ΠΑΟΚ και BCL μια ευρωπαϊκή ιστορία

Τέταρτη συνεχόμενη σεζόν για τον ΠΑΟΚ στο BCL και έβδομη σερί σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Ο δικέφαλος του Βορρά εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

Τέταρτη συνεχόμενη σεζόν για τον ΠΑΟΚ στο BCL και έβδομη σερί σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Ο δικέφαλος του Βορρά εξέδωσε σχετική ανακοίνωση. 

“O ΠΑΟΚ στους ομίλους του Basketball Champions League για 4η συνεχόμενη χρονιά 

Για 4η συνεχόμενη χρονιά ο ΠΑΟΚ θα συμμετάσχει στην κανονική περίοδο του Basketball Champions League. Και η σεζόν 2019-2020 θα είναι η 7η συνεχόμενη κατά την οποία ο ΠΑΟΚ θα συμμετάσχει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. 


Ο ΠΑΟΚ και 23 ακόμη ομάδες συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των 24 ομάδων που συμμετέχουν απευθείας στην κανονική περίοδο της σεζόν 2019-2020, όπως ανακοίνωσε το Basketball Champions League. Αυτές οι 24 ομάδες θα μπουν στην κλήρωση της διοργάνωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουλίου στο House of Basketball στα κεντρικά γραφεία της ΦΙΜΠΑ στη Γενεύη, ενώ οι υπόλοιπες 8 ομάδες της κανονικής περιόδου και της φάσης των ομίλων, θα προκύψουν από τη διεξαγωγή δύο προκριματικών γύρων. 


Οι προκριματικοί θα ξεκινήσουν στις 17 Σεπτεμβρίου 2019, ενώ η κανονική περίοδος του BCL είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 8 Οκτωβρίου 2019. Τότε θα ξεκινήσει και ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. 


Στο πρόγραμμα διεξαγωγής της διοργάνωσης, υπάρχει και μία σημαντική διαφοροποίηση, όπως επισημαίνεται και στη σχετική ανακοίνωση του BCL, καθώς μπορεί από την κανονική περίοδο να προκρίνονται στα πλέι οφ οι τέσσερις πρώτοι από κάθε έναν από τους 4 ομίλους και συνολικά 16 ομάδες, αλλά η πρόκριση ως το φάιναλ φορ, έχει μία διαφορά. Τα ζευγάρια που θα βγουν από την κλήρωση των πλέι οφ και τα οποία θα οδηγήσουν αρχικά στους «8» της διοργάνωσης και στη συνέχεια στο Φάιναλ Φορ, θα κριθούν στις δύο νίκες (best o 3) και όχι σε απλές αναμετρήσεις εντός και εκτός έδρας! Στα πλέι οφ πλέον δεν μετρά η διαφορά των πόντων, αλλά οι νίκες και χρειάζονται δύο (2) για την πρόκριση. 


Οι ομάδες που συμμετέχουν απευθείας στη φάση των ομίλων είναι… 


ΠΑΟΚ, AEK, Περιστερι (Ελλάδα) 

Banvit, Besiktas Sompo Japan, Gaziantep, Turk Telekom (Τουρκία) 

Elan Bearnais Pau-Lacq-Orthez, JDA Dijon, SIG Strasbourg (Γαλλία) 

BAXI Manresa, Iberostar Tenerife, Tecnyconta Zaragoza (Ισπανία) 

Hapoel Bank Yahav Jerusalem, UNET Holon (Ισραήλ) 

Dinamo Banco di Sardegna Sassari, Happy Casa Brindisi (Ιταλία) 

Brose Bamberg, RASTA Vechta (Γερμανία) 

Anwil Wloclawek (Πολωνία) 

CEZ Nymburk (Τσεχία) 

Filou Oostende (Βέλγιο) 

Neptunas Klaipeda (Λιθουανία) 

VEF Riga (Λετονία) 

Στους προκριματικούς θα συμμετέχουν οι εξής ομάδες… 

Πρώτος προκριματικός γύρος (Οι 8 νικητές θα προκριθούν στο δεύτερο προκριματικό γύρο): 

Bakken Bears (Δανία), Balkan Botevgrad (Βουλγαρία), CSM CSU Oradea (Ρουμανία), Donar Groningen (Ολλανδία), Fribourg Olympic (Ελβετία), Inter Bratislava (Σλοβακία), Kapfenberg Bulls (Αυστρία), Karhu Basket Kauhajoki (Φιλανδία), Keravnos (Κύπρος), Kyiv-Basket (Ουκρανία), Legia Warszawa (Πολωνία), Mornar Bar (Μαυροβούνιο), Sodertalje Kings (Σουηδία), Tsmoki-Minsk (Λευκορωσία), Z-Mobile Prishtina (Κόσοβο) και ο πρωταθλητής Ουγγαρίας. 

Δεύτερος προκριματικός γύρος (οι 8 νικητές θα προκριθούν στη φάση των ομίλων του BCL) 

Lietkabelis (Λιθουανία), Nizhny Novgorod (Ρωσσία), Openjobmetis Varese (Ιταλία), Polski Cukier Torun (Πολωνία), San Pablo Burgos (Ισπανία), Telekom Baskets Bonn (Γερμανία), Telenet Giants Antwerp (Βέλγιο), Ventspils (Λετονία)”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.