Πιτίνο: «Όσο κι αν αγαπώ το κολεγιακό μπάσκετ, έχω τελειώσει απ’ αυτό»

Ο Ρικ Πιτίνο είναι ένα σημαντικότατο όνομα στο χώρο του αμερικανικού μπάσκετ. Η φετινή του εμπειρία, μακριά από την μπασκετική πραγματικότητα της πατρίδας του σε συνάρτηση με την εμπειρία του στην Ευρώπη αλλά και τα πλάνα του για το μέλλον συνέθεσαν ένα συναρπαστικό μενού ικανό να τον φέρει στο ραδιόφωνο του ESPN, όπου και συζήτησε όλα αυτά κι ακόμη περισσότερα με τον δημοσιογράφο, Γκάρι Πάρις.
Δημοσίευση: 19/06/2019 - 03:46

Ο Ρικ Πιτίνο είναι ένα σημαντικότατο όνομα στο χώρο του αμερικανικού μπάσκετ. Η φετινή του εμπειρία, μακριά από την μπασκετική πραγματικότητα της πατρίδας του σε συνάρτηση με την εμπειρία του στην Ευρώπη αλλά και τα πλάνα του για το μέλλον συνέθεσαν ένα συναρπαστικό μενού ικανό να τον φέρει στο ραδιόφωνο του ESPN, όπου και συζήτησε όλα αυτά κι ακόμη περισσότερα με τον δημοσιογράφο, Γκάρι Πάρις. «Κατακτήσαμε και το Κύπελλο Ελλάδας και το Πρωτάθλημα Ελλάδας. Το πιο συναρπαστικό, όμως, είναι πως όταν ανέλαβα την ομάδα είχαμε – σχεδόν - αποκλειστεί από τα playoffs της Euroleague. Κι όμως, τα καταφέραμε, παίξαμε κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης κι αυτό που κάναμε ήταν συναρπαστικό!», είπε αρχικά και συνέχισε: «Ήμασταν ‘νεκροί’ αλλά τα καταφέραμε. Κάναμε οκτώ νίκες στη σειρά κι η μια από αυτές στο Μιλάνο, που τελικά δεν μπήκε στα playoffs και μπήκαμε εμείς».

Γι’ αυτό που έζησε στο Κύπελλο σχολίασε: «Στο γήπεδο υπάρχει προστατευτικό δίχτυ. Είδα απίστευτα πράγματα στην έδρα του Ολυμπιακού. Λίγες ημέρες αργότερα ήρθαν στο δικό μας γήπεδο για έναν αγώνα Κυπέλλου. Ήμασταν στο +15 στο ημίχρονο, όμως δεν εμφανίστηκαν ποτέ για το δεύτερο ημίχρονο και τιμωρήθηκαν. Ρωτούσα τους διαιτητές και τους αρμόδιους να μάθω γιατί έγινε αυτό και μου είπαν πως είχαν παράπονα από τους διαιτητές. Αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβαρά. Και να σκεφτεί κανείς πως ο Ολυμπιακός έχει προπονητή τον Ντέιβιντ Μπλατ που έχει υπάρξει προπονητής και στο ΝΒΑ, στους Κλίβελαντ Καβαλίερς».

Κι ολοκλήρωσε αναφερόμενος στα μελλοντικά του σχέδια: «Δε νομίζω πως ενδιαφέρω πλέον το κολεγιακό μπάσκετ. Πρέπει να είμαι ρεαλιστής. Μου αρέσει να προπονώ, θέλω να κερδίζω, θέλω να πάρω ένα ακόμα πρωτάθλημα. Αλλά είμαι ρεαλιστής. Δεν έχω μετανιώσει για τίποτα. Έχω καταφέρει πράγματα, τελικούς, επιτεύγματα. Έγινε κάτι για το οποίο δεν είχα καμία ιδέα. Έχω πάντα κάτι στο μυαλό μου. Το 80% των ανθρώπων αδιαφορεί για τα προβλήματα που έχεις και το 20% χαίρεται που τα έχεις. Εγώ πιστεύω πως όσο κι αν αγαπώ το κολεγιακό μπάσκετ, έχω τελειώσει από αυτό».