“Λύγισε” ο πρωταθλητής Ευρώπης (video)

Ο Ολυμπιακός πάλεψε, αλλά προδόθηκε από τα ριμπάουντ. Η Ρεάλ Μαδρίτης έκαμψε την αντίσταση των "ερυθρολεύκων" (83-69) και τους στερεί το δικαίωμα να υπερασπιστούν τον τίτλο που κατέκτησαν τις προηγούμενες δύο σεζόν.

Ο Ολυμπιακός πάλεψε, αλλά προδόθηκε από τα ριμπάουντ. Η Ρεάλ Μαδρίτης έκαμψε την αντίσταση των “ερυθρολεύκων” (83-69) και τους στερεί το δικαίωμα να υπερασπιστούν τον τίτλο που κατέκτησαν τις προηγούμενες δύο σεζόν.

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο μισό του πρώτου μέρους ήταν καλός αμυντικά, όχι όμως και επιθετικά, ωστόσο στο δεύτερη περίοδο βελτιώθηκε επιθετικά, χάνοντας την αυτοσυγκέντρωση του στα… μετόπισθεν. Τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ που μάζευαν οι Ισπανοί στην τελευταία περίοδο στοίχισε από τους “ερυθρόλευκους”, καθώς δεν μπόρεσαν να μαζέψουν τη διαφορά. Το αντίθετο μάλιστα.

Η αχίλλειος πτέρνα του Ολυμπιακού επιθετικά στα προηγούμενα παιχνίδια του στη Μαδρίτη, έγινε το όπλο του στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Η ευστοχία των Σπανούλη, Λοτζέσκι από τη γραμμή του τριπόντου είχε φέρει τους “ερυθρόλευκους” μπροστά στο σκορ, όμως η αδυναμία των παικτών του Μπαρτζώκα να “χτυπήσουν” κοντά στο καλάθι τους έφερε στο -6 (18-12).

Ο Γιουλ ήταν ασταμάτητος και στις αρχές της δεύτερης περιόδου έφτασε τους 11 πόντους έχοντας 3/4 τρίποντα και 2/2 βολές. Ετσι οι Ισπανοί με σερί 10-0 εκτόξευσαν τη διαφορά στους 11 (23-12). Οι “ερυθρόλευκοι” κατάφεραν να “ροκανίσουν” τη διαφορά (27-23), ωστόσο οι κακές τους επιλογές στην επίθεση και η αργή επιστροφή στην άμυνα τους έφεραν στο -13 (40-27) δύο λεπτά πριν το τέλους του ημιχρόνου. Η Ρεάλ είχε το μομέντουμ, αλλά δεν είχε καθαρό μυαλό. Το τρίποντο του Παπαπέτρου έφερε τη διαφορά στους 10 (40-30) και μία χαμένη επίθεση της “βασίλισσας” έκανε τον Λάσο να διαμαρτύρεται έντονα στους διαιτητές. Ο προπονητής των γηπεδούχων τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή, από τη οποία ο Ολυμπιακός πήρε τέσσερις πόντους (βολή και τρίποντο από τον Σπανούλη) και πήγε στα αποδυτήρια βρισκόμενος πίσω στο σκορ με έξι πόντους (40-34).

Ο Μπουρούσης ήταν ο άνθρωπος της Ρεάλ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Ελληνας σέντερ έκανε ζημιά στην πρώην του ομάδα τόσο σε άμυνα όσο και επίθεση. Οι Ισπανοί κάθε φορά είχαν και άλλον παίκτη που τραβούσε το… κουπί στο σκοράρισμα, πιάνοντας “αδιάβαστη” την άμυνα των “ερυθρολεύκων”, οι οποίοι προσπαθούσαν και κρατούσαν τη διαφορά λίγο κάτω από τους δέκα πόντους. Η τεχνική ποινή που δέχθηκε ο Σπανούλης σε μία συνομιλία με το Λαμόνικα έδωσε την ευκαιρία στον Μιροτιτς να κάνει το 56-46.

Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός έσφιξε την άμυνα του, ανάγκασε τους γηπεδούχους σε άστοχα σουτ, όμως δεν πρόσεξε στα ριμπάουντ. Οι παίκτες της Ρεάλ σε έξι σερί επιθέσεις ανανέωναν τα 24δευτερόλεπτα με τα “σκουπίδια” που μάζευαν και με τις διπλές ευκαιρίες πετύχαιναν εύκολα καλάθια. Παράλληλα δεν επέτρεπαν με αυτό τον τρόπο στους “ερυθρόλευκους” να κάνουν επίθεση, “σπαταλώντας” το χρόνο. Οι… επελάσεις του Σπανούλη δεν ήταν αρκετές και έτσι η “βασίλισσα” έφτασε στη νίκη (83-69) που της χάρισε και το εισιτήριο για το Final4 της Ευρωλίγκας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.