Μπαρτζώκας: «Θα κάνουμε τα πάντα για τη νίκη» (video)

Πεπεισμένος πως οι παίκτες του Ολυμπιακού θα κάνουν τα πάντα στο παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα για να επιστρέψει η ομάδα στις νίκες, μετά τη βαριά ήττα από την Αρμάνι, εμφανίστηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Πεπεισμένος πως οι παίκτες του Ολυμπιακού θα κάνουν τα πάντα στο παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα για να επιστρέψει η ομάδα στις νίκες, μετά τη βαριά ήττα από την Αρμάνι, εμφανίστηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» στάθηκε στις δυσκολίες που κρύβει το παιχνίδι με τους «μπλαουγκράνα» και δεν έκρυψε τη χαρά του για την επιστροφή των Παπανικολάου και Ντόρσεϊ στο ΣΕΦ.

«Αντιμετωπίζουμε το αυριανό παιχνίδι με την διάθεση που απαιτείται σε μυαλό και σώμα για να παίξουμε με μία τέτοιας δυναμικής ομάδα. Έτσι όπως είναι η χρονιά, δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει ομάδα να μην κάνει κοιλιά ή να είναι σε καλή κατάσταση. Η Μπαρτσελόνα δείχνει αυτή τη περίοδο ότι είναι πιο έτοιμη. Εμείς έχουμε πολλά θέματα στην ομάδα και η πρόθεσή μου ήταν όχι να εντάξουμε στην ομάδα τους νέους παίκτες, αλλά να ανεβάσουμε την απόδοση των παλιών. Θα στηριχτούμε στην έδρα μας, είναι πολύ σημαντικό που έχουν εξαντληθεί τα εισιτήρια τόσες μέρες πριν. Είναι πρωτόγνωρο για τον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να βγούμε στο παρκέ και να τα δώσουμε όλα.

Να ευχαριστηθούμε την συμμετοχή μας στη διοργάνωση που έχει τέτοια αίγλη και στο τέλος να δούμε τι έχουμε καταφέρει. Όλοι γνωρίζουν ποια είναι η αντίπαλος. Θέλω να κάνω μια ιδιαίτερη μνεία στον Παπανικολάου. Τον αγαπάμε, δεν υπάρχει άνθρωπος που να έχει αρνητικό συναίσθημα για αυτόν. Χαίρομαι που επιστρέφει. Ακόμα και για τον Ντόρσεϊ έχω να πω πως πρόσφερε πολλά όσο ήταν εδώ και άσχετο με το τι έγινε χαιρόμαστε που έρχεται στο ΣΕΦ», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ερωτηθείς για το αν ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να διαχειριστεί το -30 του Μιλάνου:

«Προσπαθούμε ομαδικά και ατομικά να ανεβάσουμε τους παίκτες. Θεωρώ ότι από αυτή τη πλευρά είμαστε έτοιμοι. Στο Μιλάνο επιβεβαιώθηκε αυτό που έχω πει ότι στον αγώνα μπορεί να σου προκύψουν διαφορετικά πράγματα. Αυτοί ήταν πιο έτοιμοι, πάλεψαν για κάθε μπάλα και στο 2ο ημίχρονο είχαμε καθίζηση. Και γιατί ο αντίπαλος ήταν κακός και γιατί εμείς είχαμε άρνηση να παλέψουμε και απογοήτευση. Το αποτέλεσμα μας πονάει, δεν κοιμηθήκαμε δύο βράδια, αλλά επί της ουσίας ήταν η πρώτη μας ήττα στην Ευρωλίγκα. Εμείς που είμαστε κοντά στην ομάδα ξέρουμε τις δυσκολίες που περνάει η ομάδα. Οι προσθαφαιρέσεις και οι τραυματισμοί, δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στο rotation. Στην Ευρωλίγκα αναδεικνύονται πιο εύκολα γιατί η ποιότητα των αντιπάλων είναι τέτοια. Οι δύο κατ εξοχήν παίκτες αλλαγής ρυθμού που διαθέταμε ο Λο και ο Πέτγουεϊ είναι εκτός. Είναι μεγάλο πρόβλημα γιατί καταπονούνται και οι υπόλοιποι. Αυτό έχει δημιουργήσει πρόβλημα. Το Top 16 έχει όμως άλλα 12 ματς και αυτό που πρέπει να κάνεις είναι κοιτάς μπροστά και τίποτε άλλο. Το πώς θα λύσεις τα προβλήματά σου».

