Σφαιρόπουλος: "Σαν να ζω ένα όνειρο"

Απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία του στον πάγκο της Μακάμπι είναι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.
Δημοσίευση: 19/06/2019 - 12:47
Απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία του στον πάγκο της Μακάμπι είναι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. 

Ο Μακεδόνας κόουτς, που πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο πριν από λίγες μέρες με την "ομάδα του λαού", μίλησε για την εμπειρία του μέχρι τώρα στο Ισραήλ.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που φέραμε ακόμη έναν τίτλο στην Μακάμπι. Όσο μεγάλωνα και έβλεπα τη Μακάμπι, ήταν πάντα μια μεγάλη ομάδα στην Ευρώπη που έπαιρνε τίτλους. Είναι σαν να ζω ένα όνειρο που είμαι κομμάτι της οικογένειας της Μακάμπι. Είμαι περήφανος που είμαι προπονητής εδώ και θέλω να ευχαριστήσω τους ιδιοκτήτες και τους managers που με έφεραν σε ένα θρυλικό club. Είμαι τόσο ευτυχισμένος για πρώτη φορά και πάντα η πρώτη αγάπη είναι αξέχαστη», ανέφερε αρχικά για να προσθέσει, σχετικά με το πώς σκοπεύει να βελτιώσει τη Μακάμπι για την επόμενη σεζόν:

«Η μεγαλύτερη έννοια μας είναι να κρατήσουμε τους περισσότερους από το staff της περασμένης σεζόν και να βελτιωθούμε σε συγκεκριμένες θέσεις για να είμαστε πιο δυνατοί. Δεν έχω συγκεκριμένο στυλ των παικτών που μου αρέσει. Η μέθοδος του παιχνιδιού και η φιλοσοφία μου είναι να φέρνω παίκτες που μπορούν να ταιριάξουν στο σύστημα σύμφωνα με την δουλειά που κάνουμε στο scouting, όχι μόνο Αμερικανούς. Μόνο ο Πάργκο φαίνεται πως δεν ταίριαξε. Τον σέβομαι σαν χαρακτήρα και σαν παίκτη. Έχει σπουδαία καριέρα. Προσπάθησα να τον ταιριάξω στη φιλοσοφία μου, είχε καλά ματς που βοήθησαν την ομάδα, αλλά στο τέλος της σεζόν έπρεπε να πάρω μια απόφαση με μπασκετικά κριτήρια».