Σαρωτικός Παναθηναϊκός (video)

Στο «σπίτι» του μεταμορφώνεται. Ο Παναθηναϊκός στην καλύτερη φετινή του Ευρωπαϊκή εμφάνιση, «ξέσπασε» στη Ζαλγκίρις Κάουνας για τις δύο σερί εκτός έδρας ήττες και τη... σκόρπισε με 91-56 για την 5η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Στο «σπίτι» του μεταμορφώνεται. Ο Παναθηναϊκός στην καλύτερη φετινή του Ευρωπαϊκή εμφάνιση, «ξέσπασε» στη Ζαλγκίρις Κάουνας για τις δύο σερί εκτός έδρας ήττες και τη… σκόρπισε με 91-56 για την 5η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Οι «πράσινοι» ήταν καταιγιστικοί καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης σε άμυνα και επίθεση (20/37 δίποντα-11/19 τρίποντα-18/21 βολές, 27 ασίστ), μετατρέποντας το παιχνίδι με τη Λιθουανική ομάδα σε… πάρτι. Η διαφορά άγγιξε ακόμη και το +38, με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς να μοιράζει το χρόνο σε όλους τους διαθέσιμους παίκτες του πλην του Φώτση. 

Πρώτος σκόρερ για το «τριφύλλι» που είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων ήταν ο Ραντούλιτσα με 18, ενώ 15 πρόσθεσε ο Φελντέιν με 5/7 τρίποντα. Εξαιρετικός ο Καλάθης με 11 πόντους και 8 ριμπάουντ, παρότι έδειξε επηρεασμένος από τον τραυματισμό του. Από τη Ζαλγκίρις ξεχώρισε ο Βουγιούκας με 15 πόντους και 7 ριμπάουντ. 

Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα, ο οποίος την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τη Λοκομοτίβ Κούμπαν. Αντίθετα, η Ζαλγκίρις, που γνώρισε την τρίτη ήττα της στη φετινή διοργάνωση αντιμετωπίζει στο Κάουνας τη Ζιέλονα Γκόρα. 

Κυρίαρχος από το ξεκίνημα

Ο Παναθηναϊκός σε αντίθεση με τα δύο τελευταία, χρονικά, Ευρωπαϊκά του παιχνίδια, στο ματς με τη Ζαλγκίρις μπήκε πολύ συγκεντρωμένος και φρόντισε από το ξεκίνημα να δείξει τις ορέξεις του. Με σημείο αναφοράς την πιεστική του άμυνα, περιόρισε σε μεγάλο βαθμό την επιθετική δράση των Λιθουανών και με μπροστάρη τον Φελντέιν που ξεκίνησε «ζεστός» πίσω από τη γραμμή των 6,75 μ. (2/2), προηγήθηκε με 14-5 στα μισά της πρώτης περιόδου και ανάγκασε τον Γκιντάρας Κράπικας να καλέσει εσπευσμένα time out.  Ο προπονητής των φιλοξενούμενων, πάντως, δεν κατάφερε να ανακόψει το ρυθμό των «πρασίνων». Η άμυνα της ομάδας του Σάσα Τζόρτζεβιτς εξακολουθούσε να αποδίδει εξαιρετικά, οδηγώντας τους Λιθουανούς στο ένα λάθος μετά το άλλο, ο Καλάθης μοίραζε για τον Ραντούλιτσα που τελείωνε υποδειγματικά τις φάσεις και ο Παναθηναϊκός έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενος 27-13. 

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου η εικόνα του ματς δεν άλλαξε. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε με φουλ συγκέντρωση στην άμυνα και με τον Ραντούλιτσα να κάνει… πάρτι κάτω από το καλάθι των φιλοξενούμενων η διαφορά άγγιξε τους 16 πόντους (32-16). Κάπου εκεί ήρθε η αντίδραση της Ζαλγκίρις. Η ομάδα του Κάουνας εκμεταλλεύτηκε τη χαλάρωση που έδειξαν οι «πράσινοι» στην άμυνα και με σερί 8-0 έριξε τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό (32-24) μετά από αρκετή ώρα, οδηγώντας τον Σάσα Τζόρτζεβιτς να καλέσει time out. Οι φωνές του Σέρβου προπονητή «αφύπνισαν» τους παίκτες του και ο Παναθηναϊκός πολύ γρήγορα επανέφερε την… τάξη. Καλάθης (εμφανώς επηρεασμένος από το κάταγμα που έχει υποστεί στον παράμεσο), Φελντέιν και Ραντούλιτσα πήραν από το… χέρι την ομάδα τους και σε συνδυασμό με την άμυνα που είχε επανέλθει σε εξαιρετικά επίπεδα, την οδήγησαν στο +19 (44-25) με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου. 

Δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός μπήκε με το… πόδι πατημένο στο γκάζι, καθώς ήθελε να «καθαρίσει» το παιχνίδι και ουσιαστικά τα κατάφερε. Μέσω της άμυνας του είχε εξουδετερώσει κάθε επιθετικό ατού των Λιθουανών, που έβρισκαν σκορ μόνο με τους Βουγιούκα και Γιανκούνας και η διαφορά ξέφυγε πάνω από τους 20 πόντους (54-31). Οι «πράσινοι», πάντως, όχι μόνο δεν κατέβασαν ταχύτητα, αλλά όσο περνούσε η ώρα διεύρυναν ακόμη περισσότερο την υπέρ τους διαφορά, με τον Κούζμιτς να τη στέλνει στο +30 (65-35), τρία λεπτά πριν το φινάλε της τρίτης περιόδου. Κάπου εκεί, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς έριξε στο παρκέ και τον Λούντζη, με τον Παναθηναϊκό να κλείνει το τρίτο δεκάλεπτο προηγούμενος 70-41.

Στην τελευταία περίοδο με τη Ζαλγκίρις να έχει αφεθεί στις ορέξεις των «πρασίνων», η διαφορά ξέφυγε πάνω από τους 30 πόντους (77-43) και ουσιαστικά τα τελευταία επτά λεπτά είχαν αποκτήσει διαδικαστικά χαρακτήρα. Οι δύο ομάδες όπως ήταν λογικό χαλάρωσαν, με τη Ζαλγκίρις πάντως να προσπαθεί να «ψαλιδίσει» κάπως τη διαφορά, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ναι μεν οι Λιθουανοί μείωσαν σε 77-49, όμως ο Παναθηναϊκός πάτησε ξανά το… γκάζι στην επίθεση και με τον Λούντζη να βάζει και αυτός το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ απάντησε με σερί 10-0 (87-49) και έφτασε στη νίκη με το τελικό 91-56.

Τα δεκάλεπτα: 27-13, 44-25, 70-41, 91-56 

Παναθηναϊκός (Σάσα Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 6 (2), Χαραλαμπόπουλος 2, Γιάνκοβιτς 12 (2), Ραντούλιτσα 18, Φελντέιν 15 (5), Διαμαντίδης 6 (1), Γκιστ 8, Καλάθης 11 (8 ασίστ), Λούντζης 2, Κούζμιτς 11. 

Ζαλγκίρις (Γκιντάρας Κράπικας): Βένε 6, Λεκαβίτσιους 5 (1), Πότσιους, Καλνιέτις, Σεϊμπούτις, Μότουμ 10 (1), Γιανκούνας 4, Βουγιούκας 15, Γιαφτόκας 4, Βερβάγκαρς 1, Χανλάν 7 (1), Ουλανόβας 4. 

Live Blog Παναθηναϊκός – Ζαλγκίρις Κάουνας


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.