Άμυνα και Σεϊμπούτις έφεραν την ήττα (video)

Ο Παναθηναϊκός φεύγει με σκυμμένο κεφάλι από τη Λιθουανία, μετά την ήττα με 84-83 από τη Λιέτουβος Ρίτας στην παράταση. Κακοί αμυντικά οι «πράσινοι», το ματς της ζωής του ο Σεϊμπούτις (19π, 4/4 τρίποντα), που πέτυχε το νικητήριο σουτ.

Ο Παναθηναϊκός φεύγει με σκυμμένο κεφάλι από τη Λιθουανία, μετά την ήττα με 84-83 από τη Λιέτουβος Ρίτας στην παράταση. Κακοί αμυντικά οι «πράσινοι», το ματς της ζωής του ο Σεϊμπούτις (19π, 4/4 τρίποντα), που πέτυχε το νικητήριο σουτ. 

Η ομάδα του Πεδουλάκη δεν βρήκε αμυντική ισορροπία σε κανένα σημείο του ματς και αυτό ήταν που κόστισε τελικά. Με κενά διαστήματα και στην επίθεση οι “πράσινοι”, από τους οποίους ξεχώρισαν Ματσιούλις (13π), Μπατίστ (12π) και Κάρι (12π). 

Με όπλο τη ρακέτα

Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό στο ξεκίνημα, με τις άμυνες να δηλώνουν απούσες. Ο Παναθηναϊκός βρήκε κεφάτο τον Τζειμς Γκιστ που με 7 από τους 9 πρώτους πόντους, οδηγούσε το σκοράρισμα για τους φιλοξενούμενους. Παρόλα αυτά η άμυνα δεν ήταν σο ύψος της και έτσι οι δύο ομάδες συμβάδιζαν, χάρη σε προσπάθειες των Κουκ και Σονγκάιλα (10-7).

Το τρίποντο του Κουκ απέφερε το μέγιστο προβάδισμα της Λιέτουβος (13-7), με τον Παναθηναϊκό να τρέχει ένα 12-4 και να περνάει μπροστά 19-17. Ο Ούκιτς έδωσε καλό ρυθμό στην ομάδα ενώ ο Μαυροκεφαλίδης βοήθησε με σκορ και ριμπάουντ. Τα αρκετά φάουλ του πρώτου δεκαλέπτου, οδήγησαν πολλές φορές τους παίκτες των δύο ομάδων στη γραμμή των βολών, με το 25-25 του δεκαλέπτου να διαμορφώνεται ως επί το πλείστον από τη «γραμμή της φιλανθρωπίας».

Πήρε τον έλεγχο αλλά…

Η Λιέτουβος έκανε φιλότιμες προσπάθειες να αποκτήσει μια μικρή διαφορά αλλά μόνο εύκολο δεν ήταν αυτό απέναντι στον Παναθηναϊκό. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας, παρά την έλλειψη συγκέντρωσης στην άμυνα, δεν άφηναν τους Λιθουανούς να ξεφύγουν, με τον Κάρι να δίνει στον Πεδουλάκη μια επιπλέον αξιόπιστη λύση στην περιφέρεια.

Το πρόβλημα για τους «πράσινους» είχε ονοματεπώνυμο και λεγόταν Ντάριους Σονγκάιλα, με Γκιστ και Μαυροκεφαλίδη να αδυνατούν να τον σταματήσουν (35-36 στο 17′).

Αυτό άλλαξε με την είσοδο του Μάικ Μπατίστ στο παρκέ. Ο Αμερικανός έκανε ότι ήθελε στην επίθεση και είτε με τα αγαπημένα του χουκ είτε με σουτ από μέση απόσταση, κατάφερε με συνεχόμενους πόντους να δώσει ένα +6 στον Παναθηναϊκό (36-42), με το φινάλε όμως του δεκαλέπτου να κάνει έξαλλο τον Αργύρη Πεδουλάκη.

Ο Σεϊμπούτις με δύο συνεχόμενα τρίποντα, διαμόρφωσε το 42-42 του ημιχρόνου, με τα αβίαστα λάθη στην «πράσινη» επίθεση να εμφανίζονται ξανά στα τελευταία λεπτά.

Υπόθεση Λιθουανών

Στην τρίτη περίοδο το παιχνίδι πέρασε στα χέρια δύο Λιθουανών. Σονγκάιλα και Ματσιούλις πήραν προσωπικά το θέμα και δικούς τους πόντους, οδήγησαν τις ομάδες τους (50-49).

