Στόουνρουκ: Ανυπομονώ να νικήσω

Προσοχή στον Ολυμπιακό συνέστησε ο Στόουνρουκ, εξηγώντας πως ακόμη και αν η Σιένα «κλείσει» τους περιφερειακούς του μπορεί να την... πατήσει από τους ψηλούς του και το αντίστροφο.

Προσοχή στον Ολυμπιακό συνέστησε ο Σόουν Στόουνρουκ, εξηγώντας πως ακόμη και αν η Σιένα «κλείσει» τους περιφερειακούς του μπορεί να την… πατήσει από τους ψηλούς του και το αντίστροφο. Γι’ αυτό, όπως τόνισε, πρέπει η ομάδα του να χρησιμοποιήσει την καλή άμυνα της, καθότι… ανυπομονεί να νικήσει! Εκτός αυτού όμως, μίλησε και για τον Νίκο Ζήση.

Ξεκινώντας, στα όσα έγραψε στο προσωπικό blog του ο εκ των ηγετών της Σιένα, αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στους «ερυθρόλευκους». «Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα γεμάτη σε κάθε θέση, στα γκαρντ, στους φόργουορντ και στους ψηλούς. Δεν θα μπορούσε να είναι πιο πολύ επικίνδυνη σαν ομάδα απ’ ότι ήδη είναι. Μπορείς να περιορίσεις του ψηλούς του και να σε σκοτώσουν οι γκαρντ του. Σε άλλη περίπτωση μπορεί να κλείσεις καλά τους γκαρντ του Ολυμπιακού, αλλά είναι σίγουρο ότι θα το βρεις από τους ψηλούς του», ήταν τα πρώτα λόγια του και συμπλήρωσε: «Γι’ αυτό λόγο λοιπόν χρειάζεται μία εξαιρετικά ομαδική προσπάθεια από εμάς. Ευτυχώς αυτό είναι το πλεονέκτημά μας: η ομαδική άμυνα. Θα είναι μία εκπληκτική σειρά αγώνων. Οι δύο ομάδες διαθέτουν σπουδαίους παίκτες και προπονητές οπότε η συνταγή για καλά παιχνίδια είναι έτοιμη. Ελπίζω να κερδίσουμε σε όσα παιχνίδια κι αν πάει η σειρά (3, 4 ή 5). Ανυπομονώ να φτάσω στην Ελλάδα, να περάσω καλά και να νικήσω».

«Σπουδαίος ο Ζήσης»

Τα εύσημα του έδωσε στον συμπαίκτη του Νίκο Ζήση για τον τρόπο με τον οποίο κάλυψε το κενό του τραυματία Μπο ΜακΚάλεμπ. «Καταφέραμε να προκριθούμε με τον Ζήση να μας οδηγεί.  Είναι ένας σπουδαίος γκαρντ με μεγάλη εμπειρία αλλά έχει ένα τελείως διαφορετικό στυλ από εκείνο του Μπό (σ.σ. ΜακΚάλεμπ). Έπρεπε να αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού και τα συστήματά μας. Από εκείνο το θέμα προκλήθηκε η ανασφάλεια και όχι από το γεγονός ότι παίζαμε με τον Νίκο Ζήση στη σύνθεσή μας, καθώς ξέραμε ότι πρόκειται για ένα σπουδαίο παίκτη. Ευτυχώς τα καταφέραμε γρήγορα και μετά τα δύο πρώτα ματς στο TOP-16 παίξαμε καλύτερα».

Θυμήθηκε… Παναθηναϊκό

Πέραν του παρόντος, ο Στόουνρουκ μίλησε και για το παρελθόν, οπότε η Σιένα είχε βρεθεί αντιμέτωπη με τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα. Τότε λοιπόν, αν και είχε επικρατήσει των «πρασίνων» στο δεύτερο ματς στο ΟΑΚΑ ηττήθηκε δύο φορές στην Ιταλία. Ο Σόουν έδειξε ότι… δεν ξεχνά και γι’ αυτό τώρα έχει ως μοναδικό στόχο να σπάσει το πλεονέκτημα έδρας του Ολυμπιακού μεν, να πάρει και την πρόκριση δε. «Πριν από δύο χρόνια βρισκόμασταν σε ανάλογη κατάσταση, με αυτή που βρισκόμαστε τώρα παίζοντας κόντρα στον Παναθηναϊκό με μειονέκτημα έδρας. Παίξαμε δυνατά στην Ελλάδα και κερδίσαμε το δεύτερο ματς. Εμείς οι παίκτες γνωρίζαμε ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα ήταν εύκολος αντίπαλος μέσα στην έδρα μας, αλλά πολύ κόσμος είχε δεδομένη την πρόκρισή μας. Τελικά χάσαμε και τα δύο παιχνίδια και ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στο φάιναλ φορ κατακτώντας και τον τίτλο».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.