Εφικτή η πρόκριση για την Εθνική μπάσκετ

Βατή κρίνεται η κλήρωση της Εθνικής ομάδας μπάσκετ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ισπανίας, όπου θ΄ αντιμετωπίσει Αργεντινή, Σενεγάλη, Φιλιππίνες, Κροατία και Πουέρτο Ρίκο στον δεύτερο όμιλο.

Βατή κρίνεται η κλήρωση της Εθνικής ομάδας μπάσκετ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ισπανίας, όπου θ΄ αντιμετωπίσει Αργεντινή, Σενεγάλη, Φιλιππίνες, Κροατία και Πουέρτο Ρίκο στον δεύτερο όμιλο.

Με τη λογική ότι προκρίνονται στους «16» οι τέσσερις ομάδες κάθε γκρουπ, η συνέχεια είναι στόχος εφικτός για την Ελλάδα. Στον πρώτο όμιλο κληρώθηκαν Ισπανία, Σερβία, Γαλλία, Βραζιλία, Αίγυπτος και Ιράν. Στο τρίτο γκρουπ δεσπόζει η παρουσία της ομάδας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής η οποία θ΄ αγωνιστεί απέναντι στη Δομινικανή Δημοκρατία, την Τουρκία, τη Φινλανδία, τη Νέα Ζηλανδία και την Ουκρανία.

Τέλος ο τέταρτος όμιλος αποτελείται από τις Σλοβενία, Λιθουανία, Ανγκόλα, Νότιο Κορέα, Μεξικό και Αυστραλία. Η διοργάνωση θ΄ αρχίσει στις 30 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 14 Σεπτεμβρίου και θα εξελιχθεί σε έξι ισπανικές πόλεις.

Η Εθνική θα βρεθεί στο γκρουπ του οποίου τα παιχνίδια θα γίνουν στη Σεβίλλη και στην περίπτωση που περάσει θα κληθεί ν΄ αντιμετωπίσει στα νοκ άουτ ματς της επόμενης φάσης, κι ανάλογα με την κατάταξή της, μία από τις τέσσερις πρώτες του πρώτου ομίλου ο οποίος θα ολοκληρωθεί στη Γρανάδα.

Η πρώτη ομάδα του πρώτου γκρουπ θα έρθει αντιμέτωπη με την τέταρτη του δεύτερου, η δεύτερη με την τρίτη, η τρίτη με τη δεύτερη και η τέταρτη με την πρώτη, επομένως η Ελλάδα θα πρέπει ν΄ αποφύγει την τελευταία θέση πρόκρισης του γκρουπ για να μην πέσει με την Ισπανία εφόσον οι Ίβηρες και διοργανωτές τερματίσουν πρώτοι. Τα ίδια ισχύουν και για τους ομίλους τρία και τέσσερα, ενώ όπως έγινε η κλήρωση Ισπανία και ΗΠΑ δεν μπορούν να κληρωθούν μαζί ως τα ημιτελικά!

Αναλυτικά τα γκρουπ στα οποία θα μετάσχουν οι 24 ομάδες του Μουντομπάσκετ της Ισπανίας:

1ος Όμιλος (Γρανάδα): Ισπανία, Αίγυπτος, Ιράν, Σερβία, Βραζιλία, Γαλλία.
2ος Όμιλος (Σεβίλλη): Αργεντινή, Σενεγάλη, Φιλιππίνες, Κροατία, Πουέρτο Ρίκο, Ελλάδα.
3ος Όμιλος (Μπιλμπάο): ΗΠΑ, Φινλανδία, Νέα Ζηλανδία, Ουκρανία, Δομινικανή Δημοκρατία, Τουρκία.
4ος Όμιλος (Γκραν Κανάρια): Λιθουανία, Ανγκόλα, Νότιος Κορέα, Σλοβενία, Μεξικό, Αυστραλία.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.