι εικόνες είναι πολύ όμορφες. Υπάρχει στήριξη από όλους. Ακόμα κι όταν δεν είχαμε ξεκινήσει καλά στο πρωτάθλημα. Παιχνίδι με παιχνίδι νιώθω ότι είμαι καλύτερος και βοηθάω την ομάδα μου. Στην αρχή βέβαια ήταν περίεργα και δύσκολα για μένα, αλλά με τη βοήθεια όλων στην Ομπραντόιρο έχω βελτιωθεί, ενώ παίζει ρόλο και το γεγονός ότι δεν υπάρχει πίεση».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.