Καλαϊτζής: «Δίκαιη η νίκη του Παναθηναϊκού»

Δίκαιη χαρακτήρισε τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Φενέρμπαχτσε ο Γιώργος Καλαϊτζής.

Δίκαιη χαρακτήρισε τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Φενέρμπαχτσε ο Γιώργος Καλαϊτζής. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην επιστροφή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο ΟΑΚΑ και στην έως τώρα εικόνα των «πράσινων». Ο Καλαϊτζής μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103,3». Αναλυτικά δήλωσε:

Για το χθεσινό παιχνίδι: «Το πώς μπορείς να νιώθεις λυπημένος και χαρούμενος ταυτόχρονα, αυτό είναι το ηθικό δίδαγμα από χθες. Ηταν ιστορικό παιχνίδι για πολλούς λόγους. Ο Ομπράντοβιτς με τον Αλβέρτη και ο Αλβέρτης με τον Ομπράντοβιτς, έχτισαν δυο γενιές Παναθηναϊκών μπασκετικών φιλάθλων. Ο κόσμος χειροκροτούσε ως ένα μεγάλο ευχαριστώ στην αλλαγή νοοτροπίας που έδωσαν στον αθλητισμό της Ελλάδας. Το συναίσθημα είναι συγκίνηση και μετά χαρά ή λύπη. Χθες είδα ότι ο κόσμος έχει μάθει να αναγνωρίζει και να σέβεται και αυτές τις αξίες τις πρεσβεύει και ο Ομπράντοβιτς και ο Αλβέρτης».

Για το πώς πιστεύει ότι ο Ομπράντοβιτς βίωσε τη χθεσινή βραδιά και το διαχειρίστηκε και για το αν επηρεάστηκε στη δουλειά του: «Μπορεί να επηρεάστηκε. Το μυαλό μπορείς λίγο να το κοντρολάρεις, αλλά τα συναισθήματα και την καρδιά δεν μπορείς να τιθασεύσεις και μετά αυτό επηρεάζει το μυαλό. Ο ίδιος ήταν συγκεντρωμένος στο παιχνίδι, η ομάδα του δεν ήταν τόσο πολύ, σα να επηρεάστηκαν οι παίκτες από την ατμόσφαιρα και το σκηνικό που και του άρμοζε και του άξιζε. Φαντάζομαι θα υπάρξουν και άλλες εκδηλώσεις λατρείας προς το πρόσωπό του. Οσο μεγαλύτερη είναι η προσωπικότητα, τόσο καλύτερα το διαχειρίζεσαι, αλλά με τα συναισθήματα δεν μπορείς να παίξεις»

Για το ότι αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός έκανε σωστή διαχείριση: «Ηταν μια πολύ δίκαιη νίκη. Λίγο στο πρώτο και στο τρίτο δεκάλεπτο δεν ήταν τόσο συγκεντρωμένοι, δεν έκαναν φάουλ για να σταματήσουν την μπάλα. Όμως, η ομάδα ήταν πολύ πιο έτοιμη και η διαχείριση που έκανε ο Φράγκι για το υλικό και το πώς απέδωσαν τα παιδιά, ήταν δίκαιο 100% και το αποτέλεσμα και η αίσθηση που είχες φεύγοντας από το γήπεδο».

Για την απόδοση του Μπράμου: «Ο Μπράμος σουτάρει σαν τρελός, αλλά χθες έκανε 4 ή 5 σουτ μόνος του, σα να τον ξεχνούσαν, να τον υποτιμούσαν. Εβαλε και 2-3 παλικαρίσια. Όμως νομίζω δεν τα είχαν ζυγίσει καλά τα γκαρντ της Φενέρ. Για τελικό δεν είναι αυτή η ομάδα και δεν είναι 100% ομάδα Ομπράντοβιτς».

Για το αν όντως θα είναι έκπληξη η πρόκριση της Φενέρμπαχτσε, όπως είπε χθες ο Ομπράντοβιτς: «Το χρησιμοποιεί αυτό το τρικ ο Ομπράντοβιτς, αλλά πρέπει να δεις τι έχεις απέναντί σου. Στον Παναθηναϊκό τόσα χρόνια είχε ανθρώπους που είχαν και τη λέξη φιλότιμο μέσα τους. Δεν ξέρω τα παιδιά της Φενέρ για να γνωρίζω αν θα τους επηρεάσει θετικά ή αρνητικά. Ολοι έχουν αθλητικό εγωισμό, όσο περισσότερο έχουν, τόσο καλύτερα γι’ αυτούς».

