Μεσίνα για όλα

Ο Ετόρε Μεσίνα μίλησε στους εκπροσώπους του τύπου για το «στοίχημα» της φετινής Ολίμπια Μιλάνο, την συμβουλή του Χρήστου Σταυρόπουλου και το ιταλικό μπάσκετ.

Ο Ετόρε Μεσίνα μίλησε στους εκπροσώπους του τύπου για το «στοίχημα» της φετινής Ολίμπια Μιλάνο, την συμβουλή του Χρήστου Σταυρόπουλου και το ιταλικό μπάσκετ. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε, σύμφωνα με το olimpiamilano.com: 
“H ομάδα που έχουμε φτιάξει με ικανοποιεί, αλλά αυτό είναι κάτι προφανές από τη στιγμή που εγώ είμαι υπεύθυνος για αυτή με τον διπλό μου ρόλο. Σε πολλές διαπραγματεύσεις η συνεισφορά του Χρήστου Σταυρόπουλου υπήρξε κρίσιμη, γιατί το βάρος των διαπραγματεύσεων έπεσε πάνω του, είτε στις αποκτήσεις παικτών, είτε στις αποδεσμεύσεις τους. 

Για τις επιλογές παικτών
Νωρίς στο καλοκαίρι, μου άρεσε η ιδέα να έχουμε έναν παίκτη σαν τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ. Τον Σέλβιν Μακ ήθελα να τον αποκτήσω από τότε που ήμουν στην Μόσχα, αλλά τότε πήγε στην Ατλάντα. Για τον τύπο της ομάδας που θέλουμε, αυτοί είναι δύο παίκτες που θέλαμε, νομίζω ότι είναι ιδανικοί για αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Ο Άαρον Γουάιτ μας δίνει ταχύτητα και αθλητικότητα και μπορεί να ανταποκριθεί σε πολλά σχήματα, όπως και ο Πολ Μπιλίγκα. Τέλος, είμαι πολύ χαρούμενος που αποκτήσαμε τον Ρίκι Μορασκίνι, ο οποίος θεωρήθηκε ο καλύτερος Ιταλός παίκτης την περασμένη σεζόν. Ο Σταυρόπουλςο επέμεινε πολύ σε αυτό, αφού ο Ολυμπιακός πέτυχε έχοντας ένα συμπαγές γκρουπ Ελλήνων παικτών. Αυτό το χρόνο προσπαθήσαμε να έχουμε μεγαλύτερο γκρουπ Ιταλών παικτών». 

Για την εμπειρία Ευρωλίγκας των νέων αποκτημάτων
«Ήταν κάτι που θέλαμε, αλλά όχι αποφασιστικός παράγοντας. Η καλή νοοτροπία και η ποιότητα των ανθρώπων ήταν κρίσιμη, μίλησα με πολλούς ανθρώπους για να μάθω τον καθένα τους καλύτερα. Φυσικά έχουμε και παίκτες με εμπειρία Ευρωλίγκας και είμαι χαρούμενος για αυτό. Για παράδειγμα ο Μάικλ Ρολ, ο οποίος είναι απαραίτητος σαν σουτέρ γιατί μπορεί να παίξει και σαν «3» και σαν δευτερος γκαρντ, κάτι που είναι σημαντικό γιατί ο Νέντοβιτς συνεχίζει την αποθεραπεία του μετά τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισε πέρσι». 

Για το rotation της ομάδας και του Ιταλούς παίκτες
«Δεν έχω προπονήσει ποτέ μια τόσο πλήρη ομάδα. Η ιδέα μου είναι ότι οι πιο ικανοί θα παίζουν περισσότερο, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους. Νομίζω ότι μπορούμε να χρησιμοποιούμε μια ποδοσφαιρική ιδέα, δηλαδή να χρησιμοποιούμε την μία ημέρα εννέα παίκτες και δύο μέρες μετά ξανά εννέα, αλλά διαφορετικούς παίκτες. Θα το προσπαθήσουμε». 

