Ανακοίνωση 33 διεθνών παικτών: «Θα μας βρουν απέναντι τους»

Νέα «πληγή» στην παραγωγική διαδικασία του ελληνικού μπάσκετ, χαρακτηρίζουν οι Έλληνες διεθνείς την εισήγηση και για 7ο ξένο παίκτη στο επόμενο πρωτάθλημα, αλλά με την συμμετοχή των 6 σε κάθε παιχνίδι.

Σκληρή επιστολή για την διάθεση των ομάδων της Βasket League να έχουν δικαίωμα συμμετοχής 6 ξένοι παίκτες και ένας…αναπληρωματικός στην επόμενη σεζόν 2021-22, υπογράφουν 33 παίκτες της Εθνικής ομάδας και λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του συνδικαλιστικού οργάνου τους, ΠΣΑΚ, αλλά και την απάντηση του ΕΣΑΚΕ, μέσω ανακοίνωσης, οι Έλληνες διεθνείς που αποτελούν την βάση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, αποφάσισαν να αντιδράσουν για την υπό συζήτηση πρόταση της «λίγκας». Χαρακτηριστικό της ενότητας των παικτών, διεθνών και μη, είναι η συνυπογραφή της επιστολής από τον Νικ Καλάθη που είναι φυσικά στέλεχος της Εθνικής ομάδας από το 2009, αλλά από την περσινή σεζόν αγωνίζεται στο ισπανικό πρωτάθλημα με την Μπαρτσελόνα, ενώ απουσιάζει το όνομα του Ντίνου Μήτογλου που είναι παίκτης της Αρμάνι Μιλάνο, από τον προηγούμενο Ιούνιο.

Αναλυτικά η επιστολή: 

«Θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια και εναντίωση μας για την αύξηση των ξένων παικτών στο πρωτάθλημα του ΕΣΑΚΕ.

Αντιλαμβανόμενοι πάντα τα προβλήματα και την κρίση που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία και ταυτόχρονα στις ομάδες.

Να σας υπενθυμίσουμε, ότι τα τελευταία χρόνια η εθνική έκανε μια τεράστια προσπάθεια, κατάφερε να διατηρήσει το κύρος του ονόματος της και να κάνει όλη την Ελλάδα να μιλάει για τη μεγάλη δεξαμενή Ελλήνων καλαθοσφαιριστών.

Σε αντίθεση με εμάς, όπως φαίνεται αυτό δεν το έχουν αντιληφθεί οι ομάδες του ΕΣΑΚΕ, γι’ αυτό λοιπόν θα θέλαμε να ξέρουν ότι θα μας βρουν απέναντι τους, ενωμένους κι αποφασισμένους, ώστε να μην αυξηθούν οι ξένοι παίκτες καθώς αυτό θα προκαλέσει πληγή στην παραγωγική διαδικασία Ελλήνων καλαθοσφαιριστών.

Επίσης, θα θέλαμε να ευαισθητοποιηθούν η ΕΟΚ κι ο πρόεδρός της κύριος Βασιλακόπουλος, καθώς και ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης ώστε να προστατέψουν τους Έλληνες καλαθοσφαιριστές.

Το ελληνικό μπάσκετ, έχει πληγεί αρκετά τα τελευταία χρόνια ας κάνουμε ότι μπορούμε για να αποτρέψουμε άλλη μια λανθασμένη απόφαση που θα οδηγήσει στην απαξίωση του.

Προσυπογράφουν οι:

Αθηναίου Γιάννης

Βασιλόπουλος Παναγιώτης

Γιαννόπουλος Χάρης

Γκίκας Νίκος

Καββαδάς Βασίλης

Κακλαμανάκης Δημήτρης

Καλάθης Νικ

Καράμπελας Ζώης

Κασελάκης Λεωνίδας

Κατσίβελης Δημήτρης

Κόνιαρης Αντώνης

Κουζέλογλου Γιάννης

Λαρεντζάκης Γιαννούλης

Λούντζης Μιχάλης

Μάντζαρης Βαγγέλης

Μαργαρίτης Βαγγέλης

Μουράτος Βασίλης

Μποχωρίδης Λευτέρης

Μωραΐτης Δημήτρης

Παπαγιάννης Γιώργος

Παπαδάκης Κώστας

Παπανικολάου Κώστας

Παπαπέτρου Ιωάννης

Πρίντεζης Γιώργος

Ρογκαβόπουλος Νίκος

Σαλούστρος Χρήστος

Σκορδίλης Γάιος

Σλούκας Κώστας

Τολιόπουλος Βασίλης

Τσαϊρέλης Μιχάλης

Τσαλμπούρης Γιώργος

Χαραλαμπόπουλος Βασίλης

Χρυσικόπουλος Λίνος»


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας