Όταν οι κοντοί έχουν φιλότιμο

<b>Σεβίλη: Νικήτας Αυγουλής</b><br>Η Κροατία το μεγάλο φαβορί του ομίλου στην Σεβίλη, είχε πρεμιέρα που έμοιαζε με ξεμούδιασμα από την προετοιμασία.
Δημοσίευση: 30/08/2014 - 16:13
Σεβίλη: Νικήτας Αυγουλής
 
Η Κροατία το μεγάλο φαβορί του ομίλου στην Σεβίλη, είχε πρεμιέρα που έμοιαζε με ξεμούδιασμα από την προετοιμασία. Αντίπαλος Νο 1 οι Φιλιππίνες. Οι Κροάτες λοιπόν του Μπογκντάνοβιτς, του Τόμιτς, του Σάριτς και του Ούκιτς χρειάστηκαν την παράταση για να κερδίσουν τελικά 81-78, κάτι τύπους όχι πάνω από 1,80.
 
Φυσικά οι Φιλιππίνες είχαν και τον Άντρι Μπλατς, Αμερικάνο ψηλό παιγμένο στο ΝΒΑ που έδωσε πολύτιμα μαθήματα σε κάθε Κροάτη ψηλό που ανέλαβε να τον μαρκάρει. Ένας κανονικός λοιπόν με προσόντα και ψυχή και δέκα άλλοι που μπορεί να μην είχαν ταλέντο απλά ήθελαν να κερδίσουν και τα έδιναν όλα εκεί που μπορούσαν στην άμυνα, στα τρεξίματα και στα ριμπάουντ.
 
Οι Κροάτες  δεν κέρδισαν καν γιατί ήταν καλύτερη ομάδα και απλά έτυχε να βρεθούν σε μια κακή μέρα. Κέρδισαν γιατί και στην κανονική διάρκεια και στο τέλος της παράτασης οι αντίπαλοί τους αστόχησαν σε τρίποντο.
 
Φυσικά και η σημερινή εμφάνιση των Κροατών δεν διασφαλίζει τη μελλοντική τους πορεία στη διοργάνωση (ότι δηλαδή θα τα κάνουν μούσκεμα), ούτε ξαφνικά οι Φιλιππίνες έγιναν παγκόσμια μπασκετική υπερδύναμη.
 
Απλά ήταν η αρχή και για όλους κάθε αρχή και δύσκολη!