Ένα δεκάλεπτο δεν έφτανε (video)

Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε για ένα δεκάλεπτο στο παρκέ του «Παλάθιος ντε λος Ντεπόρτες», ωστόσο μόνο με αυτό δεν μπορούσε να έχει αξιώσεις απέναντι στη Ρεάλ και έχασε 88-71. Πολλά λάθη και έλλειψη συγκέντρωσης τα χαρακτηριστικά των «ερυθρολεύκων».

Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε για ένα δεκάλεπτο στο παρκέ του «Παλάθιος ντε λος Ντεπόρτες», ωστόσο μόνο με αυτό δεν μπορούσε να έχει αξιώσεις απέναντι στη Ρεάλ και έχασε 88-71. Πολλά λάθη και έλλειψη συγκέντρωσης τα χαρακτηριστικά των «ερυθρολεύκων».

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει το πολύ καλό τρανζίσιον παιχνίδι των Μαδριλένων (γρήγορη μεταφορά της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση) με αποτέλεσμα να βρεθεί αρκετές φορές ακάλυπτος στα μετόπισθεν.

Στοίχησε η κακή προσωπική άμυνα σε Μίροτις και Φερνάντεθ (15 και 20 πόντους αντίστοιχα) ενώ τα πολλά λάθη έκαναν την εμφάνισή τους.

Κρατά το καλό δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός, που παρά το ότι είδε τον Πρίντεζη να επανέρχεται δριμύτερος από τον τραυματισμό του, δεν πήρε τίποτα από τη θέση «3», με τον Περπέρογλου να δείχνει ανέτοιμος και τον Λοτζέσκι να είναι κακός. Σπανούλης με 18 και Πρίντεζης με 10 πόντους ξεχώρισαν.

Η Ρεάλ προηγείται πλέον 1-0 και η συνέχεια έρχεται τη Μ. Πέμπτη.

Τρικυμία

Η συγκέντρωση του Ολυμπιακού μάλλον έμεινε στα αποδυτήρια στο πρώτο δεκάλεπτο. Χωρίς επιθετικές λύσεις πέραν του Σερμαντίνι και με κακή αμυντική ισορροπία, οι Πειραιώτες έβλεπαν την πλάτη της Ρεάλ από το ξεκίνημα (9-3).

Ο Μίροτιτς δημιούργησε τεράστια προβλήματα στον Ντάνστον που δεν μπορούσε να τον ακολουθήσει στο «4», με τον Μαυροβούνιο να κάνει μεγάλη ζημιά σε άμυνα και επίθεση και τη Ρεάλ να ξεφεύγει 17-5.

Οι παίκτες του Λάσο χτυπούσαν κυρίως στη ρακέτα, με τη διαφορά να αγγίζει ακόμα και τους 15 (25-10), την ίδια στιγμή που οι λάθος πάσες στην επίθεση των φιλοξενούμενων διαδέχονταν η μία την άλλη, δίνοντας την ευκαιρία στους Μαδριλένους να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 27-12.

Επαναφορά κατά το ήμισυ

Το φρεσκάρισμα του Μπαρτζώκα στην πεντάδα (Πρίντεζης, Σίμονς) έφερε λύσεις για τον Ολυμπιακό. Η άμυνα έκλεισε σωστά προς τα μέσα, με τα μακρινά σουτ της Ρεάλ να μη βρίσκουν στόχο. Το τρίποντο του Σπανούλη έκανε το 31-21 με τον Πρίντεζη που έδειξε σαν να μην έλειψε ποτέ, να ρίχνει μετά από ώρα τη διαφορά σε μονοψήφιο (31-23).

Οι λύσεις των γηπεδούχων στη δεύτερη περίοδο έρχονταν κυρίως από τη γραμμή του φάουλ, αφού ο Λάσο είχε «ξεχάσει» στον πάγκο τον Μίροτιτς. Με πέντε συνεχόμενους πόντους του Σπανούλη που εμφανίστηκε εντελώς διαφορετικός σε σχέση με το ξεκίνημα, ο Ολυμπιακός μείωσε στους πέντε (33-28), ενώ με καλάθια των Σίμονς, Σλούκα και Πρίντεζη οι παίκτες του Μπαρτζώκα έφεραν το ματς στα ίσια (35-35).

Οι βολές ήταν το μοναδικό «σωσίβιο» της Ρεάλ σε αυτό το διάστημα, ωστόσο η χαλάρωση του Ολυμπιακού στο τελευταίο δίλεπτο, έδωσε το δικαίωμα σε Φερνάντεθ και (κυρίως) Ροντρίγκεθ να στείλουν την ισπανική ομάδα με +7 στα αποδυτήρια (48-41).

Πολλά λάθη

Ο ζήλος και η συγκέντρωση του δεύτερου δεκαλέπτου πήγαν περίπατο στο δεύτερο ημίχρονο. Η Ρεάλ πήγε το ματς στο δικό της ρυθμό και βρήκε πρωταγωνιστή στο πρόσωπο του Φερνάντεθ. Ο Ισπανός φόργουορντ πήρε την ομάδα στις πλάτες του και με οκτώ συνεχόμενους πόντους με κάθε πιθανό (και απίθανο) τρόπο, διαμόρφωσε το 58-46.

Οι Ισπανοί έπαιξαν καλή άμυνα σε αυτό το διάστημα, δυσκολεύοντας αφάνταστα την κυκλοφορία της μπάλας, με τους Γιούλ και Ροντρίγκεθ να συνεχίζουν το επιθετικό κρεσέντο της Ρεάλ και τη διαφορά να φτάνει τους 17 (68-51).

Ο Ολυμπιακός βρήκε κάποιους πόντους από βολές και σκόρπια καλάθια, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 70-56.

Δεν άφησε περιθώρια

Με καλάθι του Σλούκα η διαφορά έπεσε στους δέκα (70-60) αλλά οι Πειραιώτες «πληγώθηκαν» αρκετά στη ρακέτα από τον Ρέγες με τη διαφορά να (επαν)έρχεται σε υψηλά επίπεδα (78-62).

Το +18 από τρίποντο του Μεϊρί ήταν το μέγιστο προβάδισμα (81-63) με το παιχνίδι να έχει τελειώσει ουσιαστικά πέντε λεπτά πριν την κόρνα και το 88-71 να είναι το τελικό σκορ.

Τα δεκάλεπτα: 27-12, 48-41, 70-56, 88-71

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ντρέιπερ, Φερνάντεθ 20, Ρέγες 9, Ντίεθ 2, Μίροτιτς 15, Ροντρίγκεθ 12, Ντάρντεν 7, Γιουλ 12, Μπουρούσης 6, Σλότερ 2, Μεζρί 3.
 
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 6, Σερμαντίνι 5, Ντάνστον 6, Σπανούλης 18, Περπέρογλου 2, Παπαπέτρου 2, Σλούκας 7, Σίμονς 8, Πρίντεζης 10, Μάντζαρης 5, Λοτζέσκι 2.

 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.