Euroleague: Κερδισμένοι και χαμένοι, 3η αγωνιστική

Περισσότεροι winners από losers αυτή την εβδομάδα, αλλά δυστυχώς για εμάς οι «αιώνιοι» είναι στην δεύτερη κατηγορία.

Περισσότεροι winners από losers αυτή την εβδομάδα, αλλά δυστυχώς για εμάς οι «αιώνιοι» είναι στην δεύτερη κατηγορία. 

Κερδισμένοι

Mon dieu Colo

Προσαρμογές, νέο περιβάλλον, ελάχιστη προετοιμασία, κόπωση από το Παγκόσμιο Κύπελλο: ο νέος σούπερσταρ της Φενέρ δεν καταλαβαίνει από τίποτα και η Φενέρ ξαναβρίσκει έναν σκόρερ – φονιά δύο χρόνια μετά την αποχώρηση του Μπογκντάνοβιτς.  Ο Γάλλος έβαλε 39 πόντους χάνοντας μόνο έξι (!) σουτ, διέλυσε το ranking με 44 και μετρά 26.5 πόντους μ.ο στα πρώτα τρία παιχνίδια το με τη Φενέρ. Επόμενη στάση: Σφαιρόπουλος. 

Στράτος Περπέρογλου

Σε περίπτωση που σας έχει ξεφύγει, ο Έλληνας φόργουορντ σκοράρει 14.5 πόντους στην επιστροφή του στην Ευρωλίγκα, με 55.6% δίποντο και 42.9% τρίποντο, γαρνιρισμένα με 3.3 ριμπάουντ, 1.3 ασίστ και 1.0 κλέψιμο ανά 25.5 λεπτά. Η τελευταία φορά που ξεπέρασε τους 18 πόντους που πέτυχε στο Τελ Αβίβ ήταν στις 17 Μάρτη του 2016, όταν με 20 πόντους είχε χαρίσει στην Μπαρτσελόνα την νίκη της επί της Ρεάλ: η τελευταία ήρθε τρία χρόνια μετά. Είναι ιδέα μου, ή ο 35άρης φόργουορντ είχε θέση και στις δύο ελληνικές ομάδες;

The first (Le)day of the rest of his life

Τα πρώτα δύο παιχνίδια του Ζακ «με το τσαντάκι μου παντού» Λεντέι στην Ζάλγκιρις δεν ήταν ακριβώς εντυπωσιακά (6.0 πόντοι, 25% FG, 4.5 ριμπάουντ), αλλά η επαφή του με το καλάθι προδιέθετε για περισσότερα. Η έκπληξη δεν είναι μόνο ότι αυτή έγινε απέναντι σε μια φροντ λάιν με Μίκι, Ταβάρες, Ράντολφ, αλλά ότι ο Σάρας κατάφερε να τον κρύψει σε τέτοιο βαθμό στην άμυνα. Ο Ταβάρες σούταρε μία φορά και αυτή άστοχα, ο Μίκι είχε 6, ο συμπαθής Ζακ φόρτωσε το μαδριλένικο καλάθι με 26 πόντους, χάνοντας για ένα ριμπάουντ το double – double. 

Insta Κόρι

Σύμφωνοι, η θαρραλέα αλλά εύθραυστη Άλμπα ήταν βολικός αντίπαλος για το ντεμπούτο του Κόρι Χίγκινς με τα «μπλαουγράνα», αλλά ο Αμερικανός σκόρερ ουδόλως ενδιαφέρθηκε με τυπικότητες: φόρτωσε το καλάθι με 22 πόντους σε σκάρτα 20 λεπτά, στη γνωστή οικονομική συσκευασία (7/10 σουτ, 4/4 τρίποντα). Έχοντας καταφέρει πέρυσι να στέκεται ισότιμα δίπλα σε Ντε Κολό και Τσάτσο, δεν έχει αντίπαλο ακόμη στη θέση «2», αφού ο Αμπρίνες ακόμη ψάχνεται. 

Έτορε Μεσίνα

Η νίκη στο ΟΑΚΑ δεν είναι το πιο ελπιδοφόρο νέο για την Αρμάνι Μιλάνο, αφού τέτοιες στιγμές έζησε όχι μόνο πέρσι, αλλά και αρκετά χρόνια τώρα. Ο βαθμός τακτικής προσήλωσης επί 40 λεπτά για μια ομάδα από την οποία απουσίαζε η νοοτροπία μαχητή και η πειθαρχία είναι το πρώτο παράσημο στη στολή του Έτορε Μεσίνα. Ο Ιταλός είδε Μίτσοφ και σία να σουτάρουν αδιανόητα καλά για εκτός έδρας παιχνίδι, όμως ξέρει πως οι επιστροφές των Γκουντάιτις, Μακ και Νέντοβιτς θα ανεβάσουν δύο επίπεδα τον δείκτη ποιότητας των Λομβαρδών. Ως τότε, ο «καθηγητής» θα συνεχίζει τα ιδιαίτερα .

