Αυγενάκης: «Γιατί όχι να διεκδικήσουμε μεγάλες διοργανώσεις» (Video)

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, μίλησε στον Δημήτρη Καρύδα για την σημασία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στον αθλητισμό και δεν απέκλεισε την διεκδίκηση κάποιας μεγάλης διοργάνωσης στο μέλλον.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, μίλησε στον Δημήτρη Καρύδα για την σημασία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στον αθλητισμό και δεν απέκλεισε την διεκδίκηση κάποιας μεγάλης διοργάνωσης στο μέλλον. 

Ο κ. Αυγενάκης δήλωσε αρχικά: 

«Καταρχήν να ευχηθώ καλή χρονια, υγεία και δύναμη σε σας, στους συνεργάτες σας, σε όλους τους συντελεστές του καναλιού σας, αλλά κυρίως σε όλους όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό και ιδιαίτερα με το μπάσκετ. Είναι μια χρονιά η οποία θέλουμε, και θα δουλέψουμε πολύ σκληρά για αυτό, που θα δημιουργήσει γεγονότα και κυρίως εξελίξεις σε όλα τα αθλήματα, πολύ περισσότερο δε σε ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα, στο μπάσκετ και στον μπασκετικό χώρο γενικότερα. 

Είναι δεκάδες τα παιδιά και οι οικογένειες που εμπιστεύονται την πορεία και το αθλητικό μέλλον των παιδιών τους σε μπασκετικές ομάδες. Δεν πρέπει να τους απογοητεύσουμε, πρέπει να κάνουμε τα πάντα έτσι ώστε να νιώσουν δικαιωμένοι, ικανοποιημένοι, και κυρίως να θρέψουν τον χαρακτήρα των παιδιών τους με υγιή στοιχεία. Σε αυτή την προσπάθεια έχετε και εσείς ένα ρόλο και είμαι βέβαιος πως το αντιλαμβάνεστε. 

Χαίρομαι που χρόνια τώρα προσφέρετε τις υπηρεσίες σας με απόλυτη υπευθυνότητα και χαιρόμαστε που θα το κάνετε για άλλη μια χρονιά με κέφι και μεράκι. Να ευχηθώ σε όλους υγεία, δύναμη, πάθος, δημιουργικότητα, φαντασία. Από πλευράς Κυβέρνησης, να πω για άλλη μια φορά πως είμαστε απολύτως ξεκάθαροι: θέλουμε όλα τα αθλήματα να τρέξουν δυνατά και να ανοίξουν πόρτες και παράθυρα ώστε να μπει νέο, φρέσκο δυναμικό αίμα στους κόλπους του και να υπάρξει δημιουργικότητα, φαντασία, συνέργειες. Να υπάρξει σύνδεση με τον ιδιωτικό τομέα, το ιδιωτικό επιχειρείν, και γιατί όχι να διεκδικήσουμε μεγάλες ή και μεσαίες διοργανώσεις, τέτοιες που θα αναπτύξουν δράση, κίνηση, διακρίσεις, προκλήσεις, στόχους και μια κινητικότητα που την επιζητούμε και την επιδιώκουμε». 


Για το γεγονός ότι δύο ελληνικές ομάδες πρωταγωνιστούν για 20 χρόνια στην Ευρώπη και ότι τον κάνει περήφανο σαν φίλαθλο: 

«Αλήθεια είναι αυτό. Μαζί με τον γιο μου έχουμε περάσει αρκετές ώρες στα γήπεδα μπάσκετ, μάλιστα μια περίοδο ήταν και εκείνος ένας εκκολαπτόμενος παίκτης, αλλά τελικά επέλεξε ένα άλλο άθλημα. Χαίρομαι πάρα πολύ που κατεβαίνοντας στα γήπεδα, και με την νέα θεσμική ιδιότητα που έχω, βλέπω όλο και περισσότερες οικογένειες να έρχονται στους αθλητικούς χώρους. Τους λέμε ότι θα κάνουμε τα πάντα έτσι ώστε τα γήπεδα να επιστρέψουν στους γονείς και στα παιδιά τους, ώστε να υπάρχει ασφάλεια για τους φιλάθλους. Για αυτό το λόγο φέρνουμε άμεσα ένα σχέδιο νόμου με το οποίο έχουμε ήδη συζητήσει με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη – ο οποίος είναι μπασκετικός παρεμπιπτόντως – για να αντιμετωπίσουμε σε πρώτο βαθμό τα ζητήματα βίας και έντασης στα ελληνικά γήπεδα, είτε είναι μπάσκετ, είτε οτιδήποτε». 


Για το αν θα τον… ξενυχτούν οι εκπομπές και οι αγώνες της Nova: 

«Το κάνετε χρόνια πριν, δεν θα το κάνετε τώρα;!». 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.