Για το πρόγραμμα
«Η ομάδα θα παίζει πολύ και θα προπονείται σπάνια, βάσει προγράμματος. Από την εμπειρία μου στο Σαν Αντόνιο, έχω δει το πόσο καλά διαχειριζόταν ο Γκρεγκ Πόποβιτς τον διαθέσιμο χρόνο. Ελπίζω ότι έμαθα κάτι από αυτά τα πέντε χρόνια. Πολλοί πιστεύουν ότι ο Πόποβιτς δεν ασχολείται με τους αντιπάλους του κατά τη διάρκεια της σεζόν, και είναι αλήθεια: επικεντρώνεται στην ομάδα του. Εδώ, είμαι χαρούμενος που έχω συνεργάτες υψηλού επιπέδου». 

Για τον Μακ, την Ευρωλίγκα και την επιστροφή του σε θέση πρώτου προπονητή: 
«Τον Μακ τον αποκτήσαμε γιατί περιμένουμε να παίζει πολύ, αυτός και ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ θα «οδηγεί το λεωφορείο μας». Τόσο ξεχωριστά όσο και παίζοντας μαζί, θα πρέπει να μας οδηγήσουν στον προορισμό μας. Υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για την Ευρωλίγκα, ακόμα και στην Αμερική παρακολουθούν στενά την διοργάνωση. Πριν λίγες εβδομάδες, ο Σταν Βαν Γκάντι μου έλεγε ότι παρακολουθούσε παιχνίδια της Ευρωλίγκας. Όλοι θα ήθελαν να την κερδίσουν ή να κάνουν μια καλή πορεία. Τη διαφορά θα κάνει η ενότητα και η ικανότητα να ξεπερνάει κανείς δύσκολες στιγμές. Μου έλειψε ο ρόλος του πρώτου προπονητή, ειδικά πέρσι. Όχι γιατί θέλω να αποφασίζω ποιο σύστημα θα παίζουμε, αλλά γιατί θέλω να έχω την ομάδα, το επιτελείο μου και ειλικρινά να προσπαθήσω να χρησιμοποιήσω τα πράγματα που έμαθα στο ΝΒΑ. Δεν μπορώ να αντιγράψω αυτά που κάνει ο Πόποβιτς στο Σαν Αντόνιο, αλλά ήταν μια καθημερινή πηγή έμπνευσης». 

Για την κόντρα με την Μπολόνια και τους στόχους της Αρμάνι: 
«Η Βίρτους έκανε κάτι πολύ σημαντικό αποκτώντας έναν παίκτη σαν τον Τεόντοσιτς: έστειλε ένα μήνυμα σε όλους, στους φιλάθλους, στο περιβάλλον, στο ιταλικό πρωτάθλημα. Νομίζω ότι στην Ιταλία έχει γίνει πολλή συζήτηση για το επίπεδο του πρωταθλήματος, έχουμε υπάρξει λίγο απαισιόδοξοι γύρω από αυτό, αλλά η άφιξη παικτών σαν τον Ροντρίγκεθ, τον Τεόντοσιτς, τον Μακ, είναι σημαντικές. Υπάρχουν και άλλες ομάδες που έχουν καταφέρει πράγματα και στην Ευρώπη, όπως η Βενέτσια και η Σάσαρι. Η λίγκα θα συνεχίσει να μεγαλώνει και πρέπει να ευχαριστήσουμε κάποιους ιδιοκτήτες για αυτό, ξεκινώντας από τον δικό μας. 

«Φτιάξαμε την ομάδα με στόχο να φτάσουμε τα playoffs της Ευρωλίγκας και να κερδίσουμε το ιταλικό πρωτάθλημα, αλλά όταν μιλάω για στόχους όλοι θεωρούν πως είναι απαραίτητο να τους πετύχουμε. Αλλά μετά θα πάμε στο παρκέ και σύντομα θα δούμε αν αυτοί οι στόχοι είναι ρεαλιστικοί. Όταν φοράς την φανέλα της Ολίμπια μπορείς να λες ό,τι θες,  αλλά ο στόχος παραμένει ο ίδιος…». 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.