Ντέρμπι στον Θερμαϊκό

Το κλασικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Άρη ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής στη Basketleague ΟΠΑΠ. Ο δικέφαλος του Βορρά θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες του κόντρα στον συμπολίτη και ταυτόχρονα να επιστρέψει στις επιτυχίες, αφού στραβοπάτησε την περασμένη εβδομάδα στη Ρόδο.

Το κλασικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Άρη ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής στη Basketleague ΟΠΑΠ. Ο δικέφαλος του Βορρά θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες του κόντρα στον συμπολίτη και ταυτόχρονα να επιστρέψει στις επιτυχίες, αφού στραβοπάτησε την περασμένη εβδομάδα στη Ρόδο.

Ο Άρης, που πήρε την πρώτη του νίκη με τον Μίλαν Μίνιτς στον πάγκο, θέλει τη νίκη για ποικίλους λόγους, αφού επιτυχία σε ένα τέτοιο ντέρμπι μπορεί να αποτελέσει ιδανική ένεση ψυχολογίας εν΄ όψει του τελικού που.κοντοζυγώνει. Τα καλά νέα για τους κιτρινόμαυρους έχουν να κάνουν με την οριστική εισαγωγή της ομάδας στο άρθρο 99, τα άσχημα με την κατάσταση του Ζήση Σαρικόπουλου, η συμμετοχή του οποίου θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Η αυλαία της 15ης αγωνιστικής ανοίγει στη Δράμα, εκεί όπου ο ΚΑΟ Δράμας υποδέχεται τη φορμαρισμένη Νέα Κηφισιά. Έχοντας εξελιχθεί σε τυπική ομάδα έδρας, οι Δραμινοί θέλουν να συνεχίσουν να προστατεύουν την έδρα τους, προκειμένου να παραμείνουν σε ασφαλή απόσταση από την επικίνδυνη ζώνη. Την ίδια στιγμή, οι νεοφώτιστοι Αθηναίοι απολαμβάνουν τη ζωή από την 6η θέση της βαθμολογίας και έχουν κερδίσει το δικαίωμα να αγωνίζονται χωρίς άγχος.

Ο Πανιώνιος έδωσε μάχη στο Βελιγράδι κόντρα στον ισχυρότερο Ερυθρό Αστέρα, ωστόσο δεν άντεξε περισσότερο από ένα 20λεπτο. Πλέον, οι Νεοσμυρνιώτες καλούνται να ξεπεράσουν και την κούραση εκστρατεύοντας στα Τρίκαλα. Η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη έχει μετατρέψει σε φρούριο το σπίτι της, έχει πανηγυρίσει ήδη νίκες επί ΠΑΟΚ και Άρη και θέλει να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό κόντρα σε αντιπάλους του πάνω ραφιού της βαθμολογίας. Πρόβλημα για τους Τρικαλινούς είναι η ενδεχόμενη απουσία του Τζέρεμι Γκρέιντζερ, που ταλαιπωρείται από πρόβλημα στο δικέφαλο.

Στο Ρέθυμνο, ο ΑΓΟΡ κατέληξε να δίνει μάχη επιβίωσης κόντρα στους άλλους νησιώτες, αυτούς του Κολοσσού Ρόδου. Μετά την εύκολη ήττα στη Χαλκίδα από τον Ίκαρο, οι Κρητικοί χρειάζονται επειγόντως τους δύο βαθμούς της νίκης, αφού έχει να πανηγυρίσει από την 8η αγωνιστική και το 79-77 επί των Τρικάλων. Με άμυνα που δέχεται κατά μέσο όρο 57 πόντους στα τελευταία τρία παιχνίδια, οι φορμαρισμένοι Ροδίτες στοχεύουν σε διπλό παραμονής.

Την Κυριακή, ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στην Ελευσίνα για ματς ρουτίνας με τον Πανελευσινιακός. Οι πράσινοι είδαν το αήττητο τους στην Ευρωλίγκα να σταματά στη Κωσταντινούπολη, δίνοντας πάντως μάχη ως το τελευταίο σουτ. Έχοντας στην πλάτη τα ντέρμπι με Ολυμπιακό και Φενέρμπαχτσε και με το ντέρμπι με τη Μπαρτσελόνα να ακολουθεί, ο Αργύρης Πεδουλάκης αναμένεται να χρησιμοποιήσει ελάχιστα τους παίκτες που έχουν καταπονηθεί περισσότερο αυτό το διάστημα. Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Σκαραφίγκας αναμένεται να αφήσει για άλλη μια εβδομάδα εκτός του Μοχάμεντ Φαγιέ, αφού το παιχνίδι για τους Ελευσίνιους προσφέρεται μόνο για συλλογή εμπειριών.

Στην Πάτρα, ο Απόλλωνας υποδέχετια τον Ίκαρο Χαλκίδας και θέλει τη νίκη που θα δώσει νόημα στην επιτυχία του προηγούμενου Σαββάτου επί του Ηλυσιακού στα Ιλίσσια. Μεταμορφωμένοι προς το καλύτερο μετά την άφιξη του Αμερικανού πλέι-μέικερ Ρόναλντ Ρος, οι παίκτες του Νίκου Βετούλα θέλουν να συνεχίσουν νικηφόρα. Οι Χαλκιδαίοι έδειξαν ότι έχουν ακόμα σφυγμό με τη νίκη επί του Ρεθύμνου, συνεχίζουν όμως να παίζουν με τη θηλιά στο λαιμό και είναι υποχρεωμένοι να χτυπούν όλα τα παιχνίδια.

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται το απόγευμα της Δευτέρας, με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τον Ηλυσιακό. Το παιχνίδι προσφέρεται για αποφόρτιση των ταλαιπωρημένων από φθορά γκαρντ των ερυθρόλευκων, αλλά και για να δοθεί αρκετός χρόνος συμμετοχής στους νεοφερμένους Κόλινς και Μουν. Ο Ηλυσιακός θα επιδιώξει την καλή εμφάνιση και οι ουδέτεροι… να είναι στα κέφια του ο πιο θεαματικός παίκτης του πρωταθλήματος, D.J Στέφενς.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.