James. Mike James. 

Τον περσινό Μάρτη είχε βάλει 17 στην πρώτη περίοδο στη Μαδρίτη, τις προάλλες είχε τους 18 από τους πρώτους 25 πόντους της ΤΣΣΚΑ απέναντι στην Χίμκι. Ο angry Mike συνεχίζει εντυπωσιάζει, οι δυνατότητες που του προσφέρει η χρησιμοποίηση του Ιτούδη τρομάζουν, όμως αυτό που μένει είναι να τον δούμε και απέναντι σε πιο ανταγωνιστικούς αντιπάλους. Το πρόγραμμα συνεχίζει βατό ως τις 15 Νοέμβρη, όταν και θα ξεκινήσουν οι προκλήσεις: Φενέρ, Μπασκόνια, Ρεάλ, Μπαρσελόνα. 

Γιοβέλ Ζούσμαν

Πριν μια εβδομάδα στη Μαδρίτη ήταν αόρατος, με συμμετοχή 10 λεπτών με παντελώς άδεια (!) στατιστική. Ο 21χρονος φόργουορντ έδειξε χαρακτήρα πολεμιστή στην αμέσως επόμενη πρόκληση, κερδίζοντας 33 λεπτά από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο με την πολυδιάστατη παρουσία του σε πόντους (8), ριμπάουντ (6), ασίστ (4) και κλεψίματα (4). Τέσσερα ρεκόρ καριέρας σε ένα βράδυ: όχι κι άσχημα. 

Χαμένοι

Ρεάλ με πονοκέφαλους Κίνας

Οι δύο (Γιουλ, Ρούντι) έπαιξαν τελικό της Κίνας και τον κέρδισαν, οι άλλοι δύο (Καμπάσο, Λαπροβίτολα) έπαιξαν και τον έχασαν, όμως και για τους τέσσερις η χρονιά θα είναι από περίπλοκη ως δύσκολη. Στο Κάουνας μέτρησαν 23 πόντους με 6/23 σουτ, και αυτό δεν είναι η εξαίρεση στον κανόνα. Ο Καμπάσο σουτάρει 36%, ο Ρούντι 29.4%, ο Γιουλ 23.5%, ο Λαπροβίτολα 25%. Ο 35άρης Ρούντι μπορεί να «κρυφτεί» από τους Τέιλορ, Κοζέρ, αλλά οι λοιποί δύσκολα. 

Αργύρης Πεδουλάκης 

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού βρίσκεται από νωρίς υπό πίεση μετά το δεύτερο – σατανικά όμοιο – στραβοπάτημα της σεζόν και πρώτο εντός έδρας. Η γκρίνια μεγεθύνεται από τη στιγμή που ο Τζίμερ Φρεντέτ έμεινε στον πάγκο σχεδόν σε όλο το τέταρτο δεκάλεπτο, ακόμη κι αν ο Έλληνας κόουτς είχε λόγους να το πράξει. Με δύο ταξίδια στη Μόσχα να ακολουθούν, μία νίκη απαιτείται προκειμένου οι αναταράξεις να μείνουν σε ανεκτά επίπεδα.

Κέβιν Πάντερ & Μπράντον Πολ

Ο Πάντερ πήρε 21 σουτ, πέτυχε 4/4 βολές, έκανε δύο λάθη, το όλον πήρε πάνω του 25 (!!) κατοχές. Την ίδια στιγμή, κάποιος που έχει εξοργιστικά μεγάλη ομοιότητα με τον πρώην παίκτη των Σπερς και της Εφές Μπράντον Πολ σούταρε 5 φορές, είχε 1/5 σουτ και μετρά συνολικά 3.0 πόντους με 18.2% FG στα πρώτα τρία παιχνίδια. Πολλά έχουν δει τα μάτια μου σε αυτόν τον Ολυμπιακό, μα αυτά μου φέρνουν τρόμο. 

Villeurbann-ed

Τι έγινε ρε παιδιά; Η ίδια ομάδα που λύγισε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στην Γαλλία μάλλον δεν υπολόγισε καλά τι σημαίνει εκτός έδρας παιχνίδι στην Ευρωλίγκα. Οι Γερμανοί τους βρήκαν μπόσικους, πήραν όλα τα ριμπάουντ (36-20), τους διέλυσαν με 41 πόντους διαφορά και τους επανέφεραν στην σκληρή πραγματικότητα. Επόμενη στάση: Κάουνας. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.