Αλβέρτης: «Τίποτα δεν τελείωσε...»

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης παραδέχτηκε πως ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία να «σπάσει» την έδρα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμη.
Δημοσίευση: 16/04/2014 - 22:28

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης παραδέχτηκε πως ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία να «σπάσει» την έδρα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμη. Ο προπονητής του «τριφυλλιού» δήλωσε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του και υπερασπίστηκε τον Διαμαντίδη σχετικά με τις επιλογές του στο φινάλε.

«Ήταν ένα εξαιρετικό παιχνίδι σήμερα. Ειδικά οι παίκτες μου έπαιξαν πάρα πολύ καλά. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθειά τους. Κάποια στιγμή χάσαμε τη συγκέντρωσή μας και κάναμε ορισμένες λάθος επιλογές. Η αλήθεια είναι πως χάσαμε μεγάλη ευκαιρία. Ωστόσο, δεν τέλειωσε τίποτα ακόμη. Κοιτάμε μπροστά. Θα πολεμήσουμε ως το τέλος της σειράς για το καλύτερο», τόνισε αρχικά ο προπονητής του «τριφυλλιού» και πρόσθεσε:

«Έτσι όπως πήγε το παιχνίδι μια ή δύο βολές αν έμπαιναν θα ήταν καλό για εμάς. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει το παιχνίδι, αλλά έτσι είναι το μπάσκετ. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Συνεχίζουμε. Το ματς ανήκει στο παρελθόν. Θα κοιτάξουμε τι κάναμε λάθος. Να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε στη συνέχεια».

Για το πλάνο που επέλεξε απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, είπε: «Η στρατηγική μας είχε πολλές επιλογές. Είτε να περάσουμε τη μπάλα μέσα, είτε να σουτάρουμε από μακριά. Ανάλογα με τις περιστάσεις επιλέγαμε πως θα παίξουμε».

Ερωτηθείς αν ο τρόπος που χάθηκε το ματς θα επηρεάσει ψυχολογικά τους παίκτες του, απάντησε: «Αυτή είναι η ζωή των παικτών αλλά και των προπονητών, όπως βλέπω και εγώ εδώ και λίγο καιρό. Είχαμε την ευκαιρία, όμως, όπως προανέφερα, έτσι είναι το μπάσκετ».

Τέλος, για τον Διαμαντίδη και την απόδοσή του είπε: «Όλοι ξέρουν ποιος είναι ο Διαμαντίδης. Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης. Είναι ο αρχηγός μας και ένας αθλητής που πρώτα σκέφτεται την ομάδα».