Εθνική: Με «sold out» θα γιορτάσει την επιστροφή της στην Θεσσαλονίκη

Η πυρετώδης προετοιμασία για την υποδοχή της επίσημης αγαπημένης στοχεύει στην εξάντληση των εισιτηρίων για το 90 τοις εκατό στην χωρητικότητα του Αλεξάνδρειου Μελάθρου.

To πρώτο, αγωνιστικό κρας –τεστ της Εθνικής Ανδρών στα προκριματικά του Παγκοσμίου κυπέλλου 2023, θα γίνει στις 25 του μηνός, στο Νιουκάστλ, με αντίπαλο την Μεγάλη Βρετανία (η ΝOVA έχει τα δικαιώματα μετάδοσης όλων των προκριματικών αγώνων) και η νικηφόρα πρεμιέρα στον δρόμο προς την τελική φάση, είναι αυτονόητα ο κύριος στόχος των διεθνών παικτών και του νέου τεχνικού επιτελείου, υπό τις οδηγίες του Σωτήρη Μανωλόπουλου.

Το δεύτερο θα είναι εντός έδρας (28/11) και πέραν του αγωνιστικού στόχου που είναι η νίκη κόντρα στην Λευκορωσία, θα έχει ιδιαίτερη σημειολογική σημασία, λόγω της επιστροφής της Εθνικής ομάδας στην Θεσσαλονίκη, ύστερα από 34 χρόνια και τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ ’89. Μπορεί η ελληνική ομάδα να φιλοξενήθηκε στην Θεσσαλονίκη για τελευταία φορά, το 2003, αλλά η διοργάνωση του τουρνουά «Αλεξάνδρεια», δεν μπορεί να συγκριθεί μ΄έναν προκριματικό αγώνα, όπως εκείνο που έδωσε τον Νοέμβριο του 1987 και αυτόν που πρόκειται να δώσει την στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο. Η αποκέντρωση της Εθνικής ομάδας, στην εποχή των «παραθύρων» που διανύουν την τέταρτη χρονιά της εφαρμογής τους για τα Ευρωμπάσκετ και τα Μουντομπάσκετ, είναι «ντε φάκτο» μια σωστή απόφαση, όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες.

Γιατί, το ζητούμενο δεν είναι η έδρα της Εθνικής Ανδρών να είναι μόνο η Αθήνα, αλλά σε κάθε πόλη που διαθέτει γήπεδο με προδιαγραφές διεξαγωγής τέτοιων αγώνων, σύμφωνα με τις οδηγίες της FIBA. Η Θεσσαλονίκη των δεκάδων χιλιάδων φίλων του μπάσκετ, των τριών μεγάλων συλλόγων και των δεκάδων συλλόγων που έχουν ακαδημίες μπάσκετ και ομάδες στα τοπικά πρωταθλήματα και στις εθνικές κατηγορίες, ήταν «ριγμένη», με χαρακτηρισμό… «αποκλεισμένης» πόλης στην φιλοξενία της επίσημης αγαπημένης. Και διαθέτει όχι ένα, όπως είναι το παραδοσιακό γήπεδο του Αλεξάνδρειου Μελάθρου και την αρένα «Nick Galis», αλλά και δεύτερο, όπως είναι το κλειστό γήπεδο του ΠΑΟΚ.

Η Κρήτη, το Ηράκλειο που φιλοξένησαν δυο προκριματικά παιχνίδια της Εθνικής στο παρελθόν και πέντε διοργανώσεις τελικών φάσεων για τις Εθνικές ομάδες όλων των μικρότερων ηλικιακά κατηγοριών, ήταν μια καλή επιλογή για το νεότευκτο γήπεδο «Δυο Αοράκια», αλλά η επιστροφή της ελληνικής ομάδας στην Θεσσαλονίκη, άργησε… χαρακτηριστικά να γίνει. Γι΄αυτόν τον λόγο και το come back της Εθνικής στην «νύφη του Θερμαϊκού», είναι «καταδικασμένη» να πετύχει, πέραν του αγωνιστικού στόχου, από την νέα διοίκηση της ΕΟΚ. Αυτή η απόφαση ήταν, εξάλλου, από τις πρώτες που έλαβε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Βαγγέλης Λιόλιος, δέκα ημέρες, μόλις από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Και η επιτυχία αφορά την ανταπόκριση των φιλάθλων, την θερμή υποδοχή της Εθνικής και κατά επέκταση την εξάντληση όλων των εισιτηρίων που θα διατεθούν. Η αύξηση του ποσοστού χωρητικότητας στο 90% από την Πολιτεία, θέτει ψηλά τον πήχη για την πώληση και την συνολική διάθεση των 4.500 εισιτηρίων. Η ΕΟΚ στοχεύει στην μέγιστη προσέλευση των φίλων του μπάσκετ που «διψούν» για την Εθνική και η οποία στην νέα αρχή των προκριματικών που κάνει, χρειάζεται την συμπαράσταση του κοινού.

Οι δράσεις της ομοσπονδίας για να διοργανωθεί ένας αγώνας-«γιορτή» που θα τιμά την Εθνική ομάδα και την «μπασκετομάνα» Θεσσαλονίκη, θα αφορούν την ελκυστική τιμή των εισιτηρίων για την καλύτερη δυνατή οικονομική ανταπόκριση της ελληνικής οικογένειας, των μαθητών των σχολείων και των ενηλίκων φιλάθλων, ενώ είναι υπό σκέψιν η ελάχιστη ή και μηδενική διάθεση προσκλήσεων, σε πλήρη αντίθεση με την τακτική του παρελθόντος.

Φυσικά, στην ευθύνη του όλου εγχειρήματος, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και οι τοπικοί φορείς του μπάσκετ, θα έχουν αντικειμενικά μεγάλη συμβολή για την επιτυχία του και την άμεση ανταπόκριση των φιλάθλων, γιατί είναι λίαν απαραίτητη και επιβεβλημένη η αναθέρμανση των δαφνών του παρελθόντος που είχε η Θεσσαλονίκη.

Η Εθνική πρέπει να παίξει σε κατάμεστο Αλέξανδρειο Μέλαθρο, ανεξαρτήτως του ονόματος και του μπασκετικού μεγέθους του συγκεκριμένου αντιπάλου της Λευκορωσίας και ενώ ακολουθεί το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι, τον Φεβρουάριο του 2022, με αντίπαλο την Τουρκία, με τον ορισμό της έδρας του, να έχει προγραμματισθεί, μετά το πρώτο «παράθυρο». Η νέα αρχή της Θεσσαλονίκης στον εναγκαλισμό της Εθνικής ομάδας μπορεί να έχει την ανάλογη συνέχεια…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.