Στη ζώνη του λυκόφωτος… (video)

Ένας σεληνιασμένος Παναθηναϊκός διέλυσε στο ΟΑΚΑ την μέχρι πρότινος πρωτοπόρο Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα με σκορ 93-65 δίνοντας συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα.

Ένας σεληνιασμένος Παναθηναϊκός διέλυσε στο ΟΑΚΑ την μέχρι πρότινος πρωτοπόρο Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα με σκορ 93-65 δίνοντας συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα. 


Διαβάστε το 6ο τεύχος του περιοδικού Super Euroleague με αποκλειστικά θέματα που αφορούν την Ευρωλίγκα

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ με 17/27 εύστοχα τρίποντα ήτοι ποσοστό 63% μετέτρεψε σε υγιεινό περίπατο το ντέρμπι με τους Ρώσους φτάνοντας στο 4-3 στην Ευρωλίγκα. Τρομερός ο Ντένμον που πέτυχε 7/9 τρίποντα μετρώντας 24 πόντους ενώ double double έκανε ο Καλάθης με έντεκα πόντους και έντεκα ασίστ. 

Επιβλητικός Παναθηναϊκός

Στο πρώτο δίλεπτο ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε κάπως «νωθρά» επιθετικά αλλά αμυντικά ήταν αρκετά συγκεντρωμένος χωρίς να επιτρέπει εύκολα καλάθια στη Χίμκι. Οι «πράσινοι» ήθελαν μέσα από την πιεστική τους άμυνα να βρουν ρυθμό και ενέργεια στην επίθεση και αυτό φάνηκε να τους βγαίνει. 

Απ’ την άλλη, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βρουν λύσεις επιθετικά δια χειρός Σβεντ αλλά ο Παναθηναϊκός έπαιζε εξαιρετική άμυνα τον Ρώσο με αποτέλεσμα να τον «κλειδώσει». Έτσι, οι πέντε πρώτοι πόντοι της Χίμκι ήρθαν από τον «ζεστό» Άντερσον, ο οποίος αποτελούσε τη μοναδική απειλή των Ρώσων. 

Οι «πράσινοι» στο πρώτο πεντάλεπτο ήταν καταιγιστικοί από τα 6,75μ. καθώς μετρούσαν 6/7 εύστοχα τρίποντα με τον Ντένμον να πετυχαίνει δύο δείχνοντας στον Τσάβι Πασκουάλ πως πλέον έχει αρχίσει να δείχνει τον πραγματικό του εαυτό. 

Μετά το έκτο τρίποντο των γηπεδούχων ο Γιώργος Μπαρτζώκας κάλεσε εσπευσμένα τάιμ άουτ καθώς γνώριζε το πόσο εύκολο ήταν να ξεφύγει η κατάσταση. Αυτό το μίνι μπρέικ δεν έδειξε να συνεφέρει τους παίκτες του Έλληνα τεχνικού καθώς με την επιστροφή των δύο ομάδων στο παρκέ ο Ντένμον συνέχισε το κρεσέντο του από τη γραμμή του τριπόντου (3/3 εύστοχα) φτάνοντας τη διαφορά ακόμα και στο +14 (22-8). 

Στο τελευταίο δίλεπτο οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να μειώσουν τη διαφορά και τα κατάφεραν με ένα μικρό σερί 4-0 αλλά ο Ντένμον ήταν «σεληνιασμένος» στην πρώτη περίοδο φτάνοντας τους έντεκα πόντους σε τέσσερα λεπτά. Έτσι, το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε υπέρ των γηπεδούχων με το σκορ να είναι στο 26-16.  

Με το πόδι στο γκάζι… 

Στη δεύτερη περίοδο το παιχνίδι ξεκίνησε όπως τελείωσε με τον Μάρκους Ντένμον να πετυχαίνει το τέταρτο δικό του τρίποντο φτάνοντας τους 14 πόντους, δείχνοντας πως ήταν σε εξαιρετικό βράδυ. 

Απ’ την άλλη, ο μοναδικός που προσπαθούσε για τη Χίμκι να κρατήσει την ομάδα του κοντά στο σκορ ήταν ο Άντερσον αλλά ήταν απελπιστικά μόνος του στο πρώτο ημίχρονο για να μπορέσουν οι Ρώσοι να απειλήσουν ουσιαστικά τον Παναθηναϊκό. 

Κάθε φορά που η Χίμκι μείωνε ο Ντένμον είχε περάσει στη ζώνη του «λυκόφωτος» καθώς έβλεπε το καλάθι σαν «βαρέλι» φτάνοντας τους 17 πόντους με 5/6 τρίποντα στα μισά της περιόδου. 

