«AEGEAN Aκρόπολις»: Η Εθνική νίκησε την Τουρκία (89-80) και την τεχνητή ένταση του Αταμάν με τον Κώστα να γίνεται…Γιάννης (vid)

Εξαιρετικός ο Κώστας Αντετοκούνμπο με 19 πόντους και 13 ριμπάουντ, η εικόνα της Εθνικής όμως, είναι "θολή" για την εξάντληση των δυνατοτήτων της, λόγω των απουσιών.

Με τον Κώστα Αντετοκούνμπο να έχει εφάμιλλη απόδοση του αδελφού του, Γιάννη και να καλύπτει επάξια την απρόσμενη απουσία του αδελφού του, η Εθνική ομάδα δεν έπεσε στην “παγίδα” της τεχνητής έντασης που προκάλεσε ο τεχνικός της Εθνικής Τουρκίας, Εργκιν Αταμάν και κάνοντας υπέρβαση στην 4η και τελευταία περίοδο, νίκησε με 89-80, κατακτώντας την πρώτη θέση του AEGEAN Ακρόπολις, στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας της για τα προκριματικά του Παγκοσμίου και την συμμετοχή στο ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2022.

Στην δεδομένη απουσία του Γιώργου Παπαγιάννη που δεν έχει μπει στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας και ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα, ύστερα από 19 ημέρες προπονήσεων και πέντε φιλικών αγώνων, προστέθηκε η αιφνιδιαστική απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο πριν από το τζάμπολ του αγώνα, αλλά και αυτή του Ιωάννη Παπαπέτρου, για τον οποίο είχε γνωστοποιηθεί από το μεσημέρι, ότι δεν θα αγωνιζόταν και θα ακολουθούσε ατομικό πρόγραμμα.

Αυτές τις τρείς απουσίες και ειδικά αυτή του Γιάννη Αντετοκούνμπο για τον οποίο οι 18.000 φίλαθλοι αδημονούσαν να δούν στο παρκέ, κλήθηκαν οι διεθνείς συμπαίκτες τους, να καλύψουν απέναντι στην Τουρκία. Και τα κατάφεραν σε ικανοποιητικό βαθμό στο πρώτο δεκάλεπτο (22-15), με τον αδελφό του Γιάννη, Κώστα Αντετοκούνμπο να πετυχαίνει 9 πόντους, με τρία “καρφώματα” και ευστοχώντας σε…3ποντο. Η ελληνική ομάδα έπαιξε με ενέργεια και στις δυο πλευρές του γηπέδου και κυρίως αξιοποίησε τους αιφνιδιασμούς, τρείς φορές που της δόθηκε η ευκαιρία να τρέξει το γήπεδο σε tranzision φάσεις.

Η συνέχεια δεν ήταν ίδια για δυο λόγους. Αφενός γιατί το περιφερειακό σουτ της ελληνικής ομάδας από την γραμή των 6.75 μ. ήταν 31% με 5/16 σουτ και παράλληλα, υπήρχε το αρνητικότατο στατιστικό στοιχείο της μίας εύστοχης βολής σε 8 προσπάθειες! Η Εθνική, όταν βρέθηκε να χάνει μέχρι 5 πόντους (29-34) και ενώ είχε δεχτεί σερί 2-9 στο πρώτο πεντάλεπτο της 2ης περιόδου, αντέδρασε λόγω του καλού ποσοστού στα δίποντα (61%), σιγουρεύοντας τις επιθέσεις της, κοντά στο τουρκικό καλάθι, είτε με διεισδύσεις, είτε με την μπάλα να περνά στην αντίπαλη ρακέτα.

Ο Αταμάν που χρησιμοποίησε για 14 λεπτά τον Λάρκιν (0 πόντοι, 3 ασίστ) δεν βρήκε λύσεις στη οργάνωση του παιχνιδιού της Τουρκίας, αλλά ο Φουρκάν Κορκμάζ ήταν ασταμάτητος. Σκόραρε 19 πόντους με 4/4 τρίποντα και ενώ συνολικά οι γείτονες εξ’ ανατολών είχαν 7/11 τρίποντα και 9/17 δίποντα.

Το παιχνίδι…θύμισε ελληνοτουρκική “ναυμαχία” στο Αιγαίο, εξαιτίας της τεχνητής έντασης που προκάλεσε ο δις πρωταθλητής Ευρώπης με την Εφές, Εργκίν Αταμαν που είχε κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί, αλλά ξεπέρασε όλα τα όρια. Για δεύτερη φορά, έκανε…εισβολή στον αγωνιστικό χώρο, κορυφώνοντας την πρόκληση μπροστά σε 18.000 θεατές και αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή, ενώ δεν έφευγε από τον πάγκο και χρειάστηκε η παρέμβαση του Δημήτρη Ιτούδη που κάθισε μαζί του και τελικά αντί να πάει στα αποδυτήρια, όπως προβλέπει ο κανονισμός, κάθισε στην άκρη του πάγκου και πίσω από το ένα καλάθι. Σωρεία αποδοκιμασιών στο πρόσωπο του Αταμάν, ενώ υπήρξε και δεύτερη ένταση από τον Κασελάκη και τον Σενγκούν που σταμάτησε με την επέμβαση των συμπαικτών του. Ο τραυματισμός του Σειμπιρ που αποχώρησε υποβασταζόμενος και καταχειροκροτούμενος, ήταν το “κλού” του δυσάρεστου τρίτου δεκαλέτου. Οι Τούρκοι ηταν κερδισμένοι από την διπλή ένταση και προηγήθηκαν μέχρι 8 πόντους, αλλά η Εθνική αντέδρασε και στην 4η περίοδο και με σερί 14-5 επανέκτησε το προβάδισμα (77-74), χάριν σε δυο συνονόματους, τον Κώστα Αντετοκούνμπο και Παπανικολάου.

Δεκάλεπτα: 22-15, 42-43, 63-69, 89-80

Η στατιστική του αγώνα εδώ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.