Σαν στο σπίτι της η Λιέτουβος

Η Λιέτουβος Ρίτας, στον προκριματικό γύρο που διοργανώνει στην έδρα της, επικράτησε με 80-71 της Ρίγα και προκρίθηκε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του τουρνουά για μία θέση στο κυρίως ταμπλό της επόμενης Ευρωλίγκας.

Η Λιέτουβος Ρίτας, στον προκριματικό γύρο που διοργανώνει στην έδρα της, επικράτησε με 80-71 της Ρίγα και προκρίθηκε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του τουρνουά για μία θέση στο κυρίως ταμπλό της επόμενης Ευρωλίγκας.

Και λόγω έδρας και λόγω ποιότητας η λιθουανική ομάδα ήταν εξ αρχής το φαβορί για να τερματίσει πρώτη στον προκριματικό των οκτώ ομάδων και να μπει στον τέταρτο όμιλο, του Παναθηναϊκού, στην Ευρωλίγκα.

Η ομάδα του Ντιρκ Μπάουερμαν συνάντησε δυσκολίες μόνο στην πρώτη περίοδο και σ΄ ένα τρίλεπτο της δεύτερης, όπου βρέθηκε να «κυνηγά» στο σκορ κόντρα στους Λετονούς. Το 14-15, όμως, του δεκαλέπτου έγινε 39-31 στο ημίχρονο κι εκεί απλουστεύτηκε το έργο της Λιέτουβος, η οποία μπήκε στην τετράδα όπου θ΄ αντιμετωπίσει στον ημιτελικό του προκριματικού τη γερμανική Όλντενμπουργκ.

Μόνο στην τέταρτη περίοδο η Ρίγα «μάζεψε» λίγο τη διαφορά κι έδειξε να είναι ευθέως ανταγωνιστική, όταν και μετέτρεψε το 61-47 της τρίτης περιόδου στο τελικό 80-71. Ο Σεϊμπούτις έκανε όλη τη διαφορά για τους γηπεδούχους με 23 πόντους και με στατιστική για Όσκαρ (7/9 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 3/4 βολές, 4 ασίστ κι 1 μπλοκ).

Γκετσεβίτσιους και Παλάσιος, Λιντέκα είχαν από 11 και 10 αντίστοιχα, με τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη να φτάνει στους 8 με 3/3 δίποντα και 4 ασίστ σε 17.47 λεπτά συμμετοχής. Από τη Ρίγα πέντε παίκτες έφτασαν σε διψήφιο αριθμό πόντων, όμως ήταν απελπιστικά μόνοι: 14 σημείωσε ο Ντελινινκάιτις, από 13 οι Ρόμπινσον και Μπράουν, ενώ 11 είχε ο Μπέρζινς και 10 ο Γιανιτσένοκς.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.