Κορυφαίος ο Πάρκερ, 2ος ο Σπανούλης

Ο Τόνι Πάρκερ αναδείχθηκε κορυφαίος ευρωπαίος μπασκετμπολίστας για το 2013 με τον Βασίλη Σπανούλη να ακολουθεί στην ψηφοφορία που διοργάνωσε η FIΒA

Ο Τόνι Πάρκερ αναδείχθηκε κορυφαίος ευρωπαίος μπασκετμπολίστας για το 2013 με τον Βασίλη Σπανούλη να ακολουθεί στην ψηφοφορία που διοργάνωσε η FIFA.
Ο Τόνι Πάρκερ πήρε από το… χέρι την εθνική Γαλλίας, οδηγώντας την στην κατάκτηση του πρώτου χρυσού μεταλλίου στην ιστορία της, σε οποιαδήποτε διοργάνωση, στο Ευρωμπάσκετ του 2013 στη Σλοβενία και η ανακοίνωση της FIBA πως ψηφίστηκε κορυφαίος Ευρωπαίος παίκτης της χρονιάς, μόνο έκπληξη δεν προκάλεσε.

Το χρυσό μετάλλιο ήταν το μόνο που έλειπε στους «μπλε», έχοντας κατακτήσει 2 ασημένια (1949, 2011) και 5 χάλκινα (1937, 1951, 1953, 1959, 2005) σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών, αλλά και 2 ασημένια (1948, 2000) σε Ολυμπιακά Τουρνουά μπάσκετ ανδρών. O γκαρντ των Σαν Αντόνιο Σπερς είχε αναδειχτεί και MVP του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ ήταν και ο πρώτος σκόρερ του τουρνουά με 19 πόντους μέσο όρο.
Τη 2η θέση πήρε ο Έλληνας διεθνής γκαρντ, Βασίλης Σπανούλης. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού συγκέντρωσε τη δεύτερη καλύτερη βαθμολογία στην ψηφοφορία που διενήργησε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία μπάσκετ, λόγω της κατάκτησης του τίτλου της Ευρωλίγκας με τους «ερυθρόλευκους» για δεύτερη διαδοχική χρονιά, προσθέτοντας έναν ακόμη τίτλο MVP στο παλμαρέ του.

Στην 3η θέση βρέθηκε ο Ισπανός διεθνής σέντερ, Μαρκ Γκασόλ, όπως 3η τερμάτισε και η Ισπανία στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας. Με τον αδελφό του, Πάου, να μην συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ο Μαρκ Γκασόλ αποχώρησε… λυπημένος από τα σλοβενικά γήπεδα, λόγω της απώλειας ενός τρίτου διαδοχικού χρυσού μεταλλίου σε Ευρωμπάσκετ για τους «Φούριας Ρόχας».

Στις γυναίκες κορυφαία μπασκετμπολίστρια για το 2013 αναδείχθηκε η Ισπανίδα Σάντσο Λιτλ. Η Ισπανία ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Ευρωμπάσκετ γυναικών, καθώς και στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Νέων Γυναικών, Νεανίδων και Κορασίδων το περασμένο καλοκαίρι. Τη 2η θέση πήρε η συμπαίκτρια της Λιτλ στην εθνική γυναικών της Ισπανίας και της Γαλατασαράι, Άλμπα Τόρενς, ενώ 3η ήταν η Γαλλίδα Σαντρίν Γκρουντά.
Χθες η FIBA είχε ανακοινώσει τον κορυφαίο νέο παίκτη, ο οποίος δεν ήταν άλλος από τον Κροάτη πάουερ φόργουορντ, Ντάριο Σάριτς. Δεύτερος ήταν ο Τούρκος Κενάν Σιπαχί της Φενερμπαχτσέ Ούλκερ και τρίτος ο Έλληνας ΝΒΑερ των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούμπο.

Κορυφαία νέα μπασκετμπολίστρια αναδείχθηκε η Ισπανίδα Αστού Εντούρ, με δεύτερη τη Γαλλίδα Βαλεριάν Αγιαγί, ενώ τρίτη ήταν η Ελληνίδα Άρτεμις Σπανού.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.