Τα ‘’μαύρα φεγγάρια’’ του Ζέλικο

Η Φενέρ έχει ξεκινήσει ασθμαίνουσα τη φετινή σεζόν και ο Δημήτρης Καρύδας έψαξε και βρήκε τις προηγούμενες φορές που ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είδε τις ομάδες του να μην αποδίδουν όπως θα ήθελε!

Με τη Φενέρ να μετράει τρεις ήττες στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια της φετινής Ευρωλίγκα ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς σίγουρα δεν περνάει τις καλύτερες μέρες του. Και όποιος ξέρει την έμφυτη απέχθεια του στη λέξη ‘’ήττα’’ ξέρει ότι η εποχή έχει πολλά μαύρα φεγγάρια! Δεν είναι όμως η χειρότερη ούτε η μοναδική. Άλλωστε δεν έχει καν τρεις ήττες στη σειρά αφού μεσολάβησε η νίκη επί της Μπασκόνια. Κινδυνεύει όμως αν την ερχόμενη εβδομάδα χάσει στο Τελ Αβίβ να βρεθεί στη μέση μιας πρωτόγνωρης και για τον ίδιο κατάσταση!!!

Αν προσθέσουμε στα φετινά….κατορθώματα της Ρεάλ τις δύο ήττες με τις οποίες έκλεισε την περασμένη σεζόν στο φάιναλ φορ της Βιτόρια και αν δεν τα καταφέρει στο Γιαντ Ελιάου θα έχει μόλις μια νίκη στα τελευταία έξι ευρωπαϊκά παιχνίδια!!! Με τις δύο ήττες της Φενέρ στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν και τις δύο ήττες στη Βιτόρια έφτασε τις τέσσερις σερί αλλά δεν είναι το χειρότερο διάστημα της καριέρας του.

Το έχει ξαναπάθει και μάλιστα όχι….αθροιστικά (με παιχνίδια προηγούμενης σεζόν) αλλά συνεχόμενα μέσα στην ίδια αγωνιστική περίοδο. Στο ξεκίνημα του ΤΟΠ-16 της σεζόν 2009-10 όταν ήταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού γνώρισε τέσσερις ήττες στη σειρά. Εντός έδρας από την Παρτίζαν (59-64), τυπικά φιλοξενούμενος στο ΟΑΚΑ με το Μαρούσι που είχαν κοινή έδρα (78-80) και δύο φορές σερί απέναντι στη Μπαρτσελόνα: 71-83 στη Βαρκελώνη και 67-70 στο ΟΑΚΑ. Φυσικά, με τέτοιο ξεκίνημα ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από τα πλέι οφ και δεν μπόρεσε να υπερασπίσει τον τίτλο που κέρδισε ένα χρόνο νωρίτερα στο Βερολίνο.

Αρκετές φορές επί ημερών Ευρωλίγκα πάντως τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και η Φενέρμπαχτσε βρέθηκαν σε δύσκολες περιόδους. Για την ακρίβεια, στη μεγάλη καριέρα του σέρβου κόουτς άλλες 10 φορές οι ομάδες του μέτρησαν τρεις στη σειρά ήττες!

Την περίοδο 2003-04 στον πάγκο του Παναθηναϊκού το έπαθε δύο φορές στην ίδια αγωνιστική σεζόν: Στην κανονική περίοδο και στο ΤΟΠ-16. Τη σεζόν 2005-06 ξεκίνησε με τρεις ήττες από Τσιμπόνα, Μπενετόν (εκτός) και την Εφές στο Μαρούσι τον όμιλο του ΤΟΠ-16 αλλά πήρε την πρόκριση με μια ασύλληπτη….καραμπόλα αφού κέρδισε και τους τρεις αγώνες του δεύτερου γύρου και τερμάτισε πρώτος ευνοημένος στη διαφορά πόντων της τελικής τετραπλής ισοβαθμίας!

Το 2006-07 ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με 11-0 την κανονική περίοδο και εκτροχιάστηκε σε τρία αδιάφορα (ουσιαστικά) παιχνίδια στο τέλος της κανονικής περιόδου όταν ηττήθηκε διαδοχικά στη Μάλαγα, από την Παρτίζαν στο Βελιγράδι και στο Τελ Αβίβ. Από τότε όμως μέχρι το φάιναλ φορ της Αθήνας ξανάχασε μόλις μια φορά σε ένα αδιάφορο αγώνα του ΤΟΠ-16 στη Βαρκελώνη και κατέκτησε το τρόπαιο. Την πρώτη του σεζόν (2013-14) στον πάγκο της Φενέρμπαχτσε γνώρισε τρεις ήττες στο ξεκίνημα του τοπ-16 και άλλες τρεις στο τέλος (μεταξύ αυτών και τον πρώτο αγώνα εναντίον του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ) και αποκλείστηκε από τα πλέι οφ.

Τέλος, την περίοδο 2016-17 με το νέο πλέον φορμάτ της Ευρωλίγκα είδε τη Φενέρ να χάνει τρία ματς στη σειρά στο αρχικό στάδιο της regular season από την Καζάν εντός και εκτός στη Βιτόρια (από τις χειρότερες βραδιές στην καριέρα του με ένα βαρύ -32 από τη Μπασκόνια) και στο Τελ Αβίβ. Το σκηνικό επαναλήφθηκε στο τέλος της κανονικής περιόδου με τρεις ήττες εντός από τη Μακάμπι, στο ντέρμπι της Πόλης με την Εφές και στη Μαδρίτη.

Οι ήττες αυτές κόστισαν στη Φενέρ το πλεονέκτημα έδρας αλλά μετά το 56-61 στην Μαδρίτη δεν….ηττήθηκε ξανά και πήρε τον τελευταίο τίτλο πρωταθλητή Ευρώπης στην καριέρα του στο φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης την άνοιξη του 2017. Συμπέρασμα: Όταν οι ομάδες του Ομπράντοβιτς παραπατάνε στη διάρκεια της σεζόν ή στο τέλος θα είναι μια χαμένη χρονιά ή θα καταλήξει σε θρίαμβο. Τυπική περίπτωση make it or break it!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.