Για την εικόνα του Παναθηναϊκού μετά την αλλαγή προπονητή: «Το πιο λίγο και το πιο εύκολο να αλλάξει είναι ένα σύστημα ή μια τακτική σε ένα παιχνίδι. Η αύρα που βγάζει η ομάδα είναι μια αλλαγή ψυχολογίας προς το καλύτερο και αποτυπώνεται αυτό στην αγωνιστική διάθεση του Φώτση και του Μπατίστ. Αυτοί οι δύο, μαζί με τον Διαμαντίδη, παρασύρουν όλους τους υπόλοιπους. Αν κάθεσαι στον πάγκο και είσαι ο Παππάς και ο Γιάνκοβιτς και βλέπεις τον Μπατίστ να βουτάει και να τρέχει, τότε το επίπεδο αγωνιστικότητας, που σε αυτό το επίπεδο κρίνει και τη νίκη… Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός έχει την ψυχολογία και οφείλει να την εκμεταλλευθεί. Οσο για την απουσία του Γκιστ; Δε φάνηκε αυτό, γιατί το αντιμετώπισαν το παιχνίδι ως τελικό. Σε τελικό και με μισή ομάδα να πας, θα παίξεις για να νικήσεις. Και του Κάρι η απουσία δε φάνηκε, που δεν έπαιξε. Εβλεπες ότι ο ένας έπαιζε για τον άλλο, οι περισσότεροι παίκτες ήταν θετικοί».

Για το αν είναι περίεργο που ο Αλβέρτης είναι προπονητής: «Είναι ο ιδανικός άνθρωπος να κάνει αυτή την αλλαγή αυτή τη στιγμή. Αν θεωρήσουμε ότι με τον κόουτς Πεδουλάκη η ομάδα είχε κορεσμό, είναι η ηλεκτρική καρέκλα που όλοι περίμεναν μετά τον Ομπράντοβιτς να έρθει να μας κάνει κάποιος τη δουλειά και να φύγει, όποιος και αν ήταν. Ο ιδανικός για να κάνει την προπονητική διαχείριση είναι ο Φραγκίσκος. Το έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν. Ξέρει πράγματα, καταστάσεις, την ψυχολογία του παίκτη, ξέρει τι πρέπει να κάνει, ξέρει μπάσκετ. Έχει πολύ καλούς συνεργάτες, είναι στο χέρι του όσο πιο πολύ δουλέψει τόσο πιο ψηλά να φτάσει και είμαστε όλοι μαζί του».

Για το πώς θα ένιωθε ένας άλλος τεχνικός, αν ήταν στη θέση του Φραγκίσκου Αλβέρτη, με το σύνθημα «φέρτον πάλι πίσω Γιαννακόπουλε»: «Πραγματικά δε θα ήθελα να ήμουν στη θέση του. Είναι πολύ δύσκολο. Από τη μία να βλέπεις ότι έχεις μια ομάδα και φιλάθλους που όσο τους δίνεις, τόσο αναγνωρίζουν την αξία και σε σέβονται και σε αγαπούν. Από την άλλη, βλέπεις τον προπονητή της αντίπαλης ομάδας να έρχεται και να αποθεώνεται. Τα συναισθήματα εναλλάσσονται από το 0 στο 10 και το ανάποδο σε κλάσματα δευτερολέπτου. Αυτό το ωραίο του αθλητισμού και του μπάσκετ».

Για το αν ο Ολυμπιακός έχει παραδειγματιστεί από την ήττα του Παναθηναϊκού από την Λαμποράλ: «Φαντάζομαι ότι θα έχει και είναι και οι τραυματισμοί που συσπειρώνουν περισσότερο και βγάζουν το ομαδικό πνεύμα και την αγωνιστικότητα και πρέπει να το κάνει. Σκέφτομαι ότι αν κάνει μια χαζή ήττα, θέτει και εαυτόν εκτός συνέχειας της Ευρωλίγκας. Είναι καλύτερη ομάδα, για να τα λέμε τα πράγματα όπως έχουν, μένει να το αποδείξει στο γήπεδο και νομίζω ότι θα το κάνει, με δύσκολο ή με εύκολο τρόπο».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.