Ξέσπασμα! (video)

Ο Ολυμπιακός άφησε πίσω την ήττα της πρεμιέρας και έκανε το καθήκον του απέναντι στη Βαλένθια (89-63) στο ΣΕΦ. Οι ''ερυθρόλευκοι'' έχτισαν από νωρίς διαφορά και καθάρισαν τις ''νυχτερίδες'' με κορυφαίους τους Σπανούλη (17π-6ασ.) και Μιλουτίνοφ (17π.-14ρ.).

Ο Ολυμπιακός άφησε πίσω την ήττα της πρεμιέρας και έκανε το καθήκον του απέναντι στη Βαλένθια (89-63) στο ΣΕΦ. Οι ”ερυθρόλευκοι” έχτισαν από νωρίς διαφορά και καθάρισαν τις ”νυχτερίδες” με κορυφαίους τους Σπανούλη (17π-6ασ.) και Μιλουτίνοφ (17π.-14ρ.).

Αυτός ΝΑΙ, είναι Ολυμπιακός

Εντυπωσιακό ξεκίνημα με την ομάδα του Κεμζούρα να τρέχει ένα 11-0 σερί παίρνοντας σκορ από όλους τους παίκτες της πεντάδας εκτός του Κόνιαρη. Σπανούλης , Πρίντεζης, Μιλουτίνοφ και Πολ έβαλαν το ληθαράκι τους για να πιάσει ο Ολυμπιακός από το λαιμό τις νυχτεριδες που έκαναν πάνω από 2.5 λεπτά να σκοράρουν. Η ισπανική ομάδα στα πέντε πρώτα λεπτά έβαζε τρίποντα τελειώνοντας το δεκάλεπτο με 5/10 καθώς ήταν φανερή η αδυναμία να φτάσει κοντά στο καλάθι. Ο Σπανούλης έκανε εκπληκτικό ξεκίνημα βάζοντας δύο τρίποντα αλλά και η είσοδος του Κουζμίνσκας έδωσε νέα ώθηση στην ελληνική ομάδα με τον Λιθουανό να ποστάρει και να εκτελεί από μακριά με επιτυχία φτάνοντας γρήγορα τους 9 πόντους.

”Ανάσα” δεν πήρε η Βαλένθια

Ο Ολυμπιακός συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό με τον Κώστα Παπανικολάου να μπαίνει στην εξίσωση και να τρέχει ένα δικό του σερί με 6 πόντους. Ακολουθεί και ο Πάντερ που ήρθε από τον πάγκο με τους ερυθρόλευκους να χτίζουν διαφορά ασφαλείας (43-28). Ο Σπανούλης αφού πήρε τις απαραίτητες ανάσες επέστρεψε το ίδιο ζεστός και συνέχισε να εκτελεί και να μοπιράζει άψογα το παιχνίδι . Η διαφορά εκτοξέυτηκε στους 21 (49-48) με νέο σερί 6-0 των ερυθρόλευκων. Η Βαλένθια τα έχει χαμένα και τελειώνει το ημίχρονο με 11 λάθη μην μπορώντας να ακολουθήσει τον ξέφρενο ρυθμό που έχει η ελληνική ομάδα από το πρώτο λεπτό. Μιλουτίνοφ (13π.-9ρ.), Σπανούλης (11π. – 5 ασίστ)), Κουζμίνσκας (9) και Παπανικολάου (9) έχουν δημιουργήσει ποσοστά πάνω από 50% σε δίποντα και τρίποντα και με συνεισφορά όλων στην άμυνα η Βαλένθια σκοράρει μόλις 8 πόντους. Η ισπανική ομάδα πέτυχε σε 20 λεπτά λιγότερους πόντους (22+8=30) από τον Ολυμπιακό στην πρώτη περίοδο (31).

Αγέραστος αρχηγός

Ο Ολυμπιακός αργεί να βρει σκορ και πετυχαίνει το πρώτο του καλάθι ύστερα από 4 λεπτά με τον Παπανικολάου (2/2τρ. 12 π.). Ο Πρίντεζης σκοράει μετά από ώρα καλάθι και φάουλ και φτάνει τους 11 και να γίνεται ο 4ος διψήφιος σε 23 λεπτά. Στο χορό και ο Πάντερ με το πρώτο του τρίποντο (1/2), με τη Βαλένθια να δυναμώνει την άμυνα και τον Ολυμπιακό να ρίχνει τον ρυθμό… Ο Σπανούλης, ακούραστος, τρέχει προσωπικό 6-0 σερί πετυχαίνοντας καλάθια με όλους τους τρόπους και σε 20 λεπτά συμμετοχής φτάνει τους 17 πόντους (4ρ.- 5 ασίστ) για να κλείσει το δεκάλεπτο (72-44).

Τυπικό φινάλε…

Χαλαρός ο Ολυμπιακός έκανε διατήρηση δυνάμεων και η Βαλένθια προσπαθώντας να φτιάξει την εικόνα της. Ο Μιλουτίνοφ συνέχισε να κυριαρχεί κάτω από τα καλάθια με το παιχνίδι να είναι διαδικαστικό. Χρόνο συμμετοχής πήρε και ο Βεζένκοφ που επέστρεψε από τραυματισμό…Δεύτερη ήττα για τη Βαλένθια στην επιστροφή της στη διοργάνωση μετά την συντριβή στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ στην πρεμιέρα. Άλλο Eurocup και άλλο Ευρωλίγκα…

Τα δεκάλεπτα: 31-22, 54-30, 72-44, 89-63

Ο Ολυμπιακός έχει νικήσει στα 8 τελευταία ραντεβού κόντρα στη Βαλένθια, έχει μόλις μία ήττα σε σύνολοο 8 αναμετρήσεων. Μοναδική νίκη των Ισπανών το 2003, σε ένα ματς όπου πρώτος σκόρερ είχε αναδειχθεί για τη Βαλένθια ο Δήμος Ντικούδης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.