Καλάθης, ο αυτοκράτορας! (video)

Ένας αφηνιασμένος Νικ Καλάθης (27π, 14ασ, 8ρ) οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε τεράστια νίκη στην Ιταλία επί της Αρμάνι Μιλάνο με το εντυπωσιακό 95-83 και έκανε αποφασιστικό βήμα για τα πλέι-οφ!

Ένας αφηνιασμένος Νικ Καλάθης οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε τεράστια νίκη στην Ιταλία επί της Αρμάνι Μιλάνο με το εντυπωσιακό 95-83 και έκανε αποφασιστικό βήμα για τα πλέι-οφ, φτάνοντας τις 6 συνεχόμενες νίκες! Στους 27 πόντους, τις 14 ασίστ και τα 8 ριμπάουντ σταμάτησε ο ηγέτης των πράσινων! Οι “πράσινοι” πήραν και τη διαφορά από την Αρμάνι και πλέον έχουν το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας! 

Συγκεντρωμένος στο ξεκίνημα

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι συγκεντρωμένος και δεν άργησε να δημιουργήσει προβλήματα στην Αρμάνι. Επιθέσεις από το ζωγραφιστό με τον αφιονισμένο Καλάθη, μανιασμένο κυνήγι του ριμπάουντ και τα οφέλη φάνηκαν. Πριν συμπληρωθεί ένα πεντάλεπτο, ο Ταρζούσκι είχε χρεωθεί με δύο φάουλ και λίγο αργότερα και ο αντικαταστάτης του, Άλεν Όμιτς είχε και αυτός άλλα δύο! Άλλο που δεν ήθελαν οι πράσινοι, που μάζεψαν 4 επιθετικά ριμπάουντ στην πρώτη περίοδο και καθοδηγούμενοι από τον εκρηκτικό Καλάθη των 9 πόντων, πήραν προβάδισμα. Ο Μάικ Τζέιμς χρεώθηκε και αυτός με δύο φάουλ, ωστόσο παρέμεινε στο παιχνίδι και με 5 προσωπικούς πόντους δεν άφησε τον Παναθηναϊκό να ξεφύγει περισσότερο από το 20-23 του δεκαλέπτου. 

Προβλήματα στην άμυνα

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει προβάδισμα και στο πρώτο πεντάλεπτο του δεύτερου μέρους, με την άμυνα του να μην έχει πρόβλημα (με τον Τζέιμς στον πάγκο για ξεκούραση) και στην επίθεση τους Λάνγκφορντ – Καλάθη να δίνουν λύσεις. Η ανοησία του Τόμας να αντιδράσει άσχημα μετά από αυστηρό φάουλ που του χρεώθηκε τον έφερε στα τρία φάουλ, η Αρμάνι πήρε λύσεις από τον Κουζμίνσκας, όμως ο Καλάθης έφτανε τους 15 πόντους στο 16΄ και ο Παναθηναϊκός ήταν σταθερά μπροστά (32-36).

Ο Παναθηναϊκός κόλλησε για λίγο στην επίθεση και η Αρμάνι πέρασε μπροστά με βολές του Μπρουκς από ασίστ του Κουζμίνσκας, 40-39 στο 18΄, αλλά όχι για πολύ, αφού ο Καλάθης έφτασε τους 17 από ασίστ του Βουγιούκα (40-41). Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με την Αρμάνι τρεις πόντους μπροστά, 47-44, με τον Παναθηναϊκό να δέχεται 27 πόντους στην δεύτερη περίοδο, τους τελευταίους τρεις από τρομερό τρίποντο του Τζέρελς. Το ανησυχητικό για τους πράσινους ήταν ότι ο Καλάθης είχε παίξει 19:23 στο πρώτο ημίχρονο και οι αμφιβολίες για το πόσο θα άντεχε ήταν εύλογες. 

