«Ταξίδι» στα τελευταία Final Four

Μετά από 29 συναπτά έτη στα Final Four, διαλέξαμε ένα διαφορετικό τρόπο να γράψουμε μερικές άγνωστες ή λιγότερο γνωστές ιστορίες τους.

Μετά από 29 συναπτά έτη στα Final Four, διαλέξαμε ένα διαφορετικό τρόπο να γράψουμε μερικές άγνωστες ή λιγότερο γνωστές ιστορίες τους. Και ανατρέξαμε σε… βοήθεια στην τέχνη του κινηματογράφου και της μουσικής για να παραλληλίσουμε αυτές τις μπασκετικές ιστορίες. Καθίστε αναπαυτικά και ακολουθείστε μας στο ταξίδι μέσα στο χρόνο… Στο σημερινό πέμπτο και τελευταίο μέρος από την Πόλη του 2012 μέχρι το Βερολίνο του 2016 και από τον Αλκίνοο Ιωαννίδη στον… Superman!
 

Πόλη (2012)- Βόσπορος (1995)

Ποτέ άλλοτε οι στίχοι του Νίκου Ζούδιαρη και η φωνή του Αλκίνοου Ιωαννίδη στον αριστουργηματικό Βόσπορο δεν έμοιαζαν τόσο κοντινά πράγματα σε τόσους πολλούς ανθρώπους όσο εκείνο το απίστευτο βράδυ της 13ης του Μάη το 2012. Ο Ολυμπιακός έχει πετύχει τη μεγαλύτερη έκπληξη σε τελικούς φάιναλ φορ έχοντας παράλληλα πετύχει τη μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία όλων των τελικών. Γυρίζει ζωντανός από το -19 και την ώρα που ο Πρίντεζης σκοράρει το καλάθι της ζωής του δεν υπάρχει ένας άνθρωπος στο γήπεδο που δεν θέλει να πιει όλο τον Βόσπορο μεθυσμένος από την παράλογη νίκη ενός τρελού τελικού. Ποτέ άλλοτε αυτοί οι στίχοι δεν σήμαιναν τόσα πολλά. Η Πόλη μια παλιά αγαπημένη εκείνο το βράδυ για πρώτη φορά μετά από πολλούς αιώνες δεν ξενυχτούσε σε ξένη αγκαλιά αλλά σε ελληνικά χέρια.
 

Λονδίνο (2013)- Against all odds (1984)

H Πόλη ήταν η μεγάλη έκπληξη, το Λονδίνο ήταν η κόντρα σε όλα τα προγνωστικά. Ακριβώς όπως η Ρέιτσελ Γουόρντ και ο Τζεφ Μπρίτζες πάνε κόντρα σε όλους τους κανόνες έτσι ακριβώς και στο Λονδίνο ο Ολυμπιακός πήγε κόντρα όχι μόνο στα προγνωστικά (αυτό είχε γίνει και ένα χρόνο νωρίτερα στην Πόλη) αλλά και σε κάθε μπασκετική λογική. Με σεμινάριο άμυνας στραγγάλισε την ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικό και με μια ανεπανάληπτη επίδειξη επιθετικής δύναμης κέρδισε στον τελικό στο ρυθμό και στο παιχνίδι της τη Ρεάλ. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας γίνεται ο πρώτος έλληνας προπονητής που κρατάει στα χέρια του το τρόπαιο του πρωταθλητή Ευρώπης σε πείσμα κάθε λογικής και πρόβλεψης!
 

