Δεν του βγήκε τίποτα (video)

Άστοχος και νευρικός, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 55-68 από τη Μακάμπι στο ΟΑΚΑ, ενώ έχασε και τον Ούκιτς με τραυματισμό. Τρίτοι ή τέταρτοι οι «πράσινοι», που εξαρτώνται από το αυριανό αποτέλεσμα της Λαμποράλ με την Κούμπαν.

Άστοχος και νευρικός, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 55-68 από τη Μακάμπι στο ΟΑΚΑ, ενώ έχασε και τον Ούκιτς με τραυματισμό. Τρίτοι ή τέταρτοι οι «πράσινοι», που εξαρτώνται από το αυριανό αποτέλεσμα της Λαμποράλ με την Κούμπαν.

Η Μακάμπι ήταν μπροστά στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά την καθοριστική διαφορά την απέκτησε στο τρίτο δεκάλεπτο (8-22 επιμέρους σκορ). Μπλου (13), Χίκμαν (10) και Ινγκλς (10) οι κορυφαίοι του Μπλατ, με τον Λάσμε να ξεχωρίζει από τους ηττημένους με 16.

Πλέον η ομάδα του Πεδουλάκη, περιμένει το αποτέλεσμα του ματς της Παρασκευής ανάμεσα σε Λαμποράλ Κούτσα και Λοκομοτίβ Κούμπαν. Σε περίπτωση νίκης των Ισπανών, προκύπτει «αιώνιο» συναπάντημα με τον Ολυμπιακό στο Top 16, ενώ εάν οι Ρώσοι φύγουν με το ροζ φύλλο από τη Βιτόρια, τότε ο Παναθηναϊκός τερματίζει τρίτος και πέφτει στον όμιλο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Δεν έπαιξε καθόλου στο δεύτερο ημίχρονο ο Ούκιτς που ένιωσε σφίξιμο στον δικέφαλο και προφυλάχθηκε. Αγωνία για τον τραυματισμό ενόψει του ημιτελικού Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό τη Δευτέρα.

Κακή αρχή

Η Μακάμπι μπήκε καλύτερα στο ματς και ακούμπησε τη μπάλα στον Σχορτσανίτη, που είτε τέλειωνε τις φάσεις είτε μοίραζε στους συμπαίκτες του. Ο Παναθηναϊκός απάντησε με τον Γκιστ, που έδειξε πως βρίσκεται σε πολλή καλή κατάσταση, οδηγώντας τους «πράσινους» σε προβάδισμα 10-7. Ινγκλς και Σμιθ «πυροβολούσαν» από μακριά, με το 12-11 υπέρ των γηπεδούχων, να γίνεται γρήγορα 14-23 στο τέλος του δεκαλέπτου (12-2 σερί). Οι παίκτες του Πεδουλάκη δεν έβρισκαν διαδρόμους στην άμυνα της Μακάμπι, με τα λάθη να είναι συχνό φαινόμενο.

Είχαν απάντηση οι Ισραηλινοί

Η άμυνα του «τριφυλλιού» λειτούργησε καλύτερα στην πορεία, με τους «πράσινους» να επιδιώκουν τις επαφές και να πηγαίνουν αρκετές φορές στη γραμμή των βολών. Παρόλα αυτά η διαφορά δεν έπεφτε, αφού οι Ισραηλινοί βρήκαν νέες λύσεις από Τάιους και Μπλου, με τον τελευταίο να κάνει αρκετή ζημιά. Με δίποντο του Κοέν, η Μακάμπι πήρε τη μεγαλύτερή της διαφορά μέχρι τότε στο ματς με 23-34, ενώ ο Παναθηναϊκός δυσκολευόταν πολύ στην επίθεση. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 27-36.

Κατάρρευση

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν τραγικό για τον Παναθηναϊκό, αφού δεν μπόρεσε να βρει λύσεις στην περιφερειακή άμυνα, με αποτέλεσμα οι Ινγκλς, Ράις και Χίκμαν να ευστοχούν έξω από τη γραμμή των 6.75. Τα πράγματα ήταν ακόμα πιο άσχημα στην επίθεση, όπου οι παίκτες του Πεδουλάκη δεν έβρισκαν με τίποτα το δρόμο προς το καλάθι. Η Μακάμπι προηγήθηκε ακόμα και με 23 στο τέλος του δεκαλέπτου, με τον Παναθηναϊκό να είναι εκνευριστικά άστοχος και πολύ νευρικός, σκοράροντας μόλις οκτώ πόντους στην τρίτη περίοδο (35-58).

Προσπάθησε αλλά…

Δεν ήταν δυνατόν να μην προσπαθήσει για την ολική ανατροπή ο Παναθηναϊκός στο τέταρτο δεκάλεπτο. Με όπλο την άμυνα, οι παίκτες του Πεδουλάκη κράτησαν τη Μακάμπι χωρίς πόντο για κάτι παραπάνω από πέντε λεπτά και μείωσαν ακόμα και στους 11 (47-58). Λάσμε και οι πολλές βολές βοήθησαν σε αυτή την κατεύθυνση, ωστόσο τη χαριστική βολή στο «τριφύλλι» έδωσε ο «γερόλυκος», Ντέιβιντ Μπλου.

Με μακρινά σουτ από μακριά, έκοψε τη φόρα των γηπεδούχων, κρατώντας τη Μακάμπι μπροστά στο σκορ και κυρίως διατηρώντας τη διψήφια -ψυχολογική- διαφορά.

Το τελικό 55-68, έδωσε στους Ισραηλινούς την όγδοη νίκη τους σε δέκα ματς (8-2) αλλά και την πρώτη θέση του ομίλου. Πλέον η Μακάμπι θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο τις Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Γαλατάσαραϊ, Ζαλκγίρις, Παρτίζαν, Μπάγερν Μονάχου και τον τρίτο του τέταρτου ομίλου (Παναθηναϊκός, Λαμποράλ, Κούμπαν).

Τα δεκάλεπτα: 14-23, 27-36, 35-58, 55-68

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 2 (8 ριμπ.), Κάρι 7, Μπατίστ, Φώτσης 3, Ούκιτς 4, Λάσμε 16 (8 ριμπ.), Μαυροκεφαλίδης 5, Διαμαντίδης 5 (9 ασίστ), Γκιστ 6, Γιάνκοβιτς 7, Αποστολίδης

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Μπλατ): Ράις 7, Σμιθ 7, Χίκμαν 10, Ίνγκλις 10, Τάιους 6, Πνίνι 9, Κοέν 2, Οχαγιόν 2, Μπλου 13, Λάντεσμπεργκ, Σχορτσανίτης 2

 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.