Σαν έτοιμοι από καιρό…(video)

Η Φενέρμπαχτσε ηττήθηκε στην πρεμιέρα της στη Euroleague από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, ωστόσο η παρουσία των «νεοφερμένων» Ντε Κολό και Γουίλιαμς μπορεί να γεμίζει αισιοδοξία τον Ομπράντοβιτς.

«Η περίοδος προετοιμασία μας δεν ήταν τόσο καλή, οι λόγοι ήταν αρκετοί. Πολλοί παίκτες ήταν με τις εθνικές ομάδες, άλλοι ήταν τραυματίες. Θεωρώ πως με την προπόνηση και το ρυθμό των παιχνιδιών, θα φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο για να παλεύουμε με οποιονδήποτε αντίπαλο στη Euroleague». Τάδε έφη Ζέλικο Ομπράντοβιτς μετά την ήττα στο WiZink Center της Μαδρίτης. 

O «Ζοτς» γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πως σε έναν μαραθώνιο, μετράει το finish. Εξάλλου, στον αγώνα με τη Ρεάλ η φαρέτρα του δεν είχε δύο σημαντικά βέλη στη frontline: Βέσελι και Λοβέρν ήταν ανέτοιμοι μένοντας στην Τουρκία. 

Και είπε να βγάλει το λάδι στα…νεούδια του στρατού! Ο Νάντο Ντε Κολό αγωνίστηκε 35:34. Όσο για τον Ντέρικ Γουίλιαμς έκατσε στον πάγκο στα time-out. 40 λεπτά στο παρκέ. Αυτό το είδαμε μόνο δύο φορές την προηγούμενη σεζόν στη Euroleague. Με τον Μοερμάν στις 19 Απριλίου και με τον Γκόρντιτς στις 19 Μαρτίου. 

«Η κατάσταση θα είναι ευκολότερη όταν επιστρέψουν ο Βέσελι με τον Λοβέρν. Εάν ο κόουτς θέλει να παίζω 40 λεπτά, είμαι έτοιμος να κάνω ό,τι μου ζητήσει. Έχω προετοιμαστεί κατάλληλα το καλοκαίρι» στέλνει το μήνυμά του ο Αμερικανός. Μάλλον έχει δίκιο. Double-double με 19 πόντους με 4/8 δίποντα, 3/9 τρίποντα –στην Μπάγερν την προηγούμενη σεζόν δεν πήρε 9 σουτ από την περίμετρο – 2/4 βολές, 10 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος, αξιολόγηση στο 20. 

Το νούμερο 2 του Draft του 2011, στη δεύτερη σεζόν του στην Ευρώπη μετά το «αγροτικό» στη Βαυαρία και την Μπάγερν Μονάχου, είναι στην Κωνσταντινούπολη για να επιβεβαιώσει το υψηλό επίπεδό του.

Για τον Νάντο Ντε Κολό δεν υπήρξε «αγροτικό». Η πενταετία του στην ΤΣΣΚΑ, στην ομάδα που παραδοσιακά αποτελεί το βασικό πυλώνα της Euroleague, ποτίστηκε από τη δόξα των δύο κερδισμένων τροπαίων το ’16 και το ’19. Οι ετήσιες απολαβές των 2,6 εκ. δολαρίων τον κατατάσσουν στους super stars των ευρωπαϊκών παρκέ. Η Φενέρ ξέρει τι αγόρασε. Η συνύπαρξή του με τον Σλούκα μόνο ηρεμία και χαμόγελα θα φέρει στο πρόσωπο του Ομπράντοβιτς. 


Ντε Κολό και Γουίλιαμς μπήκαν σε μια «στρωμένη» ομάδα και φάνηκε να ταιριάζουν απόλυτα
. Το πρώτο δείγμα στην ισπανική πρωτεύουσα, έστω κι αν η ήττα πίκρανε τους Τούρκους, ήταν θετικό. 




Οι δυο τους διαχειρίστηκαν στον αγώνα με τους «Μπλάνκος» τις 42 από τις 81 κατοχές της ομάδας τους.
Ο 32χρονος Γάλλος είχε 22 πόντους σε 22 κατοχές κι ο 28χρονος Αμερικανός 19 πόντους σε 20 κατοχές. Βεβαίως, δεν ήταν όλα ρόδινα για τον προσφάτως εστεμμένο πρωταθλητή Ευρώπης. Για μόλις τρίτη φορά στην πορεία του στη διοργάνωση υπέπεσε σε 7 λάθη! Έχει κάνει και 8 άλλες δύο φορές, το φθινόπωρο του ’16 και του ’17. 

Ασφαλώς και το ένα παιχνίδι δεν είναι ικανό για να μας οδηγήσει σε ασφαλές συμπέρασμα, σε σεζόν κατά την οποία η Φενέρ μπορεί να φτάσει maximum τα 41 ματς στη Euroleague. Ωστόσο, η ποιότητα των δύο νέων αποκτημάτων καθώς και το ασφαλές/εγγυημένο περιβάλλον στο οποίο εισέρχονται, αποτελούν εχέγγυα για win win κατάσταση. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.