Παιχνίδι… φαρ-ουεστ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με 7-0 σερί με 5 πόντους του Κιλπάτρικ και 2 του σεληνιασμένου Καλάθη, όμως η Αρμάνι απάντησε δικό της 8-0 και πήρε ξανά προβάδισμα, 55-51. To… φάρ – ουέστ συνεχίστηκε, με τον Ντεσόν Τόμας να κάνει coast to coast, κάρφωμα και φάουλ! 

Η Αρμάνι να είναι «καυτή» από μακριά με τρία τρίποντα στα πρώτα τέσσερα λεπτά (2 του Μίτσοφ),  οι πράσινοι δεν δίσταζαν να παίξουν γρήγορα, συχνά όμως εκβίαζαν προσπάθειες και η Αρμάνι προηγήθηκε με τέσσερις, 60-56. 

«Πράσινο» μέταλλο

Οι πράσινοι επέστρεψαν με σερί 5-0 χάρη σε Γκιστ και Παπαπέτρου, μην αφήνοντας την Αρμάνι να ξεφύγει. Ως το 26ο λεπτό, το προβάδισμα είχε αλλάξει χέρια 10 φορές! Το 64-61 με κάρφωμα του Ταρζούσκι δεν αποθάρρυνε τους σκληρούς φιλοξενούμενους, οι οποίοι έτρεξαν 9-0 σερί και προηγήθηκαν 64-70, με τον Λάνγκφορντ να παίρνει φωτιά και τον Τζέιμς να φτάνει τα τέσσερα φάουλ! Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο φινάλε του τέλειου δεκαλέπτου για τους πράσινους των 28 πόντων στην τρίτη περίοδο, με τον Λάνγκφορντ να βγάζει την άμυνα και τον Καλάθη να κάνει… Καλαθιές και τη διαφορά να φτάνει στους 8, 64-72! 

Η ώρα του Τόμας

Με την ψυχολογία στο ζενίθ, ο Παναθηναϊκός συνέχισε από εκεί που σταμάτησε. Ο Τόμας χτυπούσε συνεχώς στην ευάλωτη άμυνα των Ιταλών και ο Λάνγκφορντ έπαιρνε μπάλες, αφού φρουρός ήταν ο Τζέιμς των τεσσάρων φάουλ. Η διαφορά έφτασε ως τους 12, 69-81, 7:03 για το φινάλε με τρίποντο του αφηνιασμένου Τόμας. Η Αρμάνι είχε αγχωθεί, μείωσε σε 73-81, αλλά ήταν πολύ άστοχη στα μακρινά σουτ. 

Άντεξε και κέρδισε

Ο ατσάλινος Παναθηναϊκός δεν επέτρεψε στην Αρμάνι να κάνει ντέρμπι το ματς. Την ώρα που ο Τζέιμς είχε εκνευριστεί και έκανε λάθος, οι πράσινοι διέλυσαν την Αρμάνι φτάνοντας ως το +16 με τρίποντα των Τόμας και Κιλπάτρικ! Το τελικό 95-83 ήρθε σε αποθέωση από τους φίλους του Παναθηναϊκού που τραγουδούσαν στο «Ντέζιο» και αποθέωναν τον Καλάθη, τον Τόμας και τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές της ομάδας τους. 

Αρμάνι Μιλάνο (Πιανιτζιάνι): Τζέιμς 16 (6 λάθη), Μίτσοφ 11, Ταρζούσκι 8, Νέντοβιτς 8, Κουζμίνσκας 17 (6ρ), Νάναλι 12, Μπερνς 2, Μπρουκς 4 (6ρ), Τζέρελς 5, Όμιτς.  
Παναθηναϊκός (Πιτίνο): Τόμας 15 (5ρ), Λάνγκφορντ 17 (3ασ), Παπαγιάννης 2, Παπαπέτρου 9, Γκιστ 12 (5ρ), Βουγιούκας 2, Λεκάβιτσους, Κιλπάτρικ 11, Λοτζέσκι, Καλάθης 27 πόντοι (13/22 σουτ, 8ρ, 14 ασ, 2κλ, 2 λάθη σε 39:21), Αντετοκουνμπο, Μήτογλου. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.