Καλαφατάκης: «Δεν επιβάλλαμε το παιχνίδι μας»

Στο γεγονός ότι το Ρέθυμνο δεν κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό του απέδωσε την ήττα από τον Άρη ο Γιώργος Καλαφατάκης.
Δημοσίευση: 05/02/2014 - 19:08

Στο γεγονός ότι το Ρέθυμνο δεν κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό του απέδωσε την ήττα από τον Άρη ο Γιώργος Καλαφατάκης. Ο τεχνικός των Κρητικών στάθηκε στο άγχος που είχαν οι δύο ομάδες, ωστόσο ξεκαθάρισε πως πλέον οι παίκτες του πρέπει να ξεχάσουν το συγκεκριμένο παιχνίδι και να επικεντρωθούν στο προσεχές με αντίπαλο τον Απόλλωνα Πάτρας.

«Έγινε ένα πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι, δεν είχε πολύ μεγάλο σκορ αλλά είχε πολύ ενδιαφέρον. Πιστεύω πως το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν καταστροφικό για μας. Στα τελευταία τρία λεπτά παρότι παίξαμε με δυο χειριστές για καλύτερη δημιουργία, για καλύτερη κυκλοφορία και καλύτερη άμυνα, κάναμε δυο λάθη στην επαναφορά και μας έμεινε η μπάλα στα χέρια ενώ ελέγχαμε το παιχνίδι αφού προηγηθήκαμε και με τρεις πόντους. Όταν φτάνεις το παιχνίδι εκεί το άγχος και η πίεση μεταφέρονται στον γηπεδούχο, για κάποιον ανεξήγητο λόγο όμως δεν μπορέσαμε να επιβάλλουμε το παιχνίδι μας. Πήρα τρία τάιμ άουτ για επιθέσεις σε μισό γήπεδο και δεν κάναμε τίποτα απ' όσα είπαμε», δήλωσε αρχικά ο  Γιώργος Καλαφατάκης και συμπλήρωσε:

«Αν και ήμασταν καλοί στα ριμπάουντ ο Άρης μας πήρε οκτώ επιθετικά, τα δυο εκ των οποίων στο τέλος και μας κόστισαν. Δεν είχαμε πολλές ασίστ όπως και ο Άρης στοιχείο που φανερώνει το άγχος, το οποίο υπήρχε καθώς ήταν πολύ σημαντικός αγώνας και για τις δυο ομάδες. Ό,τι έγινε, έγινε, πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά γιατί έχουμε μπροστά μας έναν πολύ σημαντικό αγώνα με τον Απόλλωνα Πατρών, στην έδρα μας. Είχαμε τα τρία από τα τελευταία τέσσερα παιχνίδια εκτός έδρας αλλά έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας για να εξασφαλίσουμε την παραμονή και να κοιτάξουμε ψηλότερα. Θα πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας. Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι λαθών».

Από την πλευρά των παικτών, ο Κένι Γκάμπριελ σημείωσε: «Μπήκαμε δυνατά στο παιχνίδι σε άμυνα και σε επίθεση αλλά στη συνέχεια χάσαμε κάποιες κατοχές, ορισμένα ελεύθερα σουτ αλλά και κάποια ριμπάουντ στο τέλος και αυτό μας κόστισε».