Το σώμα στη Βαρκελώνη, το μυαλό στη Μάλαγα(video)

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποιώντας μία πολύ κακή εμφάνιση, ηττήθηκε με 84-62 από την Μπαρτσελόνα στο «Παλαού μπλαουγκράνα», έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του το παιχνίδι της ερχόμενης εβδομάδας με τη Μάλαγα.

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποιώντας μία πολύ κακή εμφάνιση, ηττήθηκε με 84-62 από την Μπαρτσελόνα στο «Παλαού μπλαουγκράνα», έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του το παιχνίδι της ερχόμενης εβδομάδας με τη Μάλαγα.

Οι «πράσινοι» μετά το δώρο της Αρμάνι, η οποία νωρίτερα κέρδισε τη Φενέρμπαχτσε, παίζουν την πρόκριση τους στο παιχνίδι με τους Ανδαλουσιάνους, αφού με νίκη εξασφαλίζουν την πρόκριση στους «8» της Ευρωλίγκα.

Οι παίκτες του Φραγκίσκου Αλβέρτη παρουσιάστηκαν αρκετά διαβασμένοι για 15 λεπτά, ωστόσο πλήρωσαν τα πολλά χαμένα ριμπάουντ αλλά και την έλλειψη συγκέντρωσης σε κάποια καθοριστικά σημεία του αγώνα και γνώρισαν τη βαριά ήττα με 84-62 από τους Καταλανούς.

Καλή εκκίνηση

Με τον Ούκιτς να ξεκινάει ορεξάτος στην επίθεση σκοράροντας επτά σερί πόντους και σε συνδυασμό με την καλή του άμυνα, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά να επιβάλει τον ρυθμό του και προηγήθηκε με 11-8 στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου.

Οι παίκτες του Φραγκίσκου Αλβέρτη παίζοντας πολύ καλή περιφερειακή άμυνα, μέσω της οποίας έβγαλαν και αρκετούς αιφνιδιασμούς και σε συνδυασμό με την αστοχία της Μπαρτσελόνα έξω από τη γραμμή των 6.75 μ. προσπάθησαν να «χτίσουν» μια διαφορά, ωστόσο δεν είχαν υπολογίσει στον Ντόρσεϊ.

Ο Αμερικανός σέντερ με την είσοδο του έδωσε ώθηση στους «μπλαουγκράνα», μάζεψε αρκετά επιθετικά ριμπάουντ και η Μπαρτσελόνα μείωσε στον πόντο (14-15) με το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

«Κόλλησε» και έμεινε πίσω

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου οι γηπεδούχοι βελτίωσαν την άμυνα τους, βρήκαν εύκολα καλάθια και προηγήθηκαν με 18-17. Οι «πράσινοι» με πέντε σερί πόντους από Διαμαντίδη και Μπατίστ, μπήκαν εκ νέου σε θέση οδηγού (18-22), ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Η Μπαρτσελόνα με δύο απανωτά τρίποντα από Λόρμπεκ και Όλεσον πήρε και πάλι το προβάδισμα (26-24) και έδειχνε πως έχει βρει ρυθμό. Ο Παναθηναϊκός «χτυπώντας» μέσα από τη ρακέτα με τον Λάσμε προσπάθησε να μείνει κοντά στο σκορ, ωστόσο η έλλειψη συγκέντρωσης στην άμυνα και τα πολλά χαμένα ριμπάουντ, επέτρεψαν στη Μπαρτσελόνα να κάνει το παιχνίδι της και να πάει στα αποδυτήρια με αέρα δέκα πόντων (42-32).

Του ξέφυγε για τα καλά…

Στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου ανέλαβε δράση ο Ναβάρο, ο οποίος με πέντε σερί πόντους εκτόξευσε τη διαφορά για πρώτη φορά στο 15 πόντους (47-32). Ο Ούκιτς έδωσε κάποιες λύσεις στο σκοράρισμα, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έδειχνε «βραχυκυκλωμένος», ωστόσο η Μπαρτσελόνα με τα συνεχόμενα γκολ – φάουλ του Λόρμπεκ διατηρούσε τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα (52-38).

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να επιστρέψει στο ματς, ωστόσο η αστοχία, τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ αλλά και η έλλειψη συγκέντρωσης στην άμυνα δεν του το επέτρεψαν. Αντίθετα, η Μπαρτσελόνα είχε βρει για τα καλά ρυθμό και με κάρφωμα του Ντόρσεϊ η διαφορά άγγιξε τους 21 πόντους (64-43), προτού ο Μπατίστ με τρίποντο μειώσει σε 64-46.

Δεν μπορούσε να το γυρίσει…

Με τον Γκιστ να δίνει κάποιες λύσεις στο σκοράρισμα, ο Παναθηναϊκός κατέβασε προσωρινά τη διαφορά στους 17 πόντους (69-52), ωστόσο κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Αμπρίνες, ο οποίος με διαδοχικούς πόντους επανέφερε τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους (81-59). Με το αποτέλεσμα να έχει κριθεί ο Φραγκίσκος Αλβέρτης έδωσε χρόνο συμμετοχής και στον Μαυροκεφαλίδη. Αμπρίνες και Πούλεν συνέχισαν να «βομβαρδίζουν» έξω από τη γραμμή των 6.75 μ., με τη διαφορά να φτάνει ακόμη και τους 25 πόντους (84-59), προτού ο Διαμαντίδης μειώσει στο τελικό 84-62.

Τα δεκάλεπτα: 14-15, 42-32, 64-46, 84-62.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι Πασκουάλ): Πούλεν 8, Ντόρσεϊ 5, Σάδα 2, Χουέρτας 4, Αμπρίνες 15, Ναβάρο 8, Παπανικολάου 6, Όλεσον 3, Λόρμπεκ 15, Λάμπε 4, Νάχμπαρ 3, Τόμιτς 11.

Παναθηναϊκός (Φραγκίσκος Αλβέρτης): Μπράμος 6, Κάρι 2, Μπατίστ 7, Φώτσης 3, Ούκιτς 13, Λάσμε 9, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 11, Γκιστ 9, Ματσιούλις 2, Ράιτ.

 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.