Εκανε το καθήκον της και έπιασε κορυφή

Με κορυφαίο τον Πρίντεζη, ο οποίος πέτυχε ρεκόρ καριέρας με την Εθνική ομάδα (25 πόντους), το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα λύγισε την αντίσταση των Φιλιππίνων (82-70) και συγκατοικεί στην κορυφή του ομίλου με την Κροατία.

Με κορυφαίο τον Πρίντεζη, ο οποίος πέτυχε ρεκόρ καριέρας με την Εθνική ομάδα (25 πόντους), το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα λύγισε την αντίσταση των Φιλιππίνων (82-70) και συγκατοικεί στην κορυφή του ομίλου με την Κροατία. Το σύνολο του Κατσικάρη δεν κινδύνεψε σε κανένα σημείο του αγώνα από τις Φιλιππίνες, ωστόσο η αντίπαλος μας δεν σταμάτησε μέχρι το τέλος να τρέχει και να παλεύει. 

Ο Μπλατς έπαιζε μόνος τους στην επίθεση, τελειώνοντας το ματς με 21 πόντους και 14 ριμπάουντ. Ο Αμερικανός στο τέλος εκνευρίστηκε γιατί ο Καϊμακόγλου στην τελευταία επίθεση ευστόχησε σε τρίποντο και δεν κράτησε την μπάλα μέχρι να ακουστεί η κόρνα της λήξης… 

Τα πολλά λάθη στο πρώτο μισό του πρώτου δεκαλέπτου δεν έδωσαν στην Εθνική μας την ευκαιρία να ξεφύγει στο σκορ, αν και από την πρώτη κιόλας φάση πήρε το προβάδισμα και δεν το έχασε ποτέ. Οι Φιλιππίνες στηρίχθηκαν στον  Μπλάτς, ο οποίος έπαιρνε πάνω του τις περισσότερες προσπάθειες επιθετικά. Με τον Ζήση να έχει οκτώ πόντους και τον Πρίντεζη έξι, το   αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +10 (10-20).



Η αστοχία μας πίσω από τη γραμμή του τριπόντου έδινε την ευκαιρία στην αντίπαλο μας να κρατάει τη διαφορά κοντά στους δέκα πόντους και να παραμένει ζωντανή στο κυνήγι της νίκης. Η είσοδος του Αντετοκούμπο στο ματς έδωσε ενέργεια σε άμυνα και ριμπάουντ, τομέα που  χρειαζόταν ενίσχυση το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο διατήρησε το +10 μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (27-37). 

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η Εθνική μας πάτησε γκάζι και για πρώτη φορά πήρε αέρα 17 πόντων (29-46), αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η έμπνευση του Κατσικάρη να παίξει με δίδυμο ψηλών τους Πρίντεζη, Καϊμακόγλου δεν βγήκε. Το επιθετικό μπλακ άουτ σε συνδυασμό με με τους επτά σερί πόντους τους Μπλατς έφερε ξανά πιο… κοντά τις Φιλιππίνες.  Καλάθης και Μπουρούσης επέστρεψαν στο ματς και γρήγορα γρήγορα η διαφορά εκτοξεύτηκε ξανά στους 16, με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με την Εθνική μας μπροστά στο σκορ (45-58). 



Με τον πρίντεζη να σκοράρει συνεχώς και τον Παπανικολάου να παίρνει ριμπάουντ και να μοιράζει τάπες, η Εθνική μας κράτησε ψηλά τη διαφορά. Ο Μπλατς αφού πήρε κάποιες ανάσες, επέστρεψε και συνέχισε να σκοράρει, αλλά βρήκε συμπαράσταση και από τους Λαπάγκ, Νταλιστάν, οι οποίοι με εύστοχα τρίποντα ροκάνισαν τη διαφορά. Βασιλειάδης, Πρίντεζης, Καϊμακόγλου και Καλάθης σε αντίθεση με το υπόλοιπο του αγώνα βρήκαν στόχο από τη γραμμή του τριπόντου και έσβησαν με αυτό τον τρόπο, τα όνειρα των Φιλιππινέζων για τη νίκη. 

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με το 82-70 πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη που το φέρνει στην κορυφή του ομίλου μαζί με την Κροατία. Επόμενος αντίπαλος μας το… λαβωμένο Πουέρτο Ρίκο που δεν έχει ακόμα νίκη στη διοργάνωση. 

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λαμόνικα (Ιταλία), Σίμπελ (Καναδάς), Αλαμίρι (Κουβέιτ)
ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ (Βίνσεντ Ρέγες): Αλαπάγκ 3 (1), Τενόριο 3 (1), Τσαν 3 (1), Ουίλιαμ 5 (1), Ντέιβιντ 2, Ντε Οκάμπο 4, Νόργουντ 5 (1), Μπλατς 21, Φαγιάρδο 10, Νταλιστάν 5 (1), Αγκιλάρ 2, Πίνγκρις 7.
ΕΛΛΑΔΑ (Φώτης Κατσικάρης): Μάντζαρης, Μπουρούσης 12, Ζήσης 8, Βασιλειάδης 6 (2), Καλάθης 9 (1), Παπανικολάου 9, Σλούκας 3, Καϊμακόγλου 5 (1), Αντετοκούνμπο 3, Βουγιούκας 2, Πρίντεζης 25 (1).
Live Blog Φιλιππίνες – Ελλάδα



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.