Χαλβατζάκης: «Μηδενική ανοχή στη βία»

Την αποφασιστικότητα της διοργανώτριας Aρχής του πρωταθλήματος να δράσει, προκειμένου να εξαλειφθούν τα φαινόμενα βίας στα ελληνικά γήπεδα μπάσκετ, κατέθεσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης.

Την αποφασιστικότητα της διοργανώτριας Aρχής του πρωταθλήματος να δράσει, προκειμένου να εξαλειφθούν τα φαινόμενα βίας στα ελληνικά γήπεδα μπάσκετ, κατέθεσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης.
Τελευταίο κομμάτι στο σχετικό… δυσάρεστο παζλ αποτέλεσε η διακοπή στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Άρη, στο κλειστό της Πυλαίας (25/1), λόγω ρίψης κροτίδας και η συνέχισή του μετά από εκκένωση του χώρου, με τον κ. Χαλβατζάκη να στέκεται με έμφαση στον καταλυτικό ρόλο που είχε η ΚΑΕ ΠΑΟΚ στο να αποφευχθούν τα χειρότερα μετά το σκηνικό.

Ο Γιώργος Χαλβατζάκης επισήμανε αρχικά: «Ο ΕΣΑΚΕ, όλοι όσοι απαρτίζουμε το ελληνικό μπάσκετ, είμαστε απέναντι σε κάθε μορφή βίας, η οποία δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε ένα τόσο όμορφο πρωτάθλημα, όπως είναι το φετινό της Α1. Είναι χιλιοειπωμένες οι κουβέντες, αλλά πρέπει κάποια στιγμή να μπει τέλος σε αυτήν την κατάσταση. Πρέπει να ληφθούν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και να απομονωθούν οι ταραξίες, οι οποίοι βρίσκονται στο γήπεδο όχι για να βοηθούν τις ομάδες τους, όπως πράττουν οι υγιώς σκεπτόμενοι φίλαθλοι. Πρέπει να αντιληφθούν οι οπαδοί, που προκαλούν βιαιότητες, ότι δεν έχουν θέση στο γήπεδο, διότι διαφορετικά καταστρέφουν τις ομάδες τους. Θα κάνουμε ειδική συζήτηση στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο και θα θέσουμε επί τάπητος ό,τι απαιτείται να γίνει για να πάψουμε να βλέπουμε άσχημες εικόνες στα γήπεδα. Είμαστε σε επαφή με τον υπουργό, τους αρμόδιους εισαγγελείς, την αστυνομία. Οι ανεγκέφαλοι βρίσκουν τον τρόπο και παρεισδύουν στους οργανωμένους οπαδούς, γι’ αυτό και οι ίδιοι οι σύνδεσμοι θα πρέπει να τους απομονώνουν και να αποδοκιμάζουν την πρακτική τους».
 
«Άψογη η ΚΑΕ ΠΑΟΚ»

Εστιάζοντας στα όσα διαδραματίστηκαν το περασμένο Σάββατο στο «Παλατάκι», ο κ. Χαλβατζάκης τόνισε: «Στο πλαίσιο της σκέψης μας, λειτούργησε άριστα η ΚΑΕ ΠΑΟΚ στο πρόσφατο συμβάν που έγινε στο κλειστό της Πυλαίας στον αγώνα με τον Αρη. Αξίζουν συγχαρητήρια στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ που έκαναν τα πάντα, δε θα μπορούσαν να κάνουν κάτι περισσότερο από αυτό που έπραξαν, για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Εκκενώθηκε τάχιστα το γήπεδο, στο οποίο, ως τη στιγμή του συμβάντος, της ρίψης της κροτίδας που προκάλεσε τη διακοπή του αγώνα, η συμπεριφορά της πλειονότητας του πολυπληθούς κόσμου που βρέθηκε στο χώρο, ήταν άψογη. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ μοχθούν και στηρίζουν την ομάδα τους σε κάθε επίπεδο. Λειτούργησαν εξαιρετικά και την επομένη της αναμέτρησης, με ανακοίνωση που εξέδωσαν, καταδικάζοντας τα όσα έγιναν και παίρνοντας απόσταση από όσους προκάλεσαν τη διακοπή και τη συνέχιση του αγώνα χωρίς φιλάθλους. Κίνηση που θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση προς τις διοικήσεις όλων των ομάδων. Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους πως η ανοχή μας στη βία είναι μηδενική. Είναι κρίμα στο τόσο όμορφο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που έχουμε φέτος, μικρή μερίδα ανθρώπων να δημιουργεί προβλήματα. Πιστεύω πως όλες οι ομάδες, όπως έκανε στην προκειμένη ο ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει ανθρώπους που αγαπούν το μπάσκετ, θέλουν στο γήπεδό τους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους, τις οικογένειες. Θα εφαρμόζονται, από εδώ και στο εξής, αυστηρά οι κανονισμοί, όσοι δεν το κατανοούν, δεν έχουν θέση στα γήπεδα του μπάσκετ».
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.