Μαγική εικόνα, 1-0 η Μπαρτσελόνα (video)

Όσο ο Κάρλος Αρόγιο ήταν υγιής στο παρκέ η Γαλατασαράι δυσκόλεψε τους Καταλανούς, που από τον τραυματισμό του Πορτορικάνου γκαρντ και μετά έκαναν πάρτι επικρατώντας με 88-61 των Τούρκων.

Όσο ο Κάρλος Αρόγιο ήταν υγιής στο παρκέ η Γαλατασαράι δυσκόλεψε τους Καταλανούς, που από τον τραυματισμό του Πορτορικάνου γκαρντ και μετά έκαναν πάρτι επικρατώντας με 88-61 των Τούρκων.

Ο πρώτος προημιτελικός των πλέι οφ της Ευρωλίγκας, ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Γαλατασαράι, είχε δύο όψεις: Αυτή του πρώτου ημιχρόνου όπου οι φιλοξενούμενοι έβαλαν δύσκολα στους «μπλαουγκράνα» προηγήθηκαν μέχρι και με εννέα πόντους διαφορά και μάλιστα τρεις φορές. Η δεύτερη αφορά τις δύο τελευταίες περιόδους που οι Τούρκοι αγωνίστηκαν χωρίς τον φυσικό τους ηγέτη Κάρλος Αρόγιο.

Ο 34χρονος, πρώην NBAer, χτύπησε σοβαρά σε ανύποπτη φάση στο τέλος του δεύτερου δεκαλέπτου κι εκεί κατέρρευσαν οι ελπίδες της «Τσιμ Μπομ» για κάτι περισσότερο στη Βαρκελώνη. Το τελικό 88-61 αποτελεί προϊόν του τραυματισμού του Πορτορικάνου γκαρντ, της εξαιρετικής παρουσίας του Ντόρσι αλλά και στα κομβικά καλάθια του Τζέικομπ Πούλεν ο οποίος από τον πάγκο έφερε τους γηπεδούχους από θέση πίσω στο σκορ, να προηγούνται!

Το 0-9 και το 3-12 της πρώτης περιόδου αλλά και το 14-23 της δεύτερης έδειχναν πώς το βράδυ δεν θα είναι και τόσο εύκολο για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ. Η εξέλιξη του δεύτερου 20λεπτου, στο οποίο η τελική νικήτρια έκανε πάρτι, ουσιαστικά αποτελεί απόρροια της οριστικής αλλαγής του Κάρλος Αρόγιο λόγω τραυματισμού (καταχειροκροτήθηκε κατά την έξοδό του από τον κόσμο των γηπεδούχων). Ο έμπειρος γκαρντ 49 δευτερόλεπτα πριν το ημίχρονο χτύπησε στην «προσγείωση» μετά από άστοχο σουτ στο πόδι του Ντόρσι και δεν μπόρεσε να συμμετάσχει ξανά στο ματς, ενώ είναι αμφίβολο αν θα παίξει ξανά στη σειρά!

Χωρίς τον Αρόγιο η Γαλατά σκόραρε, μετά βίας, δεκατέσσερις πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο, άλλους δώδεκα στο τέταρτο, δεχόμενοι στο διάστημα αυτό 55! Πρώτος σκόρερ για τους γηπεδούχους ήταν ο Νάχμπαρ με 19 πόντους, αλλά πιο κομβικός ο Πούλεν με 11 πόντους και 3/3 τρίποντα. Για τους Τούρκους ο Αρόγιο είχε 14 πόντους σε 16.30 λεπτά συμμετοχής, ενώ κανείς άλλος παίκτης τους δεν σημείωσε διψήφιο αριθμό πόντων. Το δεύτερο παιχνίδι των πλέι οφ θα διεξαχθεί τη Μ. Πέμπτη (17/4, 22.00).

Τα δεκάλεπτα: 14-21, 33-35, 59-49, 88-61.

Οι πόντοι των δύο ομάδων:

Μπαρτσελόνα (Τσάβι Πασκουάλ): Πούλεν 11 (3/3 τρίποντα), Ντόρσι 8 (11 ριμπάουντ), Σάδα 2, Χουέρτας, Αμπρίνες 5, Ναβάρο 12, Παπανικολάου 4, Όλεσον 11, Λόρμπεκ 6, Νάχμπαρ 19, Τόμιτς 10.
Γαλατασαράι (Εργκίν Αταμάν): Έρτσεγκ 4, Χέρστον 6, Μαρκοϊσβίλι 3, Ακιόλ 1, Αλντεμίρ 9, Μενσά-Μπονσού 5, Μάτσβαν 4, Αρόγιο 14, Γκιουλέρ, Αρσλάν 9, Ντάντλι 6, Ντόμερκαντ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.