Το Basketball Without Borders πάει Σενεγάλη!

Το NBA, η Διεθνής Ομοσπονδία Μπάσκετ (FIBA) και η Ομοσπονδία Μπάσκετ της Σενεγάλης ανακοίνωσαν τη διεξαγωγή του Μπάσκετ Χωρίς Σύνορα (Basketball Without Borders) Africa, που θα γίνει από τις 28 Ιουλίου μέχρι τις 31 Ιουλίου στη Σενεγάλη.

Το NBA, η Διεθνής Ομοσπονδία Μπάσκετ (FIBA) και η Ομοσπονδία Μπάσκετ της Σενεγάλης ανακοίνωσαν τη διεξαγωγή του Μπάσκετ Χωρίς Σύνορα (Basketball Without Borders) Africa, που θα γίνει από τις 28 Ιουλίου μέχρι τις 31 Ιουλίου στη Σενεγάλη. 

Η 17η έκδοση του BWB Africa θα φιλοξενηθεί στην NBA Academy Africa στο Saly και στο Dakar Arena στο Ντακάρ.

Το BWB Africa 2019 θα συγκεντρώσει τους κορυφαίους παίκτες ηλικίας 17 ετών και κάτω σε αγόρια και κόριτσια από όλη την Αφρική για να εκπαιδευτούν απευθείας από τους σημερινούς και πρώην παίκτες, προπονητές και θρύλους του NBA και των διοργανώσεων της FIBA, αλλά και να ανταγωνιστούν τους καλύτερους νέους παίκτες από την ήπειρο. 

Η BWB Africa θα περιλαμβάνει επίσης το πρόγραμμα NBA Cares και το Jr NBA που αφορά στην εξωστρέφεια, σε συνεργασία με τις τοπικές οργανώσεις.

“Η διεξαγωγή του 17ου camp Μπάσκετ Χωρίς Σύνορα στην Σενεγάλη μιλά από μόνη της για τη δέσμευσή μας να επεκτείνουμε το αποτύπωμα μας σε ολόκληρη την ήπειρο”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΝΒΑ Αφρικής και ο Πρόεδρος της Basketball Africa League, Amadou Gallo Fall. “Με την ανάπτυξη του μπάσκετ στη βάση της στρατηγικής μας για την ανάπτυξη του παιχνιδιού σε ολόκληρη την Αφρική, το Basketball Without Borders παραμένει η εμβληματικη πρωτοβουλία μας για την ανάπτυξη έχοντας έντονη κοινοτική εμβέλειας καθώς, οι πιο ταλαντούχοι νέοι παίκτες της Αφρικής έχουν την ευκαιρία να βελτιωθούν και να διαδαχτούν σημαντικές δεξιότητες σχετικές με την ίδια τη ζωή που θα τους φανεί χρήσιμη σε όλα τα υπόλοιπα χρόνια του βίου τους. 

“Η FIBA και το NBA συνεργάζονται εδώ και πολλά χρόνια για να οργανώσουν δραστηριότητες που είναι σχετικές με την ανάπτυξη του μπάσκετ και τους νέους στην Αφρική. Οι πρωτοβουλίες αυτές είναι πολύ σημαντικές για την Ηπειρό μας”, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της FIBA Africa Alphonse Bilé. “Ελπίζω ότι μερικοί από τους συμμετέχοντες σε αυτό το καμπ του Basketball Without Borders θα αγωνιστούν μια μέρα στη νέα Λίγκα του μπάσκετ της Αφρικής και θα επωφεληθούν από αυτή τη φανταστική ευκαιρία να επιδείξουν τα ταλέντα τους σε αυτό το Παναφρικανικό πρωτάθλημα”.
“Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα φιλοξενήσουμε το φετινό καμπ “Μπάσκετ Χωρίς Σύνορα” στην Αφρική και καλωσορίζουμε τη FIBA και το ΝΒΑ στη Σενεγάλη”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μπάσκετ της Σενεγάλης, Μπαμπακάρ Ντιάγιε. “Προσβλέπουμε σε μία σπουδαία μπασκετική εβδομάδα, στην διαφήμιση της πόλης μας και της υπερσύγχρονης αρένας μπάσκετ που αποτελεί έργο τέχνης, την Dakar Arena”.

