Ξέμεινε από ανατροπές (video)

Για ακόμα μία φορά ο Ολυμπιακός επιχείρησε να γυρίσει το ματς στο τέλος, ωστόσο η Μπαρτσελόνα τον υποχρέωσε στην πρώτη εντός έδρας ήττα του για φέτος με 81-72, κάνοντας το απόλυτο στο Τοp 16.

Για ακόμα μία φορά ο Ολυμπιακός επιχείρησε να γυρίσει το ματς στο τέλος, ωστόσο η Μπαρτσελόνα τον υποχρέωσε στην πρώτη εντός έδρας ήττα του για φέτος με 81-72, κάνοντας το απόλυτο στο Τοp 16.

Ο Ναβάρο με 21 πόντους και ένα «σεληνιασμένο» τρίτο δεκάλεπτο, ήταν ο πρώτος σκόρερ του ματς με τον Όλεσον να ακολουθεί με 14 και κρίσιμα σουτ.

Πολύ καλό ματς από τον Πρίντεζη με 17 πόντους, όσους σταμάτησε και ο Σπανούλης. Δεύτερη συνεχόμενη ήττα για τους «ερυθρόλευκους» που καλούνται πλέον να σηκώσουν κεφάλι στη Βιτόρια κόντρα στη Λαμποράλ.

Καλό ξεκίνημα

Ο Ολυμπιακός ακούμπησε τη μπάλα σε Πρίντεζη και Μπέγκιτς στο ξεκίνημα, ενώ με τρίποντο του Περπέρογλου το σκορ έγινε 12-6.  Ο Τόμιτς απάντησε αρκετές φορές στους ψηλούς των «ερυθρολεύκων», με τον Όλεσον να κάνει το 16-14.

Ο γρήγορος ρυθμός που ήθελε και επέβαλλε στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός απέδωσε καρπούς, που ελέγχοντας τα ριμπάουντ,  «έτρεξε» σερί 7-0 και προηγήθηκε με εννιά (23-14) με τρίποντο του Πρίντεζη. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού ήταν μεγάλος πρωταγωνιστής σε επίθεση αλλά και άμυνα, ωστόσο ο έλεγχος του ρυθμού από πλευράς Μπαρτσελόνα ήρθε με την είσοδο τριών γκαρντ στο παιχνίδι (Σάδα, Ναβάρο, Όλεσον), με τον Πασκουάλ να επιχειρεί και να καταφέρνει να βάλει «φρένο» στον Ολυμπιακό. Το 23-18 του 10′, έδωσε μια εικόνα για τη συνέχεια.

Τον κοίμισε αλλά είχε Πρίντεζη

Το σερί της Μπάρτσα έφτασε το 14-0 (23-28), με την άμυνα του Ολυμπιακού στο «ζωγραφιστό» να είναι τραγική. Ταυτόχρονα, η κινητική άμυνα των Καταλανών, δημιουργούσε πλειάδα προβλημάτων στους γηπεδούχους.

Αστοχία από μακριά και λάθη ταλαιπώρησαν σε αυτό το διάστημα τον Ολυμπιακό, που «ανάσανε» με την είσοδο του Σίμονς στο παρκέ, ο οποίος έδωσε και κέρδισε αρκετές μάχες κάτω από τα καλάθια. Οι Ισπανοί κρατούσαν μικρό προβάδισμα (28-32), αλλά η καλή πειραιώτικη άμυνα έδωσε ρυθμό και στην επίθεση, με αποκορύφωμα το φόλοου κάρφωμα του Σίμονς με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και το προσπέρασμα για τον Ολυμπιακό με 34-32.

Η ραψωδία του Ναβάρο

Ο Ναβάρο μπήκε αφηνιασμένος στο δεύτερο ημίχρονο και η άμυνα του Ολυμπιακού το κατάλαβε αμέσως. Με 14 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο, ο αρχηγός της Μπάρτσα οδήγησε εκ του ασφαλούς τους συμπαίκτες του με το σκορ να γίνεται γρήγορα 36-43.

Με καλάθια των Λοτζέσκι, Σπανούλη, οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν μέχρι τους 2 (41-43) ωστόσο οι οκτώ συνεχόμενοι πόντοι του Ναβάρο (41-51) έδωσαν σοβαρό προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Με οδηγό τον Σλούκα ο Ολυμπιακός έτρεξε στο παρκέ και κατάφερε να μειώσει στους 7 στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Κοντά αλλά όχι αρκετά

Η έμπνευση του Μπαρτζώκα να παίξει άμυνα ζώνης, βραχυκύκλωσε το επιθετικό παιχνίδι των «μπλαουγκράνα», δίνοντας την ευκαιρία στον Πρίντεζη να μειώσει κι άλλο (52-57).  Παρά τη βελτιωμένη άμυνα τα λάθη και οι επιπολαιότητες συνεχίζονταν στην επίθεση, ενώ κρίσιμα σουτ του Όλεσον κρατούσαν σε ασφαλή απόσταση τη Μπαρτσελόνα (56-64).

Με τις δύο ομάδες να κάνουν αρκετά λάθη και τις μονομαχίες να δίνουν και να παίρνουν, ο Ολυμπιακός έκανε ένα μικρό 5-0 και πλησίασε στο 64-66. Ο Ναβάρο απάντησε με τρίποντο αλλά ο Σπανούλης με βολές διαμόρφωσε το 66-69.

Χάνοντας συνεχόμενες επιθέσεις και αμυντικά ριμπάουντ ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να πλησιάσει περαιτέρω, με το τρίποντο του Όλεσον να «σκοτώνει» τους Πειραιώτες για το 66-72.

Το ματς από εκείνο το σημείο απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τα βεβιασμένα τρίποντα των «ερυθρολεύκων» και τις βολές της Μπαρτσελόνα να διαμορφώνουν το τελικό 72-81.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Ντάνστον 6, Σπανούλης 17 (1), Περπέρογλου 8 (2), Σλούκας 9 (1), Σίμονς 5 (5ρ), Μπέγκιτς 2, Πρίντεζης 17 (1), Μάντζαρης 3 (1), Κατσίβελης, Λοζέσκι 5 (1)

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Ντόρσι 6 (6ρ), Σάδα 4, Χουέρτας 6, Αμπρίνες 9 (2), Ναβάρο 21 (3), Παπανικολάου 2, Όλεσον 14 (2), Λόρμπεκ 6, Λάμπε, Νάχμπαρ 5, Τόμιτς 8

 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.