Κερεχέτα: “Πρέπει να κάνει σοβαρές κινήσεις για προοδεύσει η ACB”

Ο πρόεδρος της Μπασκόνια, Χοσεάν Κερεχέτα, εξέφρασε την επιθυμία του να περιορίσει τη συμμετοχή της ομάδας του σε μία λίγκα.

Ο πρόεδρος της Μπασκόνια, Χοσεάν Κερεχέτα, εξέφρασε την επιθυμία του να περιορίσει τη συμμετοχή της ομάδας του σε μία λίγκα. 

Αναλυτικά:

“Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία πολύ καλή διοργάνωση στην Ευρώπη, δηλαδή η Ευρωλίγκα. Υπάρχει επίσης μία καλή λίγκα, η ACB. Η τελευταία θα πρέπει να κάνει μερικές σοβαρές κινήσεις αν θέλει να προοδεύσει, ειδικά στο οικονομικό πεδίο. Σημαντικές αποφάσεις όπως αυτές που πήρε η LaLiga στο ποδόσφαιρο. Αν όχι και με τη διαρκή ανάπτυξη της Ευρωλίγκας και τη στασιμότητα της ACB, θα αναγκαστούμε να παίξουμε σε μία διοργάνωση: στην καλύτερη της Ευρώπης. Νομίζω πως θα συμβεί νωρίτερα παρά αργότερα. Το λέω πολύ καιρό και πρέπει να προετοιμαστούμε για αυτήν την κατάσταση”, είπε ο Κερεχέτα στο Radio Vitoria.

Για το οικονομικό “Fair Play” της Ευρωλίγκας είπε:

“Ήταν λογικό να συμβεί. Αν βρισκόμαστε σε μία κατάσταση όπου σύλλογοι δημιουργούν χρέη που πρέπει να καλυφθούν από χορηγούς, κράτος ή ποδοσφαιρικές ομάδες, τότε προφανώς χάνουν την αξία τους. Με το οικονομικό “fair play”, η διοργάνωση θα γίνει καλύτερη και οι ομάδες θα έχουν μεγαλύτερη αξία”.

Για το γεγονός ότι το καλεντάρι μπορεί να περιλαμβάνει ως και 80 ματς ετησίως, ο Κερεχέτα είπε:

“Θα επιτρέψει στους παίκτες να διεκδικήσουν υψηλότερες αμοιβές. Στο ΝΒΑ παίζουν τον ίδιο αριθμό αγώνων και κανείς δεν παραπονιέται. Με τον πρόωρο αποκλεισμό μας, οι παίκτες είχαν κενό δύο-τριών μηνών. Αν και η σεζόν είναι σκληρή, υπάρχει ικανός χρόνος για ξεκούραση. Έτσι δομείται η διοργάνωση κι άμα θες να αποτελείς μέρος αυτής της ελίτ, τότε απαιτείται να ακολουθήσεις το ρυθμό της. Πρέπει να διαθέτεις καλά οργανωμένος και προετοιμασμένα ρόστερ που να μπορούν να ανταγωνίζονται σε αυτό το επίπεδο”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.