Μπατίστ: «Με έμαθε να είμαι νικητής»

Ευγνώμων στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς για όλα όσα τον βοήθησε να μάθει δήλωσε ο Μάικ Μπατίστ, ωστόσο τόνισε πως στην αποψινή αναμέτρηση, την οποία χαρακτήρισε τελικό, θέλει να φύγει νικητής με τον Παναθηναϊκό κόντρα στη Φενέρμπαχτσε.

Ευγνώμων στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς για όλα όσα τον βοήθησε να μάθει δήλωσε ο Μάικ Μπατίστ, ωστόσο τόνισε πως στην αποψινή αναμέτρηση, την οποία χαρακτήρισε τελικό, θέλει να φύγει νικητής με τον Παναθηναϊκό κόντρα στη Φενέρμπαχτσε.

«Έχουμε τρομερό σεβασμό απέναντι στον κόουτς. Για ό,τι έχει προσφέρει στο παρελθόν στον Παναθηναϊκό. Για τους τίτλους και για τις υπέροχες στιγμές που έχουμε ζήσει. Ωστόσο τώρα είναι προπονητής στη Φενέρ και στο τέλος της βραδιάς θέλουμε εμείς να βγούμε νικητές. Να χαμογελάσουμε. Έτσι είναι η ζωή. Άλλωστε το ματς είναι Παναθηναϊκός-Φενέρ κι οι δύο ομάδες παλεύουν για μια θέση στους “8”, οπότε η μάχη θα είναι μεγάλη. Θα είναι τελικός από κάθε άποψη», δήλωσε αρχικά στη SportDay ο Αμερικανός σέντερ και συνέχισε: 

«Καταλαβαίνω ότι η βραδιά θα είναι ξεχωριστή κι είναι πολύ ωραίο που υπάρχει sold out, όχι μόνο για να μας βοηθήσει ο κόσμος, αλλά και επειδή ο κόουτς Ομπράντοβιτς το αξίζει και με το παραπάνω. Πραγματικά είναι πολλά που θυμάμαι και θα μας πάρει αρκετή ώρα. Τις προπονήσεις που κάναμε, τη μάθηση της αγωνιστικής του φιλοσοφίας, τον σεβασμό που έβγαζε σε κάθε παίκτη ξεχωριστά η παρουσία του, αλλά και το γεγονός ότι είχαμε σεβασμό μεταξύ μας κι αυτό βοηθούσε την ομάδα. Πραγματικά τον ευχαριστώ γιατί με βοήθησε να μάθω τον σωστό τρόπο του παιχνιδιού και το πώς να βγαίνω νικητής και θα του έχω ευγνωμοσύνη γι’ αυτό».

Υπάρχει όμως και ο επαγγελματισμός: «Μόλις ξεκινήσει το ματς, τα συναισθήματα θα πρέπει να κάτσουν στην άκρη του πάγκου, ώστε να νικήσουμε αυτό το σημαντικό παιχνίδι. Πιστεύω ότι θα μιλήσει κυρίως η ψυχή», ξεκαθαρίζει.

Αναφερόμενος στις εντυπώσεις του από τον… προπονητή Φραγκίσκο Αλβέρτη, με τον οποίο είχαν μακρά και πετυχημένη συνεργασία σαν συμπαίκτες, είπε: «Δίνει έμφαση σε πολλά πράγματα, ώστε να είμαστε καλύτεροι κυρίως επιθετικά, γιατί είχαμε πρόβλημα και κάθε φορά θα είμαστε καλύτεροι όπως και στην άμυνα. Θα πρέπει λοιπόν να σκοράρουμε έχοντας καλύτερες συνεργασίες με πιο εύκολα καλάθια και να παίξουμε πιο γρήγορο μπάσκετ. Αυτός είναι ο στόχος μας. Να τρέξουμε αρκετά το παιχνίδι μας και πιστεύω ότι μέρα με τη μέρα όλα τα παιδιά μαζί θα είμαστε καλύτεροι. Άλλωστε είμαστε επαγγελματίες κι οφείλουμε να βγάλουμε την ομάδα από αυτή την κατάσταση. Την αρχή την κάναμε με αντίπαλο την Εφές και πρέπει να νικήσουμε και το βράδυ γιατί στόχος μας είναι να πάμε στο φάιναλ φορ στο Μιλάνο».

Για το πόσο «περίεργη» είναι η συνεργασία με έναν πρώην συμπαίκτη που πλέον έχει το ρόλο του προπονητή για τους «παλιούς», όπως ο ίδιος, ο Φώτσης και ο Διαμαντίδης: «Είναι λίγο περίεργο, αλλά για εμάς τους τρεις ήταν, είναι και θα είναι πάντα ένας μεγάλος αδελφός που πάντα ακούγαμε τη γνώμη του στα αποδυτήρια ή στο παρκέ. Πάντα μας στήριζε όταν ήμασταν συμπαίκτες κι αυτό κάνει. Είναι με λίγα λόγια ο κόουτς του Παναθηναϊκού και τον σεβόμαστε απεριόριστα όπως κάναμε και στο παρελθόν. Πρέπει όλοι μαζί να ακούμε και να κάνουμε αυτά που μας ζητάει για το καλό όλων μας. Είναι ευκαιρία κι οφείλουμε να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας και για τους εαυτούς μας, για τον Παναθηναϊκό και για τον κόουτς Αλβέρτη», απαντά ο Μπατίστ.

Για το ρόλο του, που φαίνεται πως… μεγαλώνει είπε: «Αυτό που έλεγα, ακόμα κι όταν ήμουν νεότερος, είναι ότι όσα λεπτά συμμετοχής μού δοθούν έχω ως στόχο να είμαι παραγωγικός, να προσφέρω και να βοηθάω όσο μπορώ την ομάδα για να πετύχει τους στόχους της. Αυτό θα γίνει μέσα από την καθημερινή σκληρή δουλειά».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.