Επέστρεψε δριμύτερος (video)

Ο Ματέους Πονίτκα ήταν ο MVP στο ''διπλό'' της Ζενίτ μέσα στο ΣΕΦ για την τρίτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Ο Πολωνός σημείωσε 18 πόντους και οι Ρώσοι ''απέδρασαν'' με την πρώτη ιστορική τους νίκη στην διοργάνωση.

Ο Ματέους Πονίτκα ήταν ο MVP στο ”διπλό” της Ζενίτ μέσα στο ΣΕΦ για την τρίτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Ο Πολωνός σημείωσε 18 πόντους και οι Ρώσοι ”απέδρασαν” με την πρώτη ιστορική τους νίκη στην διοργάνωση.

Σε πέντε χρόνια έχει αλλάξει πέντε ομάδες…Ήρθε στο ρωσικό πρωτάθλημα το 2018 με την φανέλα της Λοκομοτίβ Κουμπάν όπου κάθισε μια χρονιά και από φέτος μετακόμσε στην Αγία Πετρούπολη υπογράφοντας συμβόλαιο δύο ετών. Επέστρεψε στην Ευρωλίγκα ύστερα από τρία χρόνια έχοντας αγωνιστεί με την Πρόκομ (2012-13) και την Ζιελόνα Γκόρα (2015-16).

Γεννημένος στο Οστρόφ της κεντρικής Πολωνίας, ξεκίνησε την ενασχόληση του με το μπάσκετ στην τοπική ομάδα και σε ένα χρόνο μετακόμισε στην Ασέκο Πρόκομ. Ακολούθησε η περιπέτεια στο Βέλγιο και την Οστάνδη, η Ζιελόνα Γκόρα, η Τουρκία και η Καρσίγιακα, η Ισπανία και η Γκραν Κανάρια και τα τελευταία δυό χρόνια βρίσκεται στη Ρωσία.

Αίσθηση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ έκανε με τη φανέλα της Ζιελόνα Γκόρα όπου αναδείχθηκε rising star στην διοργάνωση του EuroCup. Στα 26 έχει συμμετάσχει και σε τρία παγκόσμια κύπελλα με την Εθνική Πολωνίας (2015, 2017, 2019).

Το βράδυ της Παρασκευής (18/10) συστήθηκε και από κοντά στο ελληνικό κοινό στην αναμέτρηση κόντρα στον Ολυμπιακό όπου αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας του Πλάθα, βοηθώντας τη Ζενίτ να πετύχει την πρώτη ιστορική της νίκη στην Ευρωλίγκα. Σε 28.29 συμμετοχής ο Πολωνός μέτρησε 18 πόντους (7/10 δίποντα, 4/6 βολές), μάζεψε 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ και ένα λάθος. Στην πρεμιέρα με την Άλμπα είχε 7 πόντους και κόντρα στην Μπαρτσελόνα είχε μόλις 2 πόντους στις ήττες της ρωσικής ομάδας στις δύο πρώτες αγωνιστικές.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης έκανε δηλώσεις στην κάμερα των καναλιών novasports και τη Δώρα Παντέλη. ”Είμαι πολύ χαρούμενος με την πρώτη μας νίκη. Είναι ένα όμορφο συναίσθημα. Ξέρουμε πως έχουμε καλή ομάδα, ήρθαμε για να πολεμήσουμε. Ήταν θέμα χρόνου να τα καταφέρουμε. Νικήσαμε τον Ολυμπιακό στο φινάλε, μια ιστορική ομάδα, στην έδρα του. Το χαρήκαμε, είμαστε χαρούμενοι. Είμαι ευτυχισμένος με αυτή τη νίκη”.

Η Ζενίτ την ερχόμενη 4η αγωνιστική υποδέχεται στην Αγία Πετρούπολη τον Παναθηναϊκό και την ψυχολόγια στα ύψη θα ψάξει να πάρει την δεύτερη νίκη της μπροστά στο ρωσικό κοινό
.

Δείτε τα κατορθώματα του Ματέους Πονίτκα κόντρα στον Ολυμπιακό στο βίντεο που ακολουθεί:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.