Οι ψηλοί δεν είναι αρκετοί

Ο Ολυμπιακός «έχει» σταθερή πηγή πόντων από το «ζωγραφιστό», αλλά πρέπει να βρει λύσεις περιφερειακά. Η ανάλυση της Δώρας Παντέλη για το ματς των «ερυθρόλευκων» με τη Βαλένθια.

Ο Ολυμπιακός «έχει» σταθερή πηγή πόντων από το «ζωγραφιστό», αλλά πρέπει να βρει λύσεις περιφερειακά. Η ανάλυση της Δώρας Παντέλη για το ματς των «ερυθρόλευκων» με τη Βαλένθια.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ


Τα συν:
Ένα από τα -λίγα- θετικά που αποκόμισε ο Ολυμπιακός από το παιχνίδι του πρώτου γύρου είναι το ότι οι ψηλοί του θέλουν και μπορούν να συνδράμουν στο μέγιστο όσον αφορά το σκοράρισμα.  Με τον Μιλουτίνοφ να κάνει το πρώτο double double για φέτος και τον Πρίντεζη να δίνει λύσεις με την εμπειρία του ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει μια σταθερή πηγή πόντων από το ζωγραφιστό που όμως χρειάζεται άμεσα να πλαισιωθεί από επιπρόσθετες λύσεις -περιφερειακά- για να μπορέσει να έχει διάρκεια. 

Τα πλην: “Φτωχή” διαχείριση από τα γκαρντ υπό πίεση  

Ο Ολυμπιακός έδειξε να δυσκολεύεται κόντρα στην επιθετική άμυνα της Βιλερμπάν κάτι που απεικονίζεται στο γράφημα που δείχνει το από πού μπόρεσε και βρήκε σουτ. Η μονοδιάστατη τακτική επιλογή του post feed δεν μπόρεσε να κρατήσει για πολύ και οι κόκκινοι δεν δημιουργούσαν λύσεις από μέση απόσταση λόγω της φτωχής διαχείρισης από την μεριά των γκαρντ όταν βρέθηκαν υπό πίεση. 

Pre-game Stats:
VS ASVL   (82-63)

Η χαμηλή συγκομιδή πόντων είναι επακόλουθο του αρνητικού συντελεστή λαθών/ασίστ (T.O 13*/13 Ασίστ). Απέναντι στην Γαλλική ομάδα οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν έδειξαν να μπορούν να βρουν λύσεις όταν πιέστηκαν “Ψηλά” (στην περιφέρεια)  και ή πάσα στο πόστ δεν ήταν πλέον τόσο εύκολη. Χάρισαν 18 πόντους στην Βιλερμπάν στο ανοιχτό γήπεδο από τα δικά σου λάθη στερώντας την ίδια στιγμή από την ομάδα τους πάνω από 10 έξτρα κατοχές. 

Ένα ακόμα στατιστικό που προβληματίζει είναι το πόσο παραγωγικοί είναι οι παίκτες που έρχονται από τον πάγκο για τους ερυθρόλευκους. Στο παιχνίδι της πρεμιέρας το “second unit” κατάφερε να σημειώσει μόλις 19 πόντους έναντι 44 των βασικών παικτών. 

ΒΑΛΕΝΘΙΑ

Τα συν: Η Βαλένθια είναι μια ομάδα που μπορεί να φορτώσει με φάουλ την αντίπαλη άμυνα καθώς πηγαίνει αρκετά στο καλάθι για να καλύψει το «φτωχό» ποσοστό της στα σουτ 3 πόντων. 

Τα πλην: Στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν βρέθηκαν απέναντι σε ένα αντίπαλο που κατάφερε με το….καλημέρα να δείξει όλες τις αδυναμίες τους κυρίως στην επίθεση. Ακόμα και την «ικανότητα» τους στο να κερδίζουν φάουλ την πέταξαν στα σκουπίδια με το κακό ποσοστό τους στα σουτ 2π  (47.2) και στα σουτ 3π (23.8%). 

Pre-game Stats:
Vs. CSKA (71-96)    

Οι 2 πόντοι μόλις πόντοι που κατάφερε να σημειώσει η Βαλένθια στο ανοικτό έναντι των 16 που δέχτηκε είναι γιατί οι Ρώσοι έλεγξαν τα ριμπάουντ (αμυντικά & επιθετικά). 

Σε σύγκριση με τον Ολυμπιακό είναι μια ομάδα που καταφέρνει και κρατάει την ισορροπία μεταξύ της πρώτης και της δεύτερη γραμμής όσον αφορά την συγκομιδή πόντων αφού στο προηγούμενο παιχνίδι πήρε 35 και 36 πόντους αντίστοιχα από κάθε unit. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.