Επιτέλους νίκη για τη Βαλένθια (video)

Τέλος στο αρνητικό σερί έβαλε η Βαλένθια, πανηγυρίζοντας την πρώτη νίκη της στη φετινή Ευρωλίγκα με σκορ 81-72 επί της αξιόμαχης Βιλερμπάν.

Τέλος στο αρνητικό σερί έβαλε η Βαλένθια, πανηγυρίζοντας την πρώτη νίκη της στη φετινή Ευρωλίγκα με σκορ 81-72 επί της αξιόμαχης Βιλερμπάν. 

Πρώτος σκόρερ ο Ντούμπλιεβιτς με 13 πόντους, καθοριστικός ο Κολόμ με 9 πόντους και 6 ασίστ. Από τη Βιλερμπάν, που ηττήθηκε για τρίτη φορά μακριά από το «σπίτι» της, ξεχώρισαν ο Ζαν – Σαρλ με 20 πόντους και ο Ντιό που πρόσθεσε 17.

Ισορροπημένο ήταν το πρώτο δεκάλεπτο, αφού παρότι η Βαλένθια προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό της και να «χτίσει» διαφορά με μακρινά σουτ (8-3), η Βιλερμπάν είχε απαντήσεις. Η ομάδα του Μίτροβιτς έδειξε μεγάλη υπομονή στην επίθεση, πήγε σε σωστές επιλογές και με τρίποντο του Ντιό (επέστρεψε ως αντίπαλος στη Βαλένθια) προηγήθηκε για πρώτη φορά (8-10). Το πιο σημαντικό για τους Γάλλους, πάντως, ήταν πως είχαν φέρει το ματς στα μέτρα τους. Ο αργός ρυθμός τους επέτρεπε να ελέγχουν την κατάσταση και ολοκλήρωσαν το δεκάλεπτο από θέση οδηγού (16-18).

Το σκηνικό δεν άλλαξε καθόλου στη συνέχεια. Η Βαλένθια με Ντούμπλιεβιτς και Μότουμ βρήκε λύσεις επιθετικά, πήρε εκ νέου κεφάλι στο σκορ (25-22), όμως δεν είχε διάρκεια στην απόδοση της. Από τη στιγμή που η Βιλερμπάν αποφάσισε να παίξει άμυνα, πήρε και πάλι τα ηνία (29-30). Επιθετικά την οδηγούσαν οι εξαιρετικοί Ζαν – Σαρλ και Ντιό και παρά τις συνεχείς εναλλαγές στο προβάδισμα, οι Γάλλοι πήγαν στα αποδυτήρια όντας μπροστά στο σκορ (35-36).

Στην επανάληψη η Βιλερμπάν προσπάθησε να «χτίσει» εκείνη διαφορά και προηγήθηκε με 41-38, όμως η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν άμεση. Εντούρ και Βίβες βγήκαν μπροστά και πήραν από το χέρι την ομάδα τους. Η Βαλένθια προηγήθηκε 46-43 και λίγο αργότερα με 50-45. Οι Γάλλοι, πάντως, και πάλι με τον εξαιρετικό Ζαν – Σαρλ βρήκαν λύσεις στην επίθεση και έμειναν κοντά στο σκορ (56-52).

Όλα έδειχναν πως το σκηνικό θα παρέμενε ίδιο και στην τέταρτη περίοδο, όμως η Βαλένθια είχε διαφορετική άποψη. Με μπροστάρη τον Κίνο Κολόμ οι γηπεδούχοι πάτησαν… γκάζι και με επιμέρους 14-8, αποσπάστηκαν για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (70-60). Την ίδια στιγμή η Βιλερμπάν έμοιαζε «χαμένη» σε άμυνα και επίθεση. Με εξαίρεση κάποια τρίποντα των Λόμαζ και Ντιό, οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν τρόπο να βρουν σκορ. Έτσι, μέχρι το τέλος δεν απείλησαν ουσιαστικά τη Βαλένθια, η οποία πανηγύρισε την πρώτη νίκη της στη φετινή Ευρωλίγκα με 81-72.

Τα δεκάλεπτα: 16-18, 35-36, 56-52, 81-72.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.