Ωστόσο οι γηπεδούχοι μετά το πρώτο μισό της περιόδου δεν μπορούσαν να κρατήσουν το ίδιο τέμπο που είχαν στην πρώτη περίοδο, στην επίθεση με αποτέλεσμα η Χίμκι να το εκμεταλλευτεί και να ρίξει τη διαφορά σε μονοψήφια νούμερα, μετά από αρκετή ώρα. 

Σε εκείνο το σημείο ο Τσάβι Πασκουάλ πήρε τάιμ άουτ για να «αφυπνίσει» τους παίκτες και δικαίως έπραξε καθώς μετά από αυτό το μικρό διάλειμμα οι «πράσινοι» έτρεξαν ένα σερί 4-0 και έφτασαν ξανά τη διαφορά στο +14. 

Με άμυνα που έσπαγε κόκκαλα οι γηπεδούχοι δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στη Χίμκι η οποία ήταν αρκετά νωθρή και δεν είχε ξεκάθαρο επιθετικό πλάνο με αποτέλεσμα το ημίχρονο να κλείσει στο 46-27 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Στο ίδιο έργο θεατές…

Η τρίτη περίοδος βρήκε τον Παναθηναϊκό να μπαίνει με την ίδια διάθεση και με κύριο άξονά του την πιεστική άμυνα συνέχισε δυναμικά στην επίθεση, με ορθολογικές επιλογές, φτάνοντας γρήγορα τη διαφορά στο +25. 

Σε αυτό το δεκάλεπτο ο Κρις Σίνγκλετον ντύθηκε … Ντένμον καθώς ο Αμερικανός σημείωσε δύο συνεχόμενα τρίποντο μπαίνοντας και αυτός στην επιθετική εξίσωση της ομάδας του. 

Εκτός αυτού, ο Μάρκους Ντένμον συνέχισε τη δουλειά που είχε αφήσει από το πρώτο ημίχρονο πετυχαίνοντας το έκτο του τρίποντο στην αναμέτρηση φτάνοντας τους είκοσι πόντους, κάνοντας ρεκόρ καριέρας φυσικά στην Ευρωλίγκα. 

Το μυστικό του Παναθηναϊκού όμως ήταν η παραμονή του Θανάση Αντετοκούνμπο στο παρκέ. Ο Τσάβι Πασκουάλ άφησε τον Έλληνα φόργουορντ στο ματς παρά τα τρία του φάουλ καθώς έβγαλε τρομερή ενέργεια στην άμυνα και αυτό έσπρωχνε όλη την ομάδα στο να παίζει πιεστικά και να βγάζει πάθος και θέληση για τη νίκη. 

Μετά το πρώτο τετράλεπτο η Χίμκι έψαξε μια αντίδραση και μείωσε στους είκοσι πόντους με ένα μικρό σερί 6-0 από δύο συνεχόμενα τρίποντα (57-37). 

Στο τελευταίο τρίλεπτο ο Παναθηναϊκός ήλεγξε απόλυτα το παιχνίδι κρατώντας σταθερά τη διαφορά στους 20+ πόντους με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε στην τέταρτη και τελευταία περίοδο με το σκορ να είναι στο 72-49. 

Τυπική διαδικασία… 

Η τέταρτη και τελευταία περίοδος ήταν ουσιαστικά μία τυπική διαδικασία και ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν να κάνει τα απολύτως βασικά για να διασφαλίσει τη νίκη. 

Οι φιλοξενούμενοι από τη μεριά τους, γνωρίζοντας ότι είχαν πολύ δύσκολο έργο λόγω της μεγάλης διαφοράς έπαιξαν πιο ελεύθερα εκμεταλλευόμενοι την αμυντική χαλάρωση των «πρασίνων» με αποτέλεσμα να τρέξουν ένα 9-0 και να ρίξουν τη διαφορά κάτω από τους είκοσι πόντους μετά από αρκετή ώρα. 

Ο Τσάβι Πασκουάλ σε εκείνο το σημείο κάλεσε τάιμ άουτ για να «ταρακουνήσει» λίγο τους παίκτες του για να βελτιώσουν την άμυνά τους και να μη χρειαστεί να αγχωθούν ή να πιεστούν στα τελευταία λεπτά. 

Στο τελευταίο πεντάλεπτο το τέμπο του αγώνα έπεσε αισθητά με τον Παναθηναϊκό ωστόσο να κρατάει τα ηνία του αγώνα και να διατηρεί τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα, φτάνοντας έτσι σε μία επιβλητική νίκη κόντρα στη μέχρι πρότινος πρώτη στη βαθμολογία Χίμκι. 

Live Blog Χίμκι – Παναθηναϊκός


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.