Έχει “ταβάνι” η Κηφισιά; (video)

Ασταμάτητη μοιάζει η φετινή Κηφισιά, που μετά το 64-60 κόντρα στον Πανιώνιο, έφτασε την όγδοη νίκη της στα εννιά τελευταία ματς και πέμπτη συνεχόμενη. Δείχνει κατοχυρωμένη η πέμπτη θέση για την ομάδα του Παπαθεοδώρου, έπεσαν τρίτοι οι "κυανέρυθροι".

Ασταμάτητη μοιάζει η φετινή Κηφισιά, που μετά το 64-60 κόντρα στον Πανιώνιο, έφτασε την όγδοη νίκη της στα εννιά τελευταία ματς και πέμπτη συνεχόμενη. Δείχνει κατοχυρωμένη η πέμπτη θέση για την ομάδα του Παπαθεοδώρου, έπεσαν τρίτοι οι “κυανέρυθροι”.

Με εξαιρετικό δεύτερο δεκάλεπτο, η Κηφισιά πήρε το προβάδισμα και το διατήρησε μέχρι τέλους, με την άμυνα να αποτελεί για ακόμα έναν αγώνα το δυνατό σημείο της ομάδας των βορείων προαστίων. Αυτό μαρτυρούν άλλωστε τα 8 κλεψίματα και 7 κοψίματα, αλλά και τα άσχημα ποσοστά του Πανιωνίου (40% δίποντα), με τους Νεοσμυρνιώτες να είναι πολύ κακοί στο φινάλε από τη γραμμή των ελευθέρων βολών (6/16, 38%).

Βασίλιεβιτς (15π) και Κρόκερ (13) ξεχώρισαν από τους νικητές, ενώ οι Μακόλουμ (19π), Μίλμπερν (15π) και Κάρτερ (13π) ήταν οι πρώτοι σκόρερς των ηττημένων.

Κλειστά ξεκίνησαν το ματς Κηφισιά και Πανιώνιος, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν ένα μικρό προβάδισμα (4-8), φτάνοντας μέχρι και στο +6 (12-18) με καλάθι του Σκορδίλη. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 16-20 αλλά η συνέχεια ήταν πολύ διαφορετική.

Η άμυνα της Κηφισιάς έγινε αδιαπέραστη, η επίθεση ήταν… πολυφωνική και έτσι το προσπέρασμα ήρθε με καλάθι του Γκάρετ για το 27-26. Ένα σερί 5-0 στο φινάλε του δεκαλέπτου, διαμόρφωσε το 36-30 του ημιχρόνου.

Το παιχνίδι έγινε ακόμα πιο κλειστό στη συνέχεια, με τους παίκτες του Παπαθεοδώρου να «κολλάνε» στην επίθεση και τον Πανιώνιο να πλησιάζει στο σκορ (42-40). Ωστόσο η επένδυση στην άμυνα μόνο κέρδη αποφέρει και έτσι η Κηφισιά δεν απώλεσε το προβάδισμά της, παρά το επιθετικό «μπλακάουτ». Με τρίποντο του Βασίλιεβιτς μάλιστα, οι γηπεδούχοι κράτησαν το προβάδισμά του ημιχρόνου στο τέλος της τρίτης περιόδου (47-42).

Δέκα συνεχόμενοι πόντοι του Μακόλουμ έβαλαν μπροστά τον Πανιώνιο (51-54), με το προβάδισμα να εναλλάσσεται στη συνέχεια και το ματς να μετατρέπεται σε «θρίλερ». Κρίσιμοι πόντοι του Μπάρλου έδωσαν «αέρα» τεσσάρων πόντων στους γηπεδούχους (61-57) με το παιχνίδι να οδηγείται στη διαδικασία των βολών. Τα άσχημα ποσοστά των παικτών του Σφαιρόπουλου στοίχισαν τελικά στον Πανιώνιο, που έφυγε με σκυμμένο κεφάλι από το Ζηρίνειο μετά το τελικό 64-60.

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 36-30, 47-42, 64-60

Κηφισιά (Παπαθεοδώρου): Βασίλιεβιτς 15, Λιακόπουλος 4, Κρόκερ 13, Κομποδιέτας, Ψαθάς 6, Γκάρετ 5, Γουντς 2, Τσαλδάρης 4, Αντεγκμπόγε 4, κακιούζης 4, Μπάρλος 7

Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): Μακόλουμ 19, Κάρτερ 13, Μίλμπερν 15, Αθανασούλας, Μπατής 2, Σκορδίλης 7, Λάνγκφορντ, Μισέλ 2, Σίμτσακ, Κυρίτσης 2, Σαλούστρος


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.