ΠΑΟ… Top-16 (video)

Ο Παναθηναϊκός με τον Καλάθη να κάνει... παπάδες (18 π., 7 ασ., 5 ριμπ., 3 κλ.), διέλυσε (82-51) τη Ζιέλονα Γκόρα στο ΟΑΚΑ και «τσέκαρε» το εισιτήριο για το Top-16 της Ευρωλίγκας.

Ο Παναθηναϊκός με τον Καλάθη να κάνει… παπάδες (18 π., 7 ασ., 5 ριμπ., 3 κλ.), διέλυσε (82-51) τη Ζιέλονα Γκόρα στο ΟΑΚΑ και «τσέκαρε» το εισιτήριο για το Top-16 της Ευρωλίγκας.  

Οι «πράσινοι» με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο, όπου βρήκαν αντίσταση, κυριάρχησαν κατά κράτος των Πολωνών, με τη διαφορά να αγγίζει ακόμη και τους 34 πόντους και προκρίθηκαν για ακόμη μία χρονιά στη φάση των «16» της διοργάνωσης. 

Κορυφαίος για την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς, ο οποίος μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες πλην του Παππά, ήταν ο Νικ Καλάθης, ο οποίος είχε 18 πόντους (4/4 διπ., 3/4 τριπ., 1/2 βολ.), 7 ασίστ, 5 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα. Εξαιρετικό ματς έκανε και ο Γκιστ με 14 πόντους και 6 ριμπάουντ.  6 πόντοι και ισάριθμες ασίστ από τον Διαμαντίδη. Από τους Πολωνούς ξεχώρισε ο Πονίτκα με 11 πόντους. 

Πλέον, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο 5-4 και την τελευταία αγωνιστική θα πάει στο Κάουνας για να αντιμετωπίσει τη Ζαλγκίρις και με νίκη θα προκριθεί ως τρίτος από τον τρίτο όμιλο στο Top-16. Από την άλλη πλευρά, η Ζιέλονα Γκόρα την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζει την Καρσίγιακα στην Πολωνία. 

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός με ορεξάτο τον Γκιστ προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά του ματς να επιβάλλει τον ρυθμό του, όμως τα βρήκε σκούρα απέναντι στη Ζιέλονα Γκόρα. Η κλειστή άμυνα των Πολωνών σε συνδυασμό με τον «καυτό» Πονίτκα που είχε κάνει μεγάλη ζημιά στην άμυνα των «πρασίνων», δεν επέτρεπαν στην ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς να ξεφύγει στο σκορ (14-9). Μετά το πρώτο πεντάλεπτο στην επιθετική εξίσωση των γηπεδούχων προστέθηκε και ο Νικ Καλάθης, όμως ούτε τότε ο Παναθηναϊκός κατάφερε να «χτίσει» μια διαφορά ασφαλείας. Αντιθέτως, είδε τους φιλοξενούμενους να προσπερνούν (18-19), 2:40’’ πριν το τέλος της πρώτης περιόδου και ο Σάσα Τζόρτζεβιτς κάλεσε αμέσως time out. Οι φωνές του Σέρβου προπονητή έπιασαν τόπο, αφού ο Παναθηναϊκός απάντησε με σερί 6-0 και πήρε εκ νέου το προβάδισμα (24-19), το οποίο διατήρησε μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου (26-23).

Στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου ήταν η σειρά του Φελντέιν να βγει… μπροστά και ο Παναθηναϊκός σε συνδυασμό με την άμυνα του που είχε γίνει πιο πιεστική, ξέφυγε πολύ γρήγορα με διψήφια διαφορά (35-25). Οι Πολωνοί, από την πλευρά τους, με μπροστάρη τον Σζέβτσζικ προσπάθησαν να μην χάσουν την επαφή με το σκορ, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι «πράσινοι» έδειχναν να έχουν βρει ρυθμό, κυρίως στην άμυνα τους, και με κύριους εκφραστές των επιθετικών τους προσπαθειών τους Καλάθη και Γκιστ έστειλαν τη διαφορά στο +15 (45-30) και τη διατήρησαν σε αυτά τα επίπεδα (47-33) πηγαίνοντας στα αποδυτήρια. 

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός συνέχισε με την ίδια διάθεση στην άμυνα και επέβαλλε για τα καλά τον ρυθμό του, αφού οι Πολωνοί δεν είχαν αντίδραση. Καλάθης και Γκιστ εξακολουθούσαν να κάνουν… πάρτι στην επίθεση και η διαφορά άγγιξε τους 23 πόντους (58-35). Η Ζιέλονα με ένα… ξέσπασμα του Μποστ προσπάθησε να «ψαλιδίσει» τη διαφορά, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι  «πράσινοι», με την άμυνα τους να λειτουργεί εξαιρετικά, ήλεγχαν απόλυτα το ρυθμό του αγώνα και έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο προηγούμενοι 67-47. 

Η τελευταία περίοδος με τη διαφορά να κυμαίνεται πάνω από τους 20 πόντους είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, ωστόσο ο Παναθηναϊκός δεν κατέβασε… ταχύτητα. Συνέχισε με το πόδι πατημένο στο… γκάζι και με ένα σερί 14-0 στο ξεκίνημα του δεκαλέπτου εκτόξευσε τη διαφορά στο +34 (81-47). Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς έριξε στο ματς και τους «πιτσιρικάδες» Χαραλαμπόπουλο – Παπαγιάννη και ο Παναθηναϊκός κάπου εκεί χαλάρωσε και έφτασε στη νίκη που του εξασφάλισε την πρόκριση στο Top-16 με το τελικό 82-51.

Τα δεκάλεπτα: 26-23, 47-33, 67-47, 82-51

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 2, Χαραλαμπόπουλος, Γιάνκοβιτς 10, Φώτσης 9, Ραντούλιτσα 6, Φελντέιν 8, Διαμαντίδης 6, Γκιστ 14, Καλάθης 18, Παπαγιάννης 1, Κούζμιτς 8.

Ζιέλονα Γκόρα (Φιλιπόφσκι): Μποστ 5, Ρέινολντς 8, Σζέβτζικ 6, Πόνιτκα Μαρ. 2, Πόνιτκα Ματ. 11, Γκρουσζέτσκι, Χριτσάνιουκ 5, Ζαμοΐσκι 3, Μπορόβνιακ 3, Κοσζάρεκ 8.

Live Blog Παναθηναϊκός – Ζιέλονα Γκόρα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.