Μιλάνο (2014)- The promised land (2012)

O Μωυσής οδήγησε τους Ισραηλίτες στη γη της επαγγελίας και μερικούς αιώνες αργότερα ένας Αμερικανο-εβραίος Ivy Leaguer απόφοιτος του Πρίνστον θα οδηγήσει την ομάδα του λαού των Ισραηλινών στην κορυφή του Ευρωπαϊκού μπάσκετ. Δεν συνέβη στο Τελ Αβίβ αλλά στο Μιλάνο εκεί που η Μακάμπι πήγε αποκλείοντας στα πλέι οφ την διοργανώτρια και οικοδέσποινα Αρμάνι Μιλάνο. Ο Ντέιβιντ Μπλατ παρουσίασε μια ομάδα αποθέωση του ατομικού επιθετικού ταλέντου με MVP ένα γυρολόγο πλέι μέικερ (Ταϊρίς Ράις). Και όπως ο Ματ Ντέιμον δύο χρόνια νωρίτερα έκανε το σωστό στη δραματική ταινία Γκας Βαν Σαντ έτσι και ο Μπλατ που είχε σχεδόν απολυθεί πέντε μήνες νωρίτερα έμοιαζε να βρήκε τα σωστά κομμάτια του παζλ την κατάλληλη στιγμή. Και τα πήγε τόσο καλά ώστε μερικές εβδομάδες αργότερα είχε καταλήξει στη δική του γη της επαγγελίας. Στο ΝΒΑ και στο Κλίβελαντ για να δίνει οδηγίες για 1,5 χρόνο στον Λεμπρόν Τζέιμς!
 

Μαδρίτη (2015)- The queen is back (2008)

H βραχνή φωνή της πρόωρα χαμένης βασίλισσας της ντίσκο Ντόνα Σάμερ και το αυτοαναφορικό τραγούδι του 2008 ‘’The queen is back’’ αποτελεί το τέλειο soundtrack για την επιστροφή της Ρεάλ στο θρόνο της βασίλισσας. Είκοσι χρόνια μετά τον θρίαμβο των Σαμπόνις-Αρλάουκας-Ομπράντοβιτς στη Σαραγόσα η Ρεάλ παίζει ένα φάιναλ φορ μέσα στο σπίτι της. Έχει την καλύτερη και πιο σταθερή ομάδα, τη δύναμη της έδρας και στην ουσία κερδίζει το τρόπαιο πολύ εύκολα. Στον ημιτελικό από την αρχή πιάνει από το… λαιμό τη Φενέρ και καθαρίζει εύκολα. Στον τελικό έχει το πάνω χέρι συνεχώς απέναντι στον Ολυμπιακό και όταν ο Λοτζέσκι παίρνει… φωτιά η Ρεάλ έχει τη δική της ανάλογη απάντηση, τον σουτέρ Τζέισι Κάρολ. Το φάιναλ φορ τελειώνει μέσα σε φιέστα στη Μαδρίτη με τον πλέον απρόσμενο MVP. Από την απολύτως ισορροπημένη Ρεάλ οι δημοσιογράφοι ψηφίζουν ως καλύτερο (μεταξύ ίσων) τον γερο-Νοτσιόνι!
 

Βερολίνο (2016)- Red son (2003)

Λίγο μετά το γύρισμα του αιώνα ο Μαρκ Μιλάρ εμπνεύστηκε ένα από τα καλύτερα what if στην ιστορία των κόμικς. Τι θα συνέβαινε αν το διαστημόπλοιο που έφερε τον Σούπερμαν σε βρεφική ηλικία στον πλανήτη μας δεν είχε προσγειωθεί στο Κάνσας αλλά στη… Ρωσία του Στάλιν; Πολύ απλά ο Σούπερμαν θα ήταν Ρώσος…

Στο Βερολίνο πέρσι τέτοια εποχή δεν υπήρξαν what if, σενάρια και άλλες κατάρες για να ξορκίσει η ΤΣΣΚΑ ή να σταθούν εμπόδιο στον δρόμο της. Ο Δημήτρης Ιτούδης παρουσίασε την πιθανώς καλύτερη επιθετική ομάδα όλων των εποχών. Δεν είχε έναν αλλά 7-8 Σούπερμαν που έτρεχαν, πηδούσαν, σούταραν καλύτερα από τους αντιπάλους τους. Αυτή τη φορά όχι στα κόμιξ της DC αλλά στα γήπεδα του μπάσκετ ο Σούπερμαν φορούσε κόκκινα και ήταν ανίκητος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.