«Η τετράδα θα είναι τεράστια επιτυχία»

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος θέτει ως στόχο της Εθνικής στην Κίνα την είσοδο στην τετράδα, μιλάει για την παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο και το κλίμα στα αποδυτήρια.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος θέτει ως στόχο της Εθνικής στην Κίνα την είσοδο στην τετράδα, μιλάει για την παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο και το κλίμα στα αποδυτήρια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός στην εφημερίδα «Documento»:

Για το γεγονός ότι είναι αισιόδοξος: «Το άγχος μου έφυγε από την τρίτη μέρα, όταν είδα πόση διάθεση για δουλειά και επικοινωνία υπήρχε με την ομάδα. Το μοναδικό ζητούμενο ήταν η ομαλή ένταξη του Γιάννη, αφού τα υπόλοιπα παιδιά λίγο πολύ είχαν παρουσία στα παράθυρα. Από το ξεκίνημα είδα ότι αυτοί οι τύποι ήρθαν έτοιμοι για όλα και με 90% βαθμό ετοιμότητας. Η μηχανή δουλεύει ρολόι». 

Για την παρουσία του Αντετοκούνμπο:
«Είναι σαν να μην έφυγε ποτέ και αφομοιώθηκε πολύ γρήγορα. Άνθρωπος θετικός από γεννησιμιού του είναι ο Γιάννης. Ως άτομο δεν έχει αλλάξει πολύ. Βεβαίως, αποτελεί πια το brand name όχι μόνο των Μπακς, αλλά και ολόκληρου του ΝΒΑ. Όλοι μας νιώθουμε καλύτερα, όταν τον βλέπουμε δίπλα τους. Είναι σημαντικό που οι άλλοι παίκτες τον αναγνωρίζουν και τον σέβονται, ώστε να σεβαστεί και ο ίδιος τις απαιτήσεις που έχουμε από αυτόν. Ο καθένας βέβαια έχει τη δική του οντότητα και προσωπικότητα». 

Για το αν μπορεί να παρουσιαστεί πρόβλημα με τον Γιάννη:
«Θα γίνει ένας μικρός πανζουρλισμός, οπότε οφείλει να το διαχειριστεί σωστά και ο ίδιος. Περιμένουμε στην Κίνα ολόκληρη την ηγετική ομάδα των Μπακς, από τον προπονητή Μάικ Μπουντενχόλζερ, μέχρι και τον GM Τζον Χορστ. Όλοι θα έρθουν! Στην προετοιμασία στην Ελλάδα είχαμε εξαρχής μαζί μας την φυσιοθεραπεύτριας και υπεύθυνη αποκατάστασης των Μπακς, Λόρα Χάντσον, η οποία θα μείνει ως το τέλος. Για λίγο πέρασε από το Ηράκλειο για να παρακολουθήσει προπονήσεις και ο Μπεν Σάλιβαν, βοηθός του κόουτς Μπαντ, ο οποίος είναι παντρεμένος με Ελληνίδα. Ουδέποτε, όμως, έστειλαν την φυσιοθεραπεύτρια που απέκλεισε τη συμμετοχή του πρόπερσι στην Κίνα. Συμπτωματικά εκείνη βρισκόταν σε διακοπές στη Σαντορίνη, πέρασε, μας χαιρέτησε κι έφυγε». 

Για τη συνεργασία με τους Μπακς:
«Μαζί καταρτίσαμε το πλάνο σχετικά με τον τρόπο παιχνιδιού του Γιάννη. Δηλώνουν πολύ ευχαριστημένοι, όπως και ο ίδιος. Μαζί με τον μάνατζερ Κώστα Κώτση δουλέψαμε πάρα πολύ για να οικοδομήσουμε αυτή τη σχέση, που εύχομαι να συνεχιστεί για πολλά χρόνια, ώστε να επωφεληθούν όλοι. Είναι διαφήμιση και για τους Μπακς η παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ξέρεις τι πρόβλημα έχουμε; Κανείς δεν τολμάει να ζητήσει από τον Γιάννη να κατεβάζει ταχύτητα πότε πότε! Ακόμη και όταν έχουμε συμφωνήσει να μένει στον πάγκο για ένα δεκάλεπτο, εκείνος θέλει να παίζει. Έρχεται κάθε λίγο και με ρωτάει: “Κόουτς, μήπως άλλαξες γνώμη;». 

Για τον παίκτη-κλειδί της Εθνικής:
«Με τον τρόπο που χτίστηκε η ομάδα τα κλειδιά είναι οι Παπανικολάου-Παπαπέτρου. Η παρουσία τους στην άμυνα είναι πάντοτε αξιοσημείωτη, αλλά περιμένουμε να συνεισφέρουν και πόντους. Εάν παίξουν σύμφωνα με τις ικανότητές τους, γινόμαστε ομάδα μεγάλου βεληνεκούς». 

Για τις διαφορές με το 2017:
«Ενότητα στα αποδυτήρια και υψηλού επιπέδου επαγγελματισμό, με σημεία αναφοράς τα τρία έμπειρα παιδιά: Μπουρούση, Πρίντεζη και Βασιλόπουλο. Είναι σφάλμα να παραβλέπουμε τα παλαιά παθήματα. Τα αξιολογούμε και μαθαίνουμε από αυτά. Αγωνιστήκαμε πολύ για να μην υπάρχουν τριβές αυτή τη διετία. Πιο δύσκολη ήταν η διπλωματία παρά τα αποτελέσματα στο γήπεδο. Πολλοί το παίρνουν ανάλαφρα, αλλά χρειάστηκε μεγάλη μάχη. Για να κρατήσουμε ανέπαφα τα παιδιά του Ολυμπιακού, για να προστατεύσουμε τον Γιάννη, πολλά. Δεν ακούστηκε κιχ και ούτε πρόκειται να ακουστεί. Διαβάσαμε τα δεδομένα σωστά και η δουλειά έγινε όπως έπρεπε, χωρίς αφορμές για σχόλια. Όταν υπάρχει ομαλότητα, οι νίκες στο παρκέ είναι θέμα χρόνου». 

Για τον στόχο
: «Νιώθω αισιόδοξος, αλλά το κρατάω για τον εαυτό μου. Πιστεύω ότι εύκολη ή δύσκολα και δίχως κακοτυχίες θα φτάσουμε στα προημιτελικά και θα παρουσιαστούμε έτοιμοι στις 11 Σεπτεμβρίου στο κρίσιμο παιχνίδι, το οποίο μπορεί να μας φέρει στην τετράδα και κοντά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτή είναι η μεγάλη πόρτα, όπως λέμε εμείς. Προέχει, όμως, να ξεκινήσουμε με βήματα αργά και σταθερά. Πρώτος στόχος είναι το ματς με το Μαυροβούνιο, δεύτερος το 3-0 στον όμιλο, τρίτος ο αγώνας για την οκτάδα και έπειτα όλα παίζονται. Η τετράδα θα είναι τεράστια επιτυχία».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.