Για το επίπεδο ετοιμότητας του Κόλινς:

«Πρόκειται για έναν καλό παίκτη που κάθε μέρα είναι και καλύτερος στις προπονήσεις. Είναι τέτοιοι οι ρυθμοί που παίζουμε που η απουσία που είχε τρεις εβδομάδες με τη Μοντεγκρανάρο δεν τον βοηθούν. Είναι αίνιγμα το πώς θα παίξει. Ο Σλούκας είχε τραυματισμό πριν ένα μήνα και από τότε είναι εκτός φόρμας και ρυθμού. Περιμένουμε πολλά από τον Κόλινς γιατί έχει άλλη μία εβδομάδα προπονήσεων, επιμένω ότι είναι πολύ ποιοτικός παίκτης».

Για το πότε θα είναι έτοιμος ο Μουν:

«Έχει ξεκινήσει σε 70 παιχνίδια βασικός στο ΝΒΑ και το ιστορικό του μιλάει από μόνο του. Το πρόβλημα που έχει είναι ότι δεν έχει παίξει ποτέ στην Ευρώπη. Είναι υψηλού επιπέδου και προσπαθούμε να του μάθουμε πράγματα για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Θα μας χρειαστεί οπωσδήποτε και μέρα με τη μέρα τον περιμένουμε αν και είναι πιο πίσω από τους υπόλοιπους. Στο «4» πλέον έχουμε μείνει μόνο με τον Πρίντεζη, αφού έχει πρόβλημα και ο Αγραβάνης που θα δεν θα παίξει κόντρα στην Μπαρτσελόνα».

Για το αν το σκάουτινγκ της Μπαρτσελόνα είναι πιο εύκολο με τον Ναβάρο εντός ή εκτός:

«Πάντα θα είναι μία ερώτηση που έχει πολλαπλές απαντήσεις. Θεωρητικά είναι πιο εύκολο να διαβάσεις την Μπαρτσελόνα με τον Ναβάρο εντός, παρότι είναι παγκόσμιας κλάσης παίκτης. Το ίδιο συμβαίνει και με μας με τον Σπανούλη. Είναι καταλυτικός στο παιχνίδι τους, έχουμε κάνει σκάουτινγκ και για τις δύο περιπτώσεις, πιστεύω ότι θα παίξει».

Για το αν υπάρχει πίεση για το αποτέλεσμα:

«Είμαι αισιόδοξος άνθρωπος. Αθλητικά στην Ελλάδα όλοι ασχολούνται με την Ευρωλίγκα. Είναι το μοναδικό ενδιαφέρον εν εξελίξει αθλητικό γεγονός στην χώρα. Μας αρέσει να παίζουμε ωραία παιχνίδια σε γεμάτα γήπεδα και ας υπάρχει πίεση. Έτσι πρέπει να το βλέπουμε και όχι μετά από κάθε κακή εμφάνιση να διογκώνεται και να αποτελεί πρώτο θέμα συζήτησης. Για μένα η ομάδα περνάει δύσκολη περίοδο. Θα κάνουμε τα πάντα για να νικήσουμε και πιστεύω πως αν τα καταφέρουμε θα έχουμε κάνει μεγάλο βήμα για την πρόκριση. Θα κάνουμε και εκτός έδρας νίκες και είμαι σίγουρος γι αυτό. Σε λίγες μέρες επιστρέφει ο Πέτγουεϊ και θα φτιάξει αρκετά το rotation. Ελπίζω ότι θα αντιμετωπίσουμε το ματς χωρίς πίεση».

Για  τον Μπέγκιτς και αν χρειάζεται περισσότερο χρόνο:

«Συμφωνώ ότι αύριο θα χρειαστεί περισσότερο στο ματσάρισμα του Τόμιτς. Είναι ένας παίκτης ειδικών συνθηκών. Όταν μία ομάδα παίζει με δύο φόργουορντ στο 4-5 είναι δύσκολο να ανταποκριθεί. Το αυριανό παιχνίδι του ταιριάζει λόγω σωματοδομής. Πήραμε έναν παίκτη που ήταν πρωταθλητής Ισπανίας και φιναλίστ Ευρωλίγκας. Δυστυχώς, δείχνει αδυναμία προσαρμογής στο πως παίζει η ομάδα. Είναι δύσκολο να μπει στο κλίμα και μέλημα μας, υποχρέωση μας είναι να τον κάνουμε να έρθει σε καλή κατάσταση. Ελπίζω να μας βοηθήσει παρότι μέχρι τώρα δεν το έχει κάνει».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.