Άλλο η φιλία, άλλο η δουλειά (video)

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς επεφύλασσε στον Παναθηναϊκό θερμή υποδοχή στην Κωνσταντινούπολη, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τη Φενέρμπαχτσε να υποχρεώσει τους «πράσινους» στην πρώτη τους ήττα (77-72) στο Top - 16 της Ευρωλίγκας.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς επεφύλασσε στον Παναθηναϊκό θερμή υποδοχή στην Κωνσταντινούπολη, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τη Φενέρμπαχτσε να υποχρεώσει τους «πράσινους» στην πρώτη τους ήττα (77-72) στο Top – 16 της Ευρωλίγκας.

Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη παρά το κακό τους ξεκίνημα,  πάλεψαν μέχρι τέλους κόντρα στους Τούρκους και έφτασαν μια ανάσα από την τέταρτη σερί τους νίκη στο Top -16. Κορυφαίοι για τους «πράσινους» ο Κάρι με 14 πόντους, ο Διαμαντίδης με 9 και 8 ασίστ και ο Μαυροκεφαλίδης με 11.  Για τους Τούρκους ο Μπογκντάνοβιτς σταμάτησε στους 15 πόντους, ενώ από 13 πρόσθεσαν οι Μπιέλιτσα και Κλέιζα.

Νευρικό ξεκίνημα…

Ο Παναθηναϊκός ήταν αρκετά νευρικός στο ξεκίνημα του αγώνα, αναλώθηκε σε αρκετά λάθη και βεβιασμένες προσπάθειες στην επίθεση και σε συνδυασμό με τα πολύ άσχημα ποσοστά έξω από τη γραμμή των 6,75 μ. (0/7 τριπ.), βρέθηκε πίσω στο σκορ με 12-6 στα μισά της πρώτης περιόδου. Ο Αργύρης Πεδουλάκης με συνεχείς αλλαγές στην πεντάδα του, προσπάθησε να μην επιτρέψει στη Φενέρ να τρέξει και ταυτόχρονα  να «ροκανίσει» τη διαφορά. Οι Τούρκοι ωστόσο, είχαν βρει ρυθμό στην επίθεση και με  διαδοχικούς πόντους από τους ΜακΚάλεμπ, Μπιέλιτσα, Πρέλτζιτς και Μπογκντάνοβιτς εκτόξευσαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (19-8). Ο Διαμαντίδης με τρίποντο μείωσε προσωρινά σε 19-11, ωστόσο ο ΜακΚάλεμπ είχε ζεσταθεί για τα καλά και με τέσσερις σερί πόντους αύξησε εκ νέου τη διαφορά (23-11) με το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Καλή άμυνα, βιαστικός στην επίθεση

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, ο Παναθηναϊκός επιχείρησε να «ροκανίσει» τη διαφορά με… μακρινά σουτ, όμως παρότι μείωσε στους οκτώ πόντους (27-19), δεν μπόρεσε να πλησιάσει περισσότερο και η Φενέρ διατηρούσε σχετικά άνετα  το προβάδισμα (32-21). Η είσοδος του Μπατίστ στο παρκέ έδωσε επιθετικές λύσεις στους «πράσινους», οι οποίοι μείωσαν εκ νέου στους οκτώ πόντους (34-26). Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη, καθώς οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη «κόλλησαν» ξανά στην επίθεση, πράγμα το οποίο εκμεταλλεύτηκε η Φενέρ και πήγε στα αποδυτήρια με αέρα 11 πόντων (39-28). 

Ο Μαυροκεφαλίδης τον κράτησε «ζωντανό»

Στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου, ο Μπογκντάνοβιτς πήρε από το… χέρι τη Φενέρ και με οκτώ συνεχείς πόντους, όχι μόνο τη διατήρησε σε θέση οδηγού, αλλά διεύρυνε και τη διαφορά στους 14 πόντους (47-33). Αντίθετα ο Παναθηναϊκός συνέχισε να αναλώνεται σε βιαστικές επιλογές στην επίθεση, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να «ροκανίσει» τη διαφορά (49-35). Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, ο οποίος με ένα προσωπικό του 9-0, έβαλε ξανά τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι (49-44). Οι Τούρκοι προσπάθησαν πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου να διευρύνουν εκ νέου τη διαφορά, ωστόσο  ο Παναθηναϊκός με όπλο την καλή του άμυνα κατάφερε να μείνει στο -6 (56-50).

Τον «σκότωσε» ο Κλέιζα

Στην τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός μπήκε φουριόζος και με μπροστάρη τον Διαμαντίδη αρχικά ισοφάρισε σε 58-58 και στη συνέχεια πήρε το προβάδισμα (60-61) για πρώτη φορά στο ματς. Μάλιστα οι «πράσινοι» με διαδοχικά τρίποντα από τους Μπράμος και Φώτση προηγήθηκαν ακόμη και με τρεις πόντους (64-67), ωστόσο η Φενέρ είχε την απάντηση (67-67). Κάπου εκεί μάλιστα ανέλαβε δράση ο… ήσυχος μέχρι τότε Κλέιζα, ο οποίος με διαδοχικά καλάθια έδωσε αέρα τεσσάρων πόντων στη Φενέρ (73-69). Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη, δεν το έβαλαν κάτω, πάλεψαν μέχρι τέλους, ωστόσο δεν κατάφεραν να φύγουν με το «διπλό» από την Κωνσταντινούπολη και υποχρεώθηκαν στην πρώτη τους ήττα (77-72) στο Top – 16 της Ευρωλίγκας.

Τα δεκάλεπτα: 23-11, 39-28, 56-50, 77-72

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): ΜακΚάλεμπ 10 (7 ριμπ.), Ονάν 7, Μπιέλιτσα 13, Κλέιζα 13, Βίντμαρ 2, Ζόριτς 3, Σιπάχι 2, Μπογκντάνοβιτς 15, Πρέλτζιτς 12.

Παναθηναϊκός (Αργύρης Πεδουλάκης): Μπράμος 9 (5 ριμπ.), Κάρι 14, Μπατίστ 4, Φώτσης 3, Ούκιτς 4, Λάσμε 5, Μαυροκεφαλίδης 11, Διαμαντίδης 9 (8 ασίστ), Γκιστ 6 (10 ριμπ.), Ματσιούλις 7.

 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.