Το Basketball Without Borders Africa έχει γίνει μέχρι στιγμής στη Νότιο Αφρική (2003-2009, 2011-2015, 2017-2018), στη Σενεγάλη (2010) και την Αγκόλα (2016). Περισσότεροι από 1.100 παίκτες από περισσότερες από 30 αφρικανικές χώρες έχουν συμμετάσχει σε αυτό το παγκόσμιο πρόγραμμα του NBA και της FIBA για την ανάπτυξη του μπάσκετ μέσα από προγράμματα κοινοτικής εμβέλειας. Δέκα παιδιά που έχει πάρει μέρος στο BWB της Αφρικής επιλέχθηκαν στο ντραφτ του NBA, συμπεριλαμβανομένου του πρωταθλητή ΝΒΑ για το 2019, Pascal Siakam, που είναι από το Καμερούν, από τον Joel Embiid (Φιλαδέλφεια 76ers, Καμερούν, BWB Africa 2011), που έχει δύο συμμετοχές σε All Star game, τον Luc Mbah a Moute (πρώην LA Clippers, Καμερούν, BWB Africa 2003) και τον Gorgui  Dieng (Minnesota Timberwolves, Σενεγάλη, BWB Αφρική 2009).

Η NIKE, παγκόσμιος συνεργάτης του Basketball Without Borders από το 2002, θα προμηθεύσει τους παίκτες και τους κόουτς με ρούχα και παπούτσια της εταιρίας. 
Το NBA και η FIBA έχουν διοργανώσει 59 καμπς Basketball Without Borders σε 38 πόλεις, σε 30 χώρες από έξι διαφορετικές ηπείρους. Το BWB έχει φιλοξενήσει περισσότερους από 3.500 συμμετέχοντες από 129 χώρες και διαφορετικές περιοχές. Περισσότεροι από 290 νυν και πρώην παίκτες ή παίκτριες του NBA και του WNBA από όλες τις ομάδες έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους με περισσότερα από 240 μέλη του προσωπικού του ΝΒΑ και 68 συμμετέχοντας στο BWB έχουν επιλεγεί στο ντραφτ του ΝΒΑ, ή έχουν υπογράψει συμβόλαια με ομάδες του ΝΒΑ.

Τον Φεβρουάριο, το NBA και η FIBA ανακοίνωσαν το σχέδιο της ίδρυσης της Basketball African League League, ένα νέο επαγγελματικό πρωτάθλημα με 12 συλλόγους από ολόκληρη την Αφρική που προγραμματίζεται να ξεκινήσει το επόμενο έτος.

Το ΝΒΑ έχει μακρά ιστορία στην Αφρική. Ανοιξε το αφρικανικό γραφείο του στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής το 2010. Τη νύχτα που ανακοινώθηκαν τα ρόστερ για τη σεζόν 2018-19 βρισκονταν στις ομάδες του ΝΒΑ 13 παίκτες από την Αφρική, ενώ περισσότεροι από 80 σημερινοί ή πρώην παίκτες  του NBA προέρχονται από την Αφρική ή έχουν άμεσους οικογενειακούς δεσμούς με Ηπειρο. Ανάμεσά τους βρίσκονται τα μέλη του Hall of Fame, Hakeem Olajuwon (Νιγηρία) και o Dikembe Mutombo (Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό).

Φέτος, το NBA σχεδιάζει να φτάσει σε περισσότερα πάνω από 2,5 εκατομμύρια αγόρια και κορίτσια ηλικίας 16 ετών και κάτω με τα προγράμματα Jr. NBA που θα διεξαχθούν σε 21 αφρικανικές χώρες. Από την ίδρυση της ακαδημίας του NBA στην Αφρική, τον Μάιο του 2017, υπήρξαν 25 υψηλής προοπτικής παίκτες ηλικίας 14-20 ετών, που έλαβαν υποτροφίες και μπασκετική κατάρτιση. Τα παιδιά αυτά βγήκαν από τα προγράμματα έρευνας που διεξήχθησαν από τις τοπικές ομοσπονδίες σε ολόκληρη την Αφρική. Τέσσερις απόφοιτοι της Ακαδημίας NBA στην Αφρική βρέθηκαν σε σχολεία της πρώτης κατηγορίας του NCAA.
Το ΝΒΑ έχει πραγματοποιήσει τρεις αγώνες στην Αφρική με ισάριθμα sold out, στο Γιοχάνεσμπουργκ το 2015 και το 2017 και στην Πρετόρια το 2018, για τη στήριξη φιλανθρωπικών οργανώσεων όπως η UNICEF, το Ίδρυμα Nelson Mandela και τα χωριά SOS της Νότιας Αφρικής (SOSCVSA). Μέσω του NBA Cares, το NBA δημιούργησε 89 θέσεις για παιδιά και οικογένειες που ζουν, εκπαιδεύονται και παίζουν σε εννέα χώρες της Αφρικής.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.