Συνεχίζει στον πάγκο της Άλμπα ο Ρενέσες

Ο Αϊτο Ρενέσες θα παραμείνει και τη νέα σεζόν στην τεχνική ηγεσία της Άλμπα Βερολίνου, αφού ο γερμανικός σύλλογος γνωστοποίησε σήμερα (8/8) ότι ο 72χρονος Ισπανός υπέγραψε νέο μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Ο Αϊτο Ρενέσες θα παραμείνει και τη νέα σεζόν στην τεχνική ηγεσία της Άλμπα Βερολίνου, αφού ο γερμανικός σύλλογος γνωστοποίησε σήμερα (8/8) ότι ο 72χρονος Ισπανός υπέγραψε νέο μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας. 

Ο Αλεχάντρο Γκαρθία Ρενέσες, όπως είναι το πλήρες όνομα του πολύπειρου προπονητή, ανέλαβε το 2017 τα «ηνία» της Άλμπα. Την παρελθούσα σεζόν οδήγησε την ομάδα στους τελικούς του EuroCup και του γερμανικού πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα τα «άλμπατρος» να εξασφαλίσουν θέση στη Euroleague για την αγωνιστική περίοδο 2019-20 και ο ίδιος να αποσπάσει το βραβείο του προπονητή της χρονιάς στο EuroCup. Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Ρενέσες θα επανεμφανιστεί στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2010-11, όταν εργαζόταν στην Ουνικάχα Μάλαγα.

Το προπονητικό βιογραφικό του Ρενέσες είναι εντυπωσιακό, καθώς έχει ανακηρυχθεί δύο φορές τεχνικός της χρονιάς στο EuroCup, ενώ έχει πανηγυρίσει τρόπαια σε τέσσερις διαφορετικές ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Έχει κατακτήσει το Κύπελλο Σαπόρτα (Κυπελλούχων) το 1986 και το Κύπελλο Κόρατς το 1987 και το 1999 με την Μπαρτσελόνα, ενώ πανηγύρισε το FIBA EuroCup το 2006 και το EuroCup το 2008 με την Μπανταλόνα. Το 2008 οδήγησε την εθνική Ισπανίας στο ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ έχει κατακτήσει συνολικά εννέα πρωταθλήματα και πέντε κύπελλα Ισπανίας ως προπονητής.

Έκανε το 1974 το ντεμπούτο του ως προπονητής στην Σίρκουλο Κατόλικο, ενώ ακολούθως εργάστηκε σε Μπανταλόνα, Μπαρτσελόνα, Ουνικάχα Μάλαγα, Καχασόλ και Γκραν Κανάρια. Η Άλμπα Βερολίνου είναι η πρώτη ομάδα, στην οποία εργάζεται εκτός Ισπανίας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.