Γκαράστας: «Ο Γκομέλσκι ήξερε ότι κάποιοι ήθελαν να πουλήσουν το παιχνίδι»

Συνέχεια στις δηλώσεις του Σαρούνας Μαρτσουλιόνις περί απόπειρας δωροδοκίας των Σοβιετικών πριν τον τελικό του Ευρωμπάσκετ του 1987 έδωσε ο Λιθουανός προπονητής Βλάντας Γκαράστας, τότε βοηθός του Αλεξάντερ Γκομέλσκι.

Ο Γκαράστας μίλησε στο λιθουανικό μέσο 15min.lt λέγοντας:

«Πριν από τον τελικό, ο Αλεξάντερ Γκομέλσκι με πλησίασε και μου είπε πως οι Έλληνες Κομμουνιστές τον ενημέρωσαν ότι υπάρχουν άτομα ανάμεσά μας, που θα πουλήσουν το παιχνίδι. Με ρώτησε κιόλας τι σκέφτομαι γι’ αυτό. Του απάντησα πως δεν πιστεύω ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει, ότι όλοι οι παίκτες μας είναι τίμιοι. Με ξαναρώτησε: “Μήπως ο Βάλντις Βάλτερς;” και του είπα ξανά πως “όχι, δεν μπορεί”! Εκεί τελείωσε η συζήτηση, αλλά καλώς ή κακώς δημιουργήθηκαν αμφιβολίες».

Και συνέχισε:

«Ήταν το coaching meeting, πριν φύγουμε από το ξενοδοχείο για το γήπεδο. Μιλούσε ο Γκομέλσκι, όταν ξαφνικά κάποιος ήρθε και τον πήρε τηλέφωνο. Δεν γύρισε μετά από αυτό. Μέχρι την στιγμή, περίπου πενήντα λεπτά πριν από τον αγώνα, που έπρεπε να φύγουμε για το γήπεδο».

Όσον αφορα το παιχνίδι, είπε:

«Πρώτα απ’ όλα, ο Αλεξάντερ Γκομέλσκι είπε στον Σαρούνας Μαρτσουλιόνις να μαρκάρει τον Νίκο Γκάλη. Ποτέ δεν θα έβαζα τον καλύτερο παίκτη μου να μαρκάρει τον καλύτερο του αντιπάλου. Αν δεν κάνω λάθος κιόλας, ο Σαρούνας αποβλήθηκε με πέντε φάουλ, δεν μπορούσε να σταματήσει τον Νίκο Γκάλη».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.