Ρυθμό η Βιλερμπάν, λύσεις το «τριφύλλι»

Η Δώρα Παντέλη αναλύει τον αποψινό αγώνα του Παναθηναϊκού κόντρα στη Βιλερμπάν (Live 21:45 NS1HD).

Η Βιλερμπάν είναι μια ομάδα ρυθμού που διαβάζει πολύ καλά το τί της δίνει ή αντίπαλη άμυνα ειδικά σε καταστάσεις τρανζίσιον. Οι παίκτες της Γαλλικής ομάδας μπορεί να είναι άπειροι στην διοργάνωση όμως τακτικά βρίσκουν λύσεις μέσα από κοψίματα και πολύ καλά διαβασμάτα σε καταστάσεις ένας εναντίον ενός.  

Αμυντικά είναι μια σκληρή ομάδα που πιέζει ψηλά και μπορεί να δυσκολέψει την εκτέλεση μιας σετ επίθεσης.  

Απέναντι στον Ολυμπιακό οι Γάλλοι έδειξαν να είναι ευάλωτοι μέσα στο ζωγραφιστό (1vs1 post game) και  άπειροι στην διαχείριση  του «σετ» που όμως χάρη στην καλή άμυνά τους δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν για το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. 


Pre-game Stats:
VS OLY  (82-63)
 
Ένα στατιστικό που ξεχώρισε κόντρα στον Ολυμπιακό είναι τα λιγότερα λάθη  και οι περισσότερες ασίστ  που εξασφάλισαν χάρη στην καλή προσωπική τους άμυνα (T.O 13/13 Ασίστ  vs 9/17) κάτι που τους έδωσε και ένα σημαντικό αριθμό πόντων στο ανοικτό γήπεδο. 

Πόντοι από την άμυνα 

Απέναντι στον Ολυμπιακό η Βιλερμπάν κατάφερε να πάρει αρκετά επιθετικά ριμπάουντ που όχι μόνο της έδωσαν 20 πόντους (έναντι 10 που πήρε ο Ολυμπιακός) αλλά την βοήθησε να ελέγξει τον ρυθμό στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού.  

Πόντοι από επιθετικά ριμπάουντ

Σημείο Κλειδί για την Βιλερμπάν θα είναι η άμυνα της στην περιφέρεια.   


ΠΑΟ: Προσαρμοστικότητα στην επίθεση, καλή δημιουργία στο επιθετικό τρανζίσιον (8’)

 
Ο φετινός Παναθηναϊκός έχει δείξει από νωρίς ότι έχει λύσεις και μπορεί να προσαρμοστεί τόσο στο γρήγορο παιχνίδι στοχεύοντας στο να τρέξει και να δημιουργήσει καταστάσεις γρήγορου τρανζίσιον, όσο και στο σετ σποραδικά με πιο βαριά κορμιά και με σκριν στην μπάλα. 

Η προσαρμοστικότητα του είναι ένα μεγάλο όπλο όμως ακόμα μεγαλύτερο είναι η δημιουργία στο γρήγορο παιχνίδι και σε καταστάσεις τρανζίσιον κάτι που πρέπει να εκμεταλλευτεί απέναντι σε μια καλή αλλά άπειρη ομάδα.

 Άμυνα στα σκρίν στην μπάλα, περιστροφές στην άμυνα (δεύτερη γραμμή), αμυντικό ριμπάουντ 

Οι παίκτες του κόουτς Πεδουλάκη δεν έχουν βρει ακόμα κώδικα επικοινωνίας όσον αφορά τα σκριν στην μπάλα και αυτό τους έχει κοστίσει με το να δέχονται πόντους από την αδύνατη πλευρά. 

Ακόμα μεγαλύτερο “κόστος” όμως για την άμυνα των πρασίνων έχουν τα πολλά αμυντικά ριμπάουντ που χάνουν, κάτι που είναι αποτέλεσμα της κακής επικοινωνίας τους στα σκριν στην μπάλα και με την άμυνα της δεύτερης γραμμής.   

Pre-game Stats:
 vs Ερυθρό Αστέρα  (87-82)
                          
Ένα στατιστικό που “προβλημάτισε” τους πράσινους ήταν τόσο ή αναλογία Ασίστ/Λαθών όσο και ή χαμηλή δημιουργία που προήλθε αποκλειστικά σχεδόν από έναν μόνο παίκτη. Αυτό είναι κάτι που ή Βιλερμπάν μπορεί να το εκμεταλλευτεί, αν δεν βρεθεί μια επιπρόσθετη πηγή δημιουργίας (14 Ασίστ /13 Τ.Ο). 

Οι πόντοι που δέχεται ή άμυνα του ΠΑΟ από τα αμυντικά ριμπάουντ  είναι κάτι που καλείται να μειώσει άμεσα όχι μόνο για να μην αυξάνονται οι κατοχές της αντίπαλης ομάδας, αλλά κυρίως για να μπορεί να ελέγξει τον ρυθμό και να μπορέσει να δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες στα 8’’. 

Πόντοι από τις επιθέσεις κάτω από 8’’  (27 από τους 87)

Σημείο Κλειδί για τον Παναθηναϊκό θα είναι ο έλεγχος των αμυντικών  ριμπάουντ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.