Το τρίποντο του Σεϊμπούτις έφερε τους γηπεδούχους στο +4 (53-49) αλλά το σενάριο που παιζόταν μέχρι εκείνο το σημείο επαληθεύτηκε, με τον Φώτση να δίνει «πράσινο» προβάδισμα με δικό του σουτ από τα 6.75 (57-58).

Δύο καλάθια από Ματσιούλις και Κουκ ολοκλήρωσαν το δεκάλεπτο με βραχεία κεφαλή του Παναθηναϊκού (59-60).

Τον έσωσε ο Διαμαντίδης

Οι αμυντικές ανισορροπίες των δύο ομάδων συνεχίστηκαν και στη συνέχεια, με καμία από τις δύο να μη μπορεί να πάρει και να κρατήσει διαφορά.

Κάρι και Λάσμε και Ματσιούλις κράτησαν το προβάδισμα του Παναθηναϊκού (67-68), μέχρι να αναλάβει ξανά δράση ο Σεϊμπούτις. Πέντε συνεχόμενοι πόντοι από τον Λιθουανό πρώην γκαρντ του Ολυμπιακού, έφεραν την ομάδα του Μπάουερμαν στο +2 (72-70), με τις δύο ομάδες από εκεί και πέρα να διαγωνίζονται στις άστοχες βολές. Παλάσιος και Σεϊμπούτις έκαναν το 74-70 από τη γραμμή, με τις επιλογές του Παναθηναϊκού να είναι κάκιστες στα τελευταία λεπτά. Στο ίδιο διάστημα ο Διαμαντίδης είχε ? βολές, με το σκορ να γίνεται 74-71 αλλά η κλάση του αρχηγού φάνηκε στο φινάλε.

Ο «3D» σηκώθηκε πίσω από τα 6.75 στέλνοντας το ματς στην παράταση, αφού ο Κουκ απέτυχε να δώσει τη νίκη στην ομάδα του στην τελευταία επίθεση.

Ο Σεϊμπούτις τιμώρησε την επιπολαιότητα

Το «τριφύλλι» μπήκε καλά στην παράταση και με Ματσιούλις και Ούκιτς πήρε ένα +4, το οποίο εξανεμίστηκε εν ριπή… Μπαμπράουσκας! Με πέντε συνεχόμενους πόντους από τον Λιθουανό η Λιέτουβος πήρε ξανά κεφάλι (79-78) και το ματς απέκτησε πάλι την ίδια μορφή, με το προβάδισμα πάντως να παραμένει λιθουανικό.

Αυτό άλλαξε στο τελευταίο λεπτό. Ο Γκιστ δεν πάτησε καλά με αποτέλεσμα το σουτ του να μη βρει στόχο αλλά ο Αμερικανός (που βρέθηκε σε μέτρια βραδιά), πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και κάρφωσε τη μπάλα, με λιγότερα από 24 δεύτερα να απομένουν.

Παρόλα αυτά η πιο κρίσιμη άμυνα του ματς δεν βγήκε. Ο Φώτσης έμεινε πάνω στον Σεϊμπούτις μετά τις αλλαγές, ο Λιθουανός σηκώθηκε από τα έξι μέτρα αφού ο Έλληνας φόργουορντ δεν τον ακολούθησε στα πόδια και έγραψε το 84-83. Η επόμενη επίθεση έπρεπε να εκδηλωθεί σε 5.5 δευτερόλεπτα, με τον Ούκιτς να αστοχεί σο τρίποντο αλλά τη μπάλα να καταλήγει εκτός για τον Παναθηναϊκό, με το χρονόμετρο να δείχνει 0.4.

Η μπάλα έφτασε στα χέρια του Φώτση που έκανε ένα καλό (για τις συνθήκες) σουτ, το οποίο όμως δεν βρήκε στόχο.

Τα δεκάλεπτα: 25-25, 42-42, 59-60, 74- 74, 84-83 (παρ)

Λιέτουβος Ρίτας (Μπάουερμαν): Τέπιτς 6, Μπαμπράουσκας 10, Παλάσιος 12, Σεϊμπούτις 19, Γλυνιαδάκης, Γκετσεβίτσιους 7, Λιντέκα 12, Κουκ 10 (11ασ), Σονγκάιλα 13 (8ρ), Γέλοβατς 7

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Κάρι 12, Μπατίστ 12, Φώτσης 3, Ούκιτς 8, Λάσμε 4, Μαυροκεφαλίδης 10, Διαμαντίδης 6 (7ασ), Γκιστ 10, Παππάς 5, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 13 (